of 64621 LinkedIn

Aangifte wegens lekken rondom burgemeestersbenoeming

De commissaris van de Koning is 'ontstemd' over het feit dat er gelekt is.
1 reactie

De Drentse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar doet aangifte wegens schending van de geheimhoudingsplicht rond de benoeming van de nieuwe burgemeester van Tynaarlo. Volgens Tichelaar is er ,,informatie over één van de kandidaten'' gelekt vanuit de gemeentelijke vertrouwenscommissie, waarin de fractievoorzitters zitten. Dat is strafbaar.

Maatregelen

Tichelaar laat weten dat hij ,,verbaasd en ontstemd'' is. Volgens de provincie heeft Tichelaar de leden van de vertrouwenscommissie ,,herhaaldelijk op de verplichting tot geheimhouding gewezen''. Over welke gelekte informatie het gaat en op wie het betrekking heeft, is niet duidelijk. Hij wil daar verder geen mededelingen over doen. Tichelaar overlegt met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken over de gevolgen van het lekken en eventuele maatregelen.

Bestuurlijke crises
Wel is bekend dat 27 mensen hebben gesolliciteerd: 22 mannen en 5 vrouwen. Tynaarlo zit sinds vorige zomer zonder burgemeester nadat Frank van Zuilen (VVD) zich ziek meldde. Hij wordt tijdelijk waargenomen door Piet Adema (ChristenUnie). De gemeente in Noord-Drenthe wordt al jaren geplaagd door bestuurlijke crises en heftige politieke schermutselingen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
Zoveel geheimzinnigheid rond een zo onbeduidende en ondemocratische functie.