Advertentie

18 gemeenten willen zelf wiet telen

Er hebben zich bij minister Opstelten al 18 gemeenten gemeld die een experiment willen doen met zelf wiet kweken. Utrecht, Rotterdam, Leeuwarden en Eindhoven willen zelf wiet kweken.

28 juni 2013
18 gemeenten willen experiment met wietteelt (2)  Achttien gemeenten hebben al plannen bij minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie ingeleverd voor experimenten met wietteelt. Dat schrijft de bewindsman van VVD-huize donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Uitgewerkte plannen

Hij heeft deze inventarisatie gemaakt op verzoek van de Kamer. In meer dan de helft van de reacties is volgens de minister geen sprake van een ,,uitgewerkt plan''. Hij zal daarom deze gemeenten uitnodigen om hun plannen toe te lichten.
 
Tegen legalisering 

Opstelten blijft tegen regulering of legalisering van wietteelt omdat het in strijd is met internationale verdragen. ,,Er is geen ruimte voor gemeentelijke initiatieven die daarvan afwijken'', schrijft hij. Hij zei eerder geen valse verwachtingen te willen wekken bij gemeenten.

D66 is voor

Onder meer D66 is voorstander van lokale experimenten met gereguleerde wietteelt. Hierdoor zullen overlast en criminaliteit worden bestreden, aldus de partij. Steden als Utrecht, Rotterdam, Leeuwarden en Eindhoven hebben eerder al aangegeven te willen gaan experimenteren met wietteelt.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Softdrugs Ontmoediger / Ontmoediger
Voor gemeenten die nog geen onderzoek gestart zijn naar reguleren achterdeur coffeeshops, hierbij een handleiding dichtdraaien geldkraan softdrugsbendes.



http://bit.ly/11hMJ3Y



Groet, de initiatiefnemers van de CDA Gideonsbende.
Willem Kamps
Het wordt tijd dat het fossiel Opstelten wordt vervangen door een minister met visie en die de tijd aanvoelt. Er zijn niet voor niets achttien gemeenten die plannen indienen voor wietteelt. Al die gemeenten willen namelijk af van dat rare gedoogbeleid. Die snakken naar legalisering. De teelt biedt werkgelegenheid, hef vervolgens accijns en BTW op de handel en het hele land vaart er wel bij. Het criminele circuit heeft het nakijken. Het is toch zo eenvoudig, beste Ivo.
Advertentie