of 64120 LinkedIn

'Aan bestuursakkoord wordt niet getornd'

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niks voor een situatie waarin de Nederlandse gemeenten selectief gaan winkelen in het bestuursakkoord voor het overdragen van taken van het Rijk aan gemeenten en provincies. ,,Als iedereen doet wat hij leuk vindt, dan heb je geen akkoordd", zei Donner vrijdag na de ministerraad.
1 reactie
Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niks voor een situatie waarin de Nederlandse gemeenten selectief gaan winkelen in het bestuursakkoord voor het overdragen van taken van het Rijk aan gemeenten en provincies. ,,Als iedereen doet wat hij leuk vindt, dan heb je geen akkoord", zei Donner vrijdag na de ministerraad.
Brief Jorritsma
Hij reageerde daarmee op een brief van voorzitter Annemarie Jorritsma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Zij stelt haar leden voor om in te stemmen met het bestuursakkoord, behalve met het omstreden onderdeel over de sociale werkvoorziening.

Geen budgetten
Donner vindt dat maar niks. Hij waarschuwt dat het kabinet in het bestuursakkoord geld vrijmaakt om gemeenten op weg te helpen met de sociale werkplaatsen. Als de gemeenten het bestuursakkoord verwerpen, zal het kabinet die budgetten niet leveren.

Wat vindt u? Stem hier voor of tegen het bestuursakkoord
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Beste Donner. Je bent waarschijnlijk een jurist, maar wel één die niet weet wat een accoord is. Dit gebeurt in samenspraak, wat u doet is een dictaat.

Evenwel kan het geen diploma van InHolland zijn