of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • De burger mag niet de dupe worden van verdergaande digitalisering bij de overheid. Die waarschuwing geeft de afdeling advisering van de Raad van State (RvS). Het orgaan wijst in het ongevraagd advies enkele knelpunten aan bij digitale overheidscommunicatie en geeft adviezen voor verbetering.

  Raad van State bezorgd over gevolgen digitalisering burger

  De burger mag niet de dupe worden van verdergaande digitalisering bij de overheid. Die waarschuwing geeft de afdeling advisering van de Raad van State (RvS). Het orgaan wijst in het zogeheten 'ongevraagd advies' enkele knelpunten aan bij digitale overheidscommunicatie en geeft adviezen voor verbetering.

 • De gemeente Utrecht staat nog steeds achter de normtijden die zij hanteert bij de vaststelling van het aantal uur huishoudelijke hulp voor een ‘schoon en leefbaar huis’. Amsterdam wil niet reageren.

  Utrecht verwerpt kritiek huishoudelijke hulp

  Utrecht staat nog steeds achter de normtijden die de gemeente hanteert bij de vaststelling van het aantal uur huishoudelijke hulp voor een ‘schoon en leefbaar huis’. Dat laat de gemeente weten in reactie op de kritiek dat het Utrechtse en Amsterdamse protocol niet leidt tot objectieve en harde urennormen voor schoonmaak. Amsterdam wil niet reageren.

 • Ook de Haagse gemeenteraad stelt geen nader onderzoek in naar aanleiding van de dood van PVV-raadslid Willie Dille. De fractievoorzitters zien 'geen grond tot eigen onderzoek', zo maakte de griffie woensdagavond bekend na een bijeenkomst van de lokale politieke kopstukken.

  Geen nader onderzoek na zelfmoord Willie Dille

  Reageer

  Ook de Haagse gemeenteraad stelt geen nader onderzoek in naar aanleiding van de dood van PVV-raadslid Willie Dille. De fractievoorzitters zien 'geen grond tot eigen onderzoek', zo maakte de griffie woensdagavond bekend na een bijeenkomst van de lokale politieke kopstukken.

 • Het Leids Mediafonds heeft de deuren geopend. Tot 1 oktober kunnen aanvragen worden ingediend voor financiering van journalistieke producties in Leiden en omgeving. De gemeente Leiden heeft daar een kwart miljoen euro voor uitgetrokken.

  Leids mediafonds open voor aanvragen

  Het Leids Mediafonds heeft de deuren geopend. Tot 1 oktober kunnen aanvragen worden ingediend voor financiering van journalistieke producties in Leiden en omgeving. De gemeente Leiden heeft daar een kwart miljoen euro voor uitgetrokken.

 • Er is volgens de onderzoekers Kantor Public weinig behoefte aan informatie over Brexit. Het blijft in hun ogen een ver-van-je-bed-show. ‘Een overgrote meerderheid heeft helemaal geen (43 procent) of slechts een beetje (48 procent) behoefte aan informatie. Slechts één op de tien Nederlanders heeft veel behoefte aan informatie en dan voornamelijk over de nieuwe relatie met het VK en de economische gevolgen van Brexit.

  Brexit laat veel burgers koud

  Slechts vier procent van de Nederlanders maakt zich veel persoonlijke zorgen over de gevolgen van Brexit. Zorgen die zijn noemen hebben vooral te maken met de gevolgen voor de Nederlandse economie en reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk (VK). 

 • De gemeente zegt veel emotionele brieven van burgers te krijgen over het besluit, dat de nachtvluchten op de Aalsmeerbaan sinds 1 september weer zijn toegestaan. Aalsmeer wil dat het ministerie de Luchtverkeersleiding Nederland opdracht geeft de Aalsmeerbaan zo minimaal mogelijk te gebruiken.

  Aalsmeer stuurt brandbrief over nachtvluchten Schiphol

  Reageer

  De gemeente Aalsmeer heeft een brandbrief geschreven aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over nachtvluchten op de Aalsmeerbaan. Deze zijn sinds 1 september weer toegestaan. Aalsmeer vindt dat onacceptabel. ‘De leefbaarheid staat al zwaar onder druk. Veel inwoners zien het verbod op nachtvluchten als laatste bastion van rust. Met deze ontheffing wordt hen de zekerheid ontnomen dat zij in elk geval 's nachts van vliegtuiglawaai verstoken zijn’. 

 • De normtijden die Utrecht en Amsterdam gebruiken bij de vaststelling van het aantal uur huishoudelijke hulp deugen niet. Dat concludeert hoogleraar organisatiepsychologie Astrid Homan van de Universiteit van Amsterdam na onderzoek.

  Normtijden huishoudelijke hulp deugen niet

  De normtijden die Amsterdam en Utrecht gebruiken bij de vaststelling van het aantal uur huishoudelijke hulp voor een ‘schoon en leefbaar huis’ rammelen. Dat concludeert hoogleraar organisatiepsychologie Astrid Homan van de Universiteit van Amsterdam na onderzoek. Dat is op verzoek van een aantal advocaten, gespecialiseerd in Wmo-zaken, uitgevoerd. Veel gemeenten hanteren dezelfde normtijden als Amsterdam en Utrecht.

 • De rechterlijke uitspraak dat zonnepanelen onroerend goed zijn en daarmee de woz-waarde van een woning verhogen, mag geen rem zijn op de verduurzaming. In onder meer Haarlemmermeer en Capelle aan den IJssel roepen raadsfracties op de panelen bij de waardebepaling buiten schot te laten.

  Zet geen boete op plaatsing zonnepanelen

  De rechterlijke uitspraak dat zonnepanelen onroerend goed zijn en daarmee de woz-waarde van een woning verhogen, mag geen rem zijn op de verduurzaming. In onder meer Haarlemmermeer en Capelle aan den IJssel roepen raadsfracties op de panelen bij de waardebepaling buiten schot te laten.

 • De invoering van de Participatiewet heeft nog weinig goeds opgebracht voor de Wsw-doelgroep, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau. Die doelgroep komt sinds 2015 zelfs moeilijker aan een baan, weet die minder lang vast te houden en heeft vaker een uitkering.

  Participatiewet voorlopig funest voor Wsw-wachtlijsters

  De invoering van de Participatiewet heeft nog weinig goeds opgebracht voor de Wsw-doelgroep, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Die doelgroep komt sinds 2015 zelfs moeilijker aan een baan, weet die minder lang vast te houden en heeft vaker een uitkering.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers