of 65101 LinkedIn

Aangifte om tweet in zaak-Van Rey

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag aangifte gedaan om een tweet van het Heerlense raadslid Christian Petermann. Die vergeleek officier van justitie Anja Janssen dinsdag op Twitter met een kampbeul in het Duitse concentratiekamp Auschwitz en wenste haar dood.
12 reacties

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag aangifte gedaan om een tweet van het Heerlense raadslid Christian Petermann. Die vergeleek officier van justitie Anja Janssen dinsdag op Twitter met een kampbeul in het Duitse concentratiekamp Auschwitz en wenste haar dood.

Nog vanavond verongelukken

Janssen formuleerde dinsdag de eis tegen het Roermondse raadslid Jos van Rey. Zij eiste twee jaar celstraf tegen Van Rey wegens corruptie, witwassen en lekken uit een vertrouwenscommissie. Petermann vergeleek haar op Twitter met Irma Grese, een kampbeul in Auschwitz. 'Ik hoop dat Anja Janssen-De Boer, oftewel ‘de Irma Grese van het OM’, nog vanavond verongelukt', twitterde hij dinsdag. Vijf minuten later verwijderde hij die tweet weer.

Politieke vriend Van Rey

Het parket heeft aangifte gedaan bij de hoofdofficier in Limburg, die een onderzoek is begonnen. Het parket vindt de uitlatingen 'ongepast en een grove belediging voor de officier van justitie in kwestie.’

Petermann is een politieke vriend van Jos van Rey. Hij zei donderdag desgevraagd de tweet in een emotionele bui gepost te hebben, om snel weer tot bezinning te komen. 'Het was pure beeldspraak’, zei hij donderdag. 'Ik reageerde op haar uitstraling, die vileine kilheid.’ Meer wilde hij er niet over kwijt.

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen noemde de tweet donderdag onacceptabel. Temeer omdat Petermann geen excuses aanbood. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wottsjer (watcher) op
Lieve Hemel, Jezus, Maria, Jos-us. Breidt de ziekte zich nou ook nog uit? Tot in Heerlen nog wel, onder de criminele rook van Roermond?
Door Henk Heezen op
Je zult maar zulke vrienden hebben. Lijkt met toch een groot probleem voor van Rey. En die man heeft het al zo moeilijk.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Ik moet helaas constateren dat het gros van de VVD-politici als niet toerekeningsvatbaar moet worden gekenmerkt. Dit is er weer zo'n voorbeeld van. Als ik zo'n uitlating op mijn werk zou doen zat ik vanaf de volgende dag voor de rest van mijn leven met een hengel aan het IJ.
Door Willem op
Als Petermann ook maar een greintje fatsoen heeft, trekt ie zich terug als raadslid. Niks emotie, die Roermondse clan is gewoon totaal vergiftigd en waant zich vogelvrij. Ze zijn lokaal een aantal jaren heer en meester geweest en hebben het gesjoemel tot norm verheven. Eindelijk staat nu één van hun kopstukken voor de rechter, maar zelfs die willen ze niet accepteren. Het is eenvoudig, Van Rey krijgt z'n straf en zal deze moeten ondergaan en Petermann gaat andere (minder foute) dingen doen, in elk geval uit de politiek. Maar misschien eerst een taakstrafje, in de hoop dat ie er iets van leert?
Door Chauvin Toile op
Vrijheid van meningsuiting staat niet op zich zelf. Het vormt een combi met anti-discriminatie e.d. Ook is vrijheid van meningsuiting iets anders dan onbegrensd anderen beledigen, de dood toewensen, e.d. Indien deze moraliteit niet aanwezig is, is dit dodelijk voor een samenleving.
In het geval Van Rey is nog iets anders aan de hand. Het miskennen van de rechterlijke macht als de uitkomst je niet bevalt, ondermijnt een van de fundamenten van onze maatschappij. Dan wordt gekozen voor het recht van de grootste bek, de hardste vuist en het kleinste verstand.
Door Henk de B. op
Terechte actie van het OM. Het is evident dat geen sprake is van 'vrijheid van meninguiting'.
Door Richard (ambtenaar) op
Dit is nu weer zo'n voorbeeld van verval van morele waarden en normen; en een burgemeester die hier halfslachtig afstand van neemt kort nadat we op 4 mei op De Dam hebben stilgestaan bij de gevolgen van WOII. En andere culturen maar de maat blijven nemen.....Laten we ook vooral eens naar onszelf kijken als we dit een vrije vorm van meningsuiting vinden!
Door Jeannette op
Dus we zeggen sorry en het is weer goed burgemeester??? Hoop dat dit voor deze meneer een staartje krijgt. Iemand die doodsverwensingen uit is niet volks vertegenwoordigend waardig. Zo iemand moet je niet in je raad willen hebben. Misschien zou meneer zelf de stap kunnen nemen om in ieder geval te vertrekken uit de raad. Laat hij in ieder geval zien dat hij onacceptabel gedrag heeft vertoond.
Door Joop op
Nazi vergelijkingen zijn nou eenmaal folklore, horen bij ons culturele erfgoed.
Door ellen op
Ik vind het vrij ongepast van een raadslid om zo'n persoonlijke aanval te doen op een ambtenaar die daar de wet zit uit te voeren. Laat ik nou me menen te herinneren dat de landelijke politiek juist vindt dat agressie tegen ambtenaren in functie strenger bestraft moet worden.
Zou een gewone burger woorden van die strekking gebruikt hebben tegen een agent die hem een boete wil geven, dan zou hij daar niet zo mee wegkomen. Ben je een raadslid van de VVD dan kom je ermee weg. Op grond van ontoerekeningsvatbaarheid, wellicht? Maar moet zo iemand dan wel raadslid zijn?

Vacatures

Van onze partners