of 58952 LinkedIn

'Aanslag is ondermijning rechtsstaat'

Loco-burgemeester van Waalre Ton Bonouvrié
Loco-burgemeester van Waalre Ton Bonouvrié
4 reacties

Een ondermijning van de rechtsstaat. Zo omschrijft locoburgemeester Ton Bonouvrié de opzettelijk veroorzaakte brand die het gemeentehuis van Waalre in de as heeft gelegd. Volgens Bonouvrié is ,,er geen enkele reden die deze daad kan rechtvaardigen. Het is buitenproportioneel en onaanvaardbaar.'' De locoburgemeester zei dit woensdag tijdens een persverklaring.

Onderzoek begonnen

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar degenen die met twee auto's het gemeentehuis van Waalre in de nacht van dinsdag op woensdag ramden. De brand die daarop volgde, legde het monumentale pand in de as. Over een mogelijke aanleiding tast de gemeente nog in het duister. Bonouvrié wilde alleen kwijt dat er overduidelijk sprake is van opzet.

 

Terug van vakantie

De burgemeester van Waalre, Henri de Wijkerslooth de Weerdesteijn, komt terug van zijn vakantie in verband met de brand die het gemeentehuis in de as heeft gelegd. Dat heeft de gemeente woensdag laten weten. Eerder op de dag werd al bekend dat de politie het huis van de burgemeester uit voorzorg bewaakt. De Wijkerslooth is sinds juni 2003 burgemeester van Waalre.

 

Dienstverlening herstellen

De gemeente wil donderdag al de dienstverlening aan de burgers herstellen. Waar en hoe dat gaat gebeuren, is niet bekend. De pers mocht geen vragen stellen naar aanleiding van de verklaring.

De brand is bestreden met de inzet van 20 voertuigen van 9 brandweerkorpsen. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Boris op
Uiteraard is iedere aanslag abject, maar om dit nou meteen een ondermijning van de Rechtstaat te noemen gaat weer veel te ver. Het komt mij eerder voor dat sprake is van een lokale uit de hand gelopen/extreme reactie op iets waar blijkbaar de gemeente op wordt aangekeken.

Een ondermijning van de Rechtstaat zie ik meer in het licht van zichzelf verrijkende bestuurders en topmanagers bij de (semi)overheid, falende bestuurders die weer mooie baantjes krijgen, een rammelende democratische rechtsorde (oproepen tot ongehoorzaamheid door politieke verenigingen en stromingen) en het op de loer liggen van een "onbetrouwbare" overheid als het gaat om financiële ingrepen (europa, hypotheekrenteafrek, stijging lokale lasten agv rijksbezuinigingen op decentrale overheidsfondsen....enz..). Is daar sprake van? Zijn daar tekenen voor? Een leuk onderwerp om bij stil te staan.
Door Jan van Waalre op
Niet zo'n slimme loco-burgemeester dat hij nu al uitspraken doet. Pas als de daders zijn gepakt en het motief bekend, kun je uitspraken doen. Misschien waren het wel twee dronken 'grapjassen' die een stunt wilden uithalen? Of heeft de burgemeester ruzie in de privésfeer en nam men op deze wijk wraak op hem. Of is er een persoon met liefdesverdriet omdat een ambtenaar (m/v) hem/haar niet ziet zitten. Er zijn zoveel mogelijke pistes die afgezocht moeten worden. Wat de loco doet is stemming maken... want voor het zelfde geld hebben die kampers er niets mee te maken...

Ben blij niet in Waalre te wonen, hoewel we in Den Haag ook niet zulke goeie (loco)-burgemeesters hebben
Door Sjoerd Visser op
De ondermijning van de rechtstaat is allang in gang gezet door het opgelegde bezuinigingsbeleid, waar de overheid moet besparen...maar de overheid dat afschuift op lagere overheden, die het vervolgens weer afschuiven op de burgers. Dat zorgt voor toenemende onmacht, onvrede en onbegrip...waardoor wantoestanden kunnen toenemen. Die opgelegde bezuinigingen worden verhaald op de burgers...die geen macht hebben om het op een normale manier tegen te houden. Want de overheid wint bijna altijd. Daar tegenin vechten blijkt kansloos door het misbruik van macht door de overheid.
Door Norbert (wijkzaken) op
Het gemeentehuis is in de hens gestoken en het huis van de burgemeester wordt bewaakt. Kennelijk heeft de burgemeester ruzie met een koppeltje niet al te slimme criminelen. Dit moet niet moeilijk zijn uit te zoeken behalve wanneer de mensen bang zijn voor represailles. Maar dan weet je toch ook wel waar je moet zijn.