of 60715 LinkedIn

Aanpak misstanden raamprostitutie

De branche is de afgelopen jaren erg veranderd, stelt de gemeente, en daardoor staat de traditionele, vergunde raamprostitutie in de binnenstad onder druk. Voor de massaal toestromende toeristen zijn de ramen vaak niet meer dan een attractie om naar te kijken, met alle drukte en overlast van dien.
© Shutterstock
2 reacties

Amsterdam wil iets doen aan de misstanden in, en overlast door, de raamprostitutie. Met onder meer sekswerkers en exploitanten zijn daarvoor scenario's opgesteld en die legt burgemeester Femke Halsema voor aan de gemeenteraad. Te denken valt aan het dichtdoen van de gordijnen.

Onzichtbare prostitutie
De branche is de afgelopen jaren erg veranderd, stelt de gemeente, en daardoor staat de traditionele, vergunde raamprostitutie in de binnenstad onder druk. Voor de massaal toestromende toeristen zijn de ramen vaak niet meer dan een attractie om naar te kijken, met alle drukte en overlast van dien. De onzichtbare prostitutie, ook zonder vergunning, neemt steeds meer toe. Dat vergroot weer de kans op misstanden zoals mensenhandel en slechte toegang tot gezondheidszorg en hulp.

Prostitutiehotel
De burgemeester stelt de raad nu onder meer voor enkele raambordelen te verplaatsen naar elders in de stad. Daar kunnen dan ramen komen, maar ook bijvoorbeeld een prostitutiehotel. Een andere mogelijkheid is juist meer werkplekken op de Wallen en rond het Singel. Daar zijn nu 330 raambordelen. Ook een optie is de gordijnen van de ramen te sluiten, zodat de sekswerkers niet meer te zien zijn vanaf de straat. Er komen nog informatieavonden en pas in september gaat de gemeenteraad erover praten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Lijkt mij prima als dit uit de binnenstad verdwijnt en naar een bedrijventerrein verkast.
Door Marquis de Canteclair (Civ em.) op
Er is niets nieuws onder de zon: 65 jaar geleden begon de discussie al raampje eraf raampje erbij. En toen circus Wallenaankopen Asscher: honderden miljoenen, duizenden mensjaren verder en de pijler van Toerisme ende Vermaeck bestaat nog steeds. Bureau Warmoesstraat is geschiedenis, Baantjer idem. Halsema maakt het kwartet burgemeesters met Wallenzorgen ruimschoots vol. De Cruiseschepenzijn al weg, het wachten is op de Musea want daar staat ook wel eens een rijtje. De Chinezen hebben de signalen al opgevangen en blijven tot verdriet van die andere Asscher massaal uit het eerste rijtuig.dus diamant goedkoper....