of 59250 LinkedIn

Aangifte om ronselen stemmen Heusden

De burgemeester van het Brabantse Heusden doet aangifte bij de politie omdat er stemmen geronseld worden.
2 reacties

Burgemeester Jan Hamming van de Brabantse gemeente Heusden gaat aangifte doen bij de politie omdat er diverse signalen zijn dat er stemmen worden geronseld voor de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente heeft dat woensdag bekendgemaakt.

 

Geen uitspraken

,,Er worden stemmen geronseld. Over wie of welke partij dat doet, doen we geen uitspraken'', zei een woordvoerder woensdag desgevraagd.

 

Extra controle

De PvdA-burgemeester heeft deelnemende politieke partijen geïnformeerd en opgeroepen zich hier niet schuldig aan te maken. Hij vraagt kiezers om hun stem niet af te geven en verzoeken te melden aan de gemeente. Tijdens de verkiezingen wordt extra scherp gecontroleerd op ronselpraktijken.

 

Verbazing

Verschillende fractievoorzitters reageren verbaasd. ,,Er gaan altijd roddels. Het zingt wel rond maar toch verbaast het me. De sfeer is er er niet naar in de gemeente. Het komt op een vervelend moment voor ons'', reageerde PvdA-fractievoorzitter Marianne de Wild. ,,Het komt in de beste partij voor, zal ik maar zeggen. Maar er zijn geen mensen van ons die stemmen ronselen. Zeker niet.''

 

Teleurstelling
,,Het verbaast me. Ik kijk er van op'', reageerde VVD-fractievoorzitter Hanne van Aart. ,,Ik weet niet wie er ronselt, maar bij ons gebeurt het niet'', reageerde fractievoorzitter Frans van der Lee van Heusden Transparant. Bij de grootste partij Gemeentebelangen overheerst vooral teleurstelling dat het vermoeden zo concreet is dat er aangifte gedaan is, zei fractievoorzitter Caspar van den Brandt.


Onderzoek
De gemeente laat weten dat er contact is geweest met politie en justitie. ,,Zodra er aangifte is gedaan, beslist het Openbaar Ministerie of er een onderzoek komt'', laat de politie desgevraagd weten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gijs op
Ronselen Doen Heusden. Weer een nieuw logo dat anderhalve ton mag kosten. Ze ronselen goed aan de weg daar in Heusden. Een echt merk.
Door Bertha op
Zielige raadsleden in Heusden. Herindelen die onvolwassen kleuterschool. Dan zijn we eindelijk van die schreeuwers van Heusden transparant af. Gewoon samenvoegen met de Efteling. Daar geloven ze ook in sprookjes.