of 59250 LinkedIn

50Plus doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

De partij 50plus gaat niet meedoen aan de lokale verkiezingen in gemeenten. De seniorenpartij  50plus vreest baantjesjagers, onderlinge ruzies en scheuringen.
7 reacties

De seniorenpartij 50Plus zal in 2014 niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij vreest baantjesjagers, onderlinge ruzies en scheuringen. Bovendien wil de partij niet de concurrentie aangaan met lokale bondgenoten. Dat heeft Eerste Kamerlid en oprichter Jan Nagel donderdag gezegd.

Partij eerst opbouwen

,,Er zijn mensen die merken dat onze partij opkomt en die hopen dat ze in de gemeenteraad of op een wethoudersstoel terechtkomen. Dat zag je bij Leefbaar Nederland, de LPF, Trots op Nederland en dat zie je zodra Geert Wilders zijn vleugels uitslaat'', aldus Nagel. Volgens hem kost het tijd om een partij op te bouwen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ed joorse (Stedenbouwkundige) op
Ik zou een peiling houden onder ouderen en vragen om lid te worden en wat zijn hun ideeen om mee te doen aan gemeenteraads verkiezingen. Om nu 6 jaar te wachten in een tijd dat het erom gaat spannen is niet verstandig. Kontackten met lokale partijen opzoeken en vragen of er bereidheid is voor samenwerking in een gemeente. Mijnheer nagel wordt een beetje oud. Regeren is vooruitzien.
Door slaph (haphy) op
Beroepspoliticus en Pvda dwerg Nagel imiteert Wilders.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Of zitten alle oudjes - met uitzondering van die 2 van de Kamer - soms liever achter de geraniums?
Door Hennie van Rossum (Rijksambtenaar) op
Beste heer Nagel.Het zou juist andersom moeten zijn. Via de Gemeenteraad,daarna Provincie en dan pas in de tweede kamer plaatsnemen. Mensen zoals u zouden dan meer begrip kunnen hebben/krijgen wat er bij de bevolking speelt met name bij de ouderen waarvoor uw partij staat?. U heeft het over baantjesjagers. Wist u dat er een werkeloosheid is van ruim een half miljoen mensen? Dan rest mij nog een vraag. Als U het niet aandurft om in de Gemeenteraad een vertegenwoordiger van uw partij verkiesbaar te laten stellen, wat stelt uw partij dan nog voor???
Door Hannes Haganum (Overheidsdienaar) op
Dat is wel een gemiste kans en geeft blijk van weinig vertrouwen in de eigen kandidaten. Juist gemeentes staan voor principiële keuzes in de ouderenzorg. Hier gaat het er straks om mensen via zorg een menswaardig bestaan kunnen hebben. Het lijkt er nu op dat de Partij 50Plus meer een decadente club van oudere patsers is die van hun lange seniorenvakanties willen genieten op kosten van de werkenden.
Door Ed de Lange (Fractievoorzitter) op
In Gouda is al sinds 1998 een Gouda's 50+ partij in de gemeenteraad. Dus al lang voordat 50plus opgericht werd.
Door Flipper (The Highly Skilled & Nyenrode Crackin' Dolphin) op
Als je als raadslid vet betaald wordt in een grote gemeente ? Klopt het verhaal misschien van: "Baantjesjager". Als je echter in een kleine gemeente zit, blijft van die visie niets over. Daar moet, indien je je raadswerk serieus neemt ? Altijd geld bij.
Flipper