of 64621 LinkedIn

Aangifte na poging omkoping wethouder

De gemeente Boxmeer doet aangifte bij de politie nadat de zoon van een kunstenaar poogde wethouder Jos de Graaf met 3000 euro om te kopen, De Wethouder nam de envelop eerst aan om het dagen later terug te geven.
1 reactie
De gemeente Boxmeer gaat aangifte doen naar aanleiding van een vermoedelijke poging om voormalig wethouder Jos de Graaf om te kopen. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond besloten.

De wethouder legde zijn functie in juni neer omdat hij een envelop met 3000 euro had aangenomen tijdens onderhandelingen over de verkoop van een klooster. Hij gaf de envelop enkele dagen later terug, maar moest aftreden omdat hij de gift nooit aan de andere collegeleden meldde.

Integriteitsregels geschonden

De gemeenteraad heeft geconcludeerd dat de wethouder integriteitsregels heeft geschonden, maar kan niet beoordelen of hij strafbaar is. Voor sommige partijen is het wel duidelijk dat geprobeerd is om de wethouder om te kopen of de gemeente te chanteren.
 
Kunstgalerij 

De gemeente was in onderhandeling met een gegadigde over de verkoop van het klooster. De koper wilde er een expositie en galerij met werk van een Chinese kunstenaar beginnen. De wethouder kreeg de envelop van de zoon van de kunstenaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Abra op
CDA, Pvda, allemaal een pot nat als het op integriteit aankomt.
Voor een paar grijpstuivers verkopen ze hun ziel of erger nog, ons land en vrijheid.