of 62688 LinkedIn

Aangifte tegen burgemeester Oss

De familie van Arie den Dekker, die zichzelf vorige maand in brand stak voor het gemeentehuis van Oss en daaraan overleed, doet aangifte tegen burgemeester Wobine Buijs. Ze verwijten haar dood door schuld.

De familie van Arie den Dekker, die zichzelf vorige maand in brand stak voor het gemeentehuis van Oss en daaraan overleed, doet aangifte tegen burgemeester Wobine Buijs. Ze verwijten haar dood door schuld.

Politie Oss 'te nauw betrokken'
Volgens de kinderen van Den Dekker is de burgemeester mede verantwoordelijk voor de vroegtijdige dood van hun vader. Dat meldt het Brabants Dagblad (BD) vrijdag. Den Dekker maakte eind juli een eind aan zijn leven, nadat hij meer dan anderhalf jaar strijd voerde over woonruimte. Den Dekker werd bedreigd, nadat hij zich had gemeld als getuige van een liquidatie. ‘We zijn naar het politiebureau in Oss gegaan om deze aangifte op te nemen, maar daar verwijzen ze ons naar een ander bureau, omdat ze zelf te nauw betrokken zijn bij deze zaak’, zegt een van zijn kinderen tegen de krant.

Geen juridisch aanknopingspunt
Advocaat Richard Laatsman, die ook advocaat van Arie den Dekker was, staat de familie juridisch bij. Hij gelooft niet dat de beschuldiging ‘dood door schuld’ hard gemaakt kan worden, zegt hij tegen het BD. ‘Ik zie daarvoor juridisch gezien geen aanknopingspunt. Maar als de familie het zo voelt, moeten ze dit gewoon doen.’

Smadelijk, mogelijk lasterlijk
In hun aangifte van belediging en smaad geeft Laatsman de familie meer kans. Hij wijst erop dat de burgemeester Den Dekker na zijn dood in haar videoboodschap en in de persconferentie erover ‘heeft weggezet als lastpak en iemand die de gemeenschap veel geld heeft gekost’. ‘Dat is smadelijk en mogelijk zelfs lasterlijk. Als Arie gewoon was geholpen, had de gemeente zich veel kosten kunnen besparen.’

Onafhankelijk onderzoek
Een maand geleden maakte de burgemeester bekend dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de wijze waarop de gemeente Oss Den Dekker heeft behandeld. 'Het onderzoek moet uitwijzen of ik goed heb gehandeld in de relatie met hem. Hadden we meer kunnen doen?', zei burgemeester Buijs destijds.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners