of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Gemeenteraadsleden in Waalwijk mogen zich dit jaar rijk rekenen met een heuse dertiende maand. Het extraatje van 1288 euro werd voor elkaar gebokst door de VVD-fractie die het belangrijk vindt dat volksvertegenwoordigers beter worden beloond en het ook als extra stimulans ziet om de politiek in te gaan.

  Dertiende maand voor raadsleden Waalwijk

  Gemeenteraadsleden in Waalwijk mogen zich dit jaar rijk rekenen met een heuse dertiende maand. Het extraatje van 1288 euro werd voor elkaar gebokst door de VVD-fractie die het belangrijk vindt dat volksvertegenwoordigers beter worden beloond en het ook als extra stimulans ziet om de politiek in te gaan.

 • Maastrichtse ambtenaren verdienen excuses van het college voor het speuren in hun mails, vinden de oppositiepartijen in de Maastrichtse gemeenteraad. In kritische vragen naar aanleiding van de recente rechterlijke uitspraak over de spionageaffaire en de reactie erop van het college dringen de partijen hierop aan.

  'Maak excuses aan Maastrichtse ambtenaren'

  Maastrichtse ambtenaren verdienen excuses van het college voor het speuren in hun mails, vinden de oppositiepartijen in de Maastrichtse gemeenteraad. In kritische vragen naar aanleiding van de recente rechterlijke uitspraak over de spionageaffaire en de reactie erop van het college dringen de partijen hierop aan.

 • Amsterdam maakt volgend jaar 5,5 miljoen euro vrij voor de aanpak van ondermijning en radicalisering in de stad. Dat staat in de begroting 2020.

  Amsterdam trekt geld uit voor aanpak ondermijning

  1 reactie

  Amsterdam maakt volgend jaar 5,5 miljoen euro vrij voor de aanpak van ondermijning en radicalisering in de stad. Dat staat in de begroting 2020, die het stadsbestuur donderdag presenteert. ‘Misdaad, radicalisering en drugshandel creëren een illegale economie en dragen bij aan een samenleving waarin het recht van de sterkste geldt’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. ‘Omdat Amsterdammers zich veilig moeten voelen, investeert het college extra in veiligheid.

 • Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdag aan de gemeenteraad. De gemeente deed onderzoek naar de mogelijkheden voor het instellen van een meldplicht voor trouwstoeten naar aanleiding van een reeks incidenten.

  Trouwstoet melden wordt verplicht in Rotterdam

  1 reactie

  Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete.

 • De rechtbank in Alkmaar heeft de gemeente Den Helder in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met kunstenaar Rob Scholte.

  Gemeente in gelijk gesteld in zaak-Scholte

  Reageer

  De rechtbank in Alkmaar heeft de gemeente Den Helder in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met kunstenaar Rob Scholte. De ruzie ging over een voormalig postkantoor waar Scholte zijn museum en zijn atelier exploiteerde. Volgens de rechter heeft de gemeente correct gehandeld en de overeenkomsten met Scholte over gebruik van het pand terecht opgezegd.

 • De indieners spreken van een ‘dieptepunt in een reeks bloederige liquidaties in de stad. Met de liquidatie van een advocaat van een kroongetuige is wat betreft de gehele raad een gruwelijke grens overgegaan.(..)

  Amsterdamse raad wil spoeddebat liquidatie

  9 reacties

  De voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil een spoeddebat met burgemeester Femke Halsema over de moord op advocaat Derk Wiersum. Onder aanvoering van PvdA'er Sofyan Mbarki willen ze het onderwerp ‘op korte termijn’ op de agenda van de raad zetten.

 • Beelen zegt dat hij zich 'ongelooflijk gechanteerd met zijn bedrijf' voelt: 'Het lijkt hier wel een bananenrepubliek'. Hij weet nog niet of hij aangifte gaat doen. Verscheidene raadsfracties gaven aan het college woensdagmiddag aan de tand te zullen voelen tijdens de raadsvergadering.

  Topman Beelen voet zich gechanteerd door wethouder

  6 reacties

  Topman Wim Beelen van het gelijknamige afval- en sloopbedrijf zegt dat hij is gechanteerd door de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma (verkeer). Zij heeft hem eerder deze week te verstaan gegeven dat de gemeente het Beelen in anders dossiers erg moeilijk kan maken, als hij woensdag openheid van zaken zou geven over zijn overnameplan voor het noodlijdende Afval Energiebedrijf (AEB). Wim Beelen zei dat woensdag tijdens een informatiebijeenkomst in de Stopera die was georganiseerd door de oppositie.

 • De aanname was dat gemeenten die na bijvoorbeeld een herindeling bovenmatig veel kernen hebben, een financiële compensatie uit bijvoorbeeld het gemeentefonds zouden moeten krijgen. Een analyse op de meerkernigheid in het POR komt tot een andere conclusie.

  Meer dorpskernen niet per se duurder

  Gemeenten met relatief veel kernen zijn niet per definitie meer geld kwijt aan bestuurskosten. Dat is de uitkomst van het Periodiek Onderhoudsrapport (POR) 2019 door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers