of 64204 LinkedIn

26 mensen willen Wolfsen opvolgen

Zeven burgemeesterskandidaten zijn van lid van de PvdA. Vier hebben een VVD-achtergrond, drie zijn van CDA-huize en één sollicitant is van GroenLinks.
Reageer

Naar de burgemeesterspost in Utrecht hebben 26 mensen gesolliciteerd, 20 mannen en 6 vrouwen. Onder de sollicitanten zijn 8 (oud-)burgemeesters en 6 kandidaten met een andere bestuurlijke achtergrond. Dat heeft een woordvoerster van de Utrechtse commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, woensdagmiddag laten weten. De sollicitatietermijn is maandag gesloten.

Meest PvdA'ers

Zeven burgemeesterskandidaten zijn van lid van de PvdA. Vier hebben een VVD-achtergrond, drie zijn van CDA-huize en één sollicitant is van GroenLinks. Van zes kandidaten is de politieke achtergrond niet bekend en vijf mensen hebben geschreven dat ze partijloos zijn. De post in Utrecht komt beschikbaar omdat burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) per 1 januari 2014 na 6 jaar vertrekt. De meest genoemde kanshebbers zijn oud-vakbondsvrouw Agnes Jongerius en Jan van Zanen (VVD), die nu burgemeester van Amstelveen is. Zij hebben beiden bevestigd noch ontkend dat ze hebben gesolliciteerd.

Henk Westbroek 

Zanger, Utrechter en oud-politicus Henk Westbroek heeft wel gezegd dat hij opnieuw een gooi naar de functie heeft gedaan. Westbroek zat aan het begin van deze eeuw enkele jaren in de Utrechtse gemeenteraad voor Leefbaar Utrecht. In 2007 probeerde hij ook burgemeester te worden. Een andere Utrechtse sollicitant is de 17-jarige Hidde van Koningsveld, die zichzelf vanwege zijn leeftijd niet heel veel kans geeft.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners