of 59794 LinkedIn

7.000 aanmeldingen voor Democratiefestival

De eerste editie van het Democratiefestival in Nijmegen is zo goed als ‘uitverkocht.’ De organisatie heeft 7.000 aanmeldingen voor het tweedaagse evenement binnen.

De eerste editie van het Democratiefestival in Nijmegen is zo goed als ‘uitverkocht.’ De organisatie heeft 7.000 aanmeldingen voor het tweedaagse evenement binnen.

Het gratis toegankelijke festival – een combinatie van maatschappelijke debatten, lezingen en vermaak – wordt vrijdag en zaterdag gehouden op het stadseiland tegenover de Nijmeegse Waalkade.

 

Maximum aantal

De toegang is weliswaar kosteloos, maar bezoekers moeten zich wel van tevoren online opgeven. Volgens een woordvoerster van het evenement zijn er 7.000 tickets besteld. Dat is officieel het maximum aantal bezoekers van het festival. ‘Maar we houden rekening met een no show van ongeveer 15 procent, omdat er ook mensen zijn die zich al een tijd van tevoren hebben opgegeven of op het laatste moment een andere beslissing maken’, aldus de woordvoerster.

Mensen kunnen zich volgens haar ter plaatse nog aanmelden als bezoeker, maar wel wordt bij de ingang nauwlettend in de gaten hoeveel mensen er op het festivalterrein aanwezig zijn.

 

Gratis vervoer

Bezoekers komen uit heel Nederland. Voor wie er naar toe wil, kan gratis met de bus richting Nijmegen. Gemeenten regelen die trips. Ambtenaren van Binnenlandse Zaken mogen naar verluidt onder werktijd naar het festival. Het evenement wordt georganiseerd – en grotendeels betaald – door het ministerie. Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is een van de organisatoren. De bedoeling is er een traditie van te maken, dit naar voorbeeld van soortgelijke evenementen in Scandinavië.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Omgerekend per deelnemer wordt dat dus een duur festivalletje van Ollongren (D'66).