Advertentie

Aangifte om uitlekken burgemeestersvoordracht

Kerkrade gaat aangifte doen over het uitlekken van de beraadslagingen over de voordracht van de nieuwe burgemeester. Daarbij werd bekend dat burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen tevergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeestersvacature in Kerkrade.

01 maart 2019

De gemeente Kerkrade gaat aangifte doen over het uitlekken van de beraadslagingen over de voordracht van de nieuwe burgemeester. Daarbij werd bekend dat de zieke burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen tevergeefs had gesolliciteerd naar de burgemeestersvacature in Kerkrade.

Krewinkel voelde zich vervolgens gedwongen op te stappen als burgemeester van Heerlen.

Luidsprekers

Krewinkels naam lekte via dagblad De Limburger. Die stelde de naam te hebben opgevangen doordat de besloten vergadering ook buiten de raadszaal via luidsprekers te volgen zou zijn geweest. Maar volgens de gemeente klopt dat niet.

Beeldvorming

'Wij hechten er veel waarde aan om aan te geven dat wij het proces rondom de besloten raadsvergadering met alle zorgvuldigheid hebben ingericht', aldus de gemeente. 'De beeldvorming die in de pers ontstaan is, blijkt vanuit de waarneming van de beveiligingscamera's onjuist.' (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie