of 59318 LinkedIn

Aalsmeer stuurt brandbrief over nachtvluchten Schiphol

De gemeente zegt veel emotionele brieven van burgers te krijgen over het besluit, dat de nachtvluchten op de Aalsmeerbaan sinds 1 september weer zijn toegestaan. Aalsmeer wil dat het ministerie de Luchtverkeersleiding Nederland opdracht geeft de Aalsmeerbaan zo minimaal mogelijk te gebruiken.
Reageer

De gemeente Aalsmeer heeft een brandbrief geschreven aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over nachtvluchten op de Aalsmeerbaan. Deze zijn sinds 1 september weer toegestaan. Aalsmeer vindt dat onacceptabel. ‘De leefbaarheid staat al zwaar onder druk. Veel inwoners zien het verbod op nachtvluchten als laatste bastion van rust. Met deze ontheffing wordt hen de zekerheid ontnomen dat zij in elk geval 's nachts van vliegtuiglawaai verstoken zijn’. 

Aalsmeerbaan te veel gebruikt
De gemeente zegt veel emotionele brieven van burgers te krijgen over het besluit. Aalsmeer wil dat het ministerie de Luchtverkeersleiding Nederland opdracht geeft de Aalsmeerbaan zo minimaal mogelijk te gebruiken. Volgens Aalsmeer wordt de baan sowieso al te veel gebruikt. ‘De afgelopen jaren is het gebruik van de Aalsmeerbaan sterk gestegen tot 101.028 vluchten in 2017.’

Uitzondering door verbouwing
Volgens LVNL wordt de baan 's nachts alleen ingezet bij uitzondering als het bijvoorbeeld slecht weer is. Het gaat naar schatting van LVNL om twee tot vier nachten in de komende negen maanden. De vrijstelling voor het verbod op nachtvluchten op de Aalsmeerbaan is noodzakelijk omdat de verkeerstoren op Schiphol ’s nachts wordt verbouwd en het vliegverkeer dan vanuit de noodtoren wordt afgehandeld. Deze noodtoren heeft fysieke beperkingen als het gaat om zichtbaarheid van banen. Daarom moet de Aalsmeerbaan incidenteel worden gebruikt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.