Advertentie

Aalderink niet zelf bij Vordense herdenking

"De collegeleden rouleren elk jaar. Bronckhorst telt acht kernen, die zijn voor ons even belangrijk'', aldus de woordvoerster.

14 maart 2013

Burgemeester Henk Aalderink van Bronckhorst is op 4 mei niet zelf aanwezig bij de omstreden dodenherdenking in Vorden, een dorp in zijn gemeente. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door een van de vier wethouders, zo zei een woordvoerster van de gemeente donderdagmiddag.

Rouleren

,,De collegeleden rouleren elk jaar. Bronckhorst telt acht kernen, die zijn voor ons even belangrijk'', aldus de woordvoerster. De herdenking in Vorden is omstreden, omdat er na de kranslegging langs het graf van gesneuvelde Duitsers wordt gelopen. Dat gebeurde vorig jaar voor het eerst, maar de burgemeester mocht toen op last van de rechter niet meelopen omdat hij andere mensen daardoor mogelijk ongewild langs de Duitse gesneuvelden zou leiden. Aalderink kwam daar met succes tegen in beroep.

Protest

Ook dit jaar protesteren diverse joodse organisaties tegen het betrekken van het Duitse graf in de herdenking. De raadsfracties van Bronckhorst praten donderdagavond over de deelname van het gemeentebestuur aan de herdenking in Vorden

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Wat is dit nu? Wordt de bestuurder van het jaar onder curatele gesteld? Een man die blijkbaar als een olifant door de porcelienkast banjert hoort inderdaad niet huis op Dodenherdenking en kan ook nooit bestuurder van het jaar zijn.. Maar ik had dit niet verwacht, met een smoesje niet aanwezig zijn: echt vvd
Advertentie