Advertentie

Aangifte tegen ex-fractievoorzitter wegens fraude

De oud-penningmeester van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden en voormalig GroenLinks fractievoorzitter in Emmen wordt verdacht van verduistering.

08 maart 2012

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft aangifte gedaan tegen de voormalige penningmeester wegens ,,onduidelijke financiële boekingen naar zijn privérekeningen''. Dat meldde voorzitter Peter Otten van de vereniging donderdag.

15.000 euro
De penningmeester was tot voor kort fractievoorzitter van GroenLinks in Emmen en stopte vorige maand plotseling en om onduidelijke redenen met zijn politieke werk. Volgens Otten heeft de man een bedrag van minstens 15.000 euro verduisterd. ,,We zijn nog bezig met onderzoek. Het kan dus meer zijn.'' De zaak kwam aan het licht toen vorig jaar een nieuwe penningmeester aantrad. ,,Stukken werden niet overlegd, rapportages bleven achter. Hij traineerde de overdracht. Later bleek waarom'', zegt Otten.

Weinig controle
De penningmeester kon min of meer zijn eigen gang gaan en deed de administratie voor de vereniging vanuit huis. Otten erkent dat er te weinig controle is geweest. ,,Maar je verwacht ook niet dat een collega-raadslid, iemand die integer en transparant hoort te zijn, zoiets doet. Dat maakt het extra teleurstellend.'' Inmiddels zijn de regels binnen de vereniging aangescherpt om herhaling te voorkomen, aldus Otten.

Politie
Het dossier is overgedragen aan de politie. Daarnaast zal de vereniging via privaatrechtelijke weg proberen het geld terug te krijgen. Burgemeester Cees Bijl van Emmen, de afdelingsvoorzitter en de landelijke voorzitter van GroenLinks zijn op de hoogte gebracht van de aangifte.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rolie Groninger / consultant
Zie foto: Wordt de euro nu ook al door BB in de ban gedaan?
jakov / vml. controller gemeente
Alle betalingen vonden waarschijnlijk giraal plaats. Anders had de "kas"commissie zeker wat gerapporteerd.
Advertentie