of 59281 LinkedIn

10.000 Rotterdammers uitgenodigd voor burgertop

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft 10.000 Rotterdammers uitgenodigd voor de burgertop 1000 op Zuid, een initiatief van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).
Reageer

Maar liefst 10.000 willekeurig gekozen inwoners van Rotterdam-Zuid zijn deze week persoonlijk door hun burgemeester Ahmed Aboutaleb uitgenodigd om op zaterdag 26 januari in Ahoy deel te nemen aan de Burgertop Duizend op Zuid, een initiatief van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ).

School en werk
De gemeente wil tijdens deze burgertop met de bewoners nagaan wat ze vinden over de thema's school en werk. Vervolgens worden de uitkomsten vertaald in nieuw beleid. Het is de eerste keer dat een burgertop in Nederland wordt gehouden. Het oorspronkelijke idee komt uit België.

Praten met bewoners
NPRZ-directeur Marco Pastors zegt: ,,We zijn gewend om óver de bewoners te praten, maar niet mét de bewoners. Dat moet anders. We willen weten wat bewoners vinden van belangrijke zaken als school en werk en waar ze last van hebben.''

Online discussie
Wie niet is uitgenodigd, kan zich via de website www.duizendopzuid.nl aanmelden om aan de onlinediscussie deel te nemen. De ontwikkeling van Rotterdam-Zuid loopt achter bij die van het noordelijke stadsdeel. Het NPRZ moet daar in 20 jaar tijd verandering in brengen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.