of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • De vier grote steden (G4) doen een oproep aan de Tweede Kamer ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatief komt voor het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. De steden willen verder voorkomen dat het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het lyceum onder valt, andere scholen opricht in het land.

  G4 wil alternatief voor islamitische school

  2 reacties

  De vier grote steden (G4) doen een oproep aan de Tweede Kamer ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatief komt voor het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Ze willen dat de voorwaarden worden aangepast voor de oprichting van een nieuwe school voor voortgezet islamitisch onderwijs, die ‘voldoet aan de gestelde eisen van openheid en democratie’.

 • Zo'n twintig procent van de gemeenten gaat over tot verzelfstandiging van warenmarkten. De ervaringen zijn overwegend positief.

  Gemeenten geven markt uit handen

  Steeds meer gemeenten gaan over tot verzelfstandiging van de warenmarkten die binnen hun grenzen gehouden worden. De gedachte daarbij is dat het organiseren van markten niet bij de kerntaak van de lokale overheid past en dat marktkooplieden dit beter zelf kunnen organiseren.

 • De gemeenteraad van Heerlen betreurt de houding van de Limburgse gouverneur Theo Bovens in de burgemeestersvoordracht van Kerkrade. Die lekte uit en leidde tot het aftreden van de huidige, zieke burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel. De raad vindt dat Bovens afbreuk deed aan het vertrouwen tussen hem en Heerlen.

  Raad Heerlen betreurt houding Bovens

  Reageer

  De gemeenteraad van Heerlen betreurt de houding van de Limburgse gouverneur Theo Bovens in de burgemeestersvoordracht van Kerkrade. Die lekte uit en leidde tot het aftreden van de huidige, zieke burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel. De raad vindt dat Bovens afbreuk deed aan het vertrouwen tussen hem en Heerlen.

 • Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. ,,Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren'', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

  Burgemeester Geldrop-Mierlo weg na 'affaire'

  4 reacties

  Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. 'Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

 • Burgemeester Berry Link (CDA) van de gemeente Geldrop-Mierlo voert zijn functie voorlopig niet uit. Hij heeft zich ziek gemeld en volgt hiermee het advies op van de fractievoorzitters in de raad. Dat melden regionale media. Aanleiding zou de gevolgen van een geheime liefdesrelatie met een ambtenaar van de gemeente zijn.

  Burgemeester Link op non-actief na relatiecrisis

  Burgemeester Berry Link (CDA) van de gemeente Geldrop-Mierlo heeft zich ziek gemeld en voert zijn functie voorlopig niet uit. Hij volgt hiermee het advies op van de fractievoorzitters in de raad. Dat melden regionale media. Aanleiding zou de gevolgen van een geheime liefdesrelatie met een ambtenaar van de gemeente zijn.

 • Volgens de stichting zijn vooral kustgemeenten en de Waddeneilanden tot een verbod overgegaan. In Friesland en Noord-Holland hebben vier op de tien gemeenten de ballon in de ban gedaan. In Limburg heeft maar één van de 31 gemeenten een verbod ingesteld.

  Ballonnen in steeds meer gemeenten taboe

  Reageer

  Het aantal gemeenten met een verbod op het oplaten van ballonnen is in één jaar tijd ruim verdrievoudigd, meldt stichting De Noordzee. Vorig jaar had nog maar 5 procent van de gemeenten zo'n verbod in de plaatselijke verordening opgenomen, nu is dat 17 procent. Nog eens 20 procent van de gemeenten voert een ontmoedigingsbeleid, blijkt uit de inventarisatie. Stichting De Noordzee ijvert voor een verbod, omdat het plastic van ballonnen slecht is voor natuur en milieu.

 • De strafverhoging moet ervoor zorgen dat het aantal bedreigde burgemeesters binnen vijf jaar verminderd van een kwart naar tien procent. ‘De bedreigingen zijn heftiger geworden en maken meer inbreuk op iemands leven’, zegt minister Grapperhaus.

  Grapperhaus: 'Hogere straf voor bedreigen burgemeesters'

  4 reacties

  Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus wil dat de straffen voor het bedreigen van burgemeesters worden verdubbeld. Dat zegt de minister in De Telegraaf. Nu staat er nog een celstraf op van twee jaar, dat moet verhoogd worden naar vier jaar.

 • Wethouder Andrew Harijgens (zorg, GroenLinks) van de gemeente Bergen op Zoom zit met een probleem: zijn gemeente moet statushouders opvangen die door achterstanden bij de IND en het COA niet doorstromen naar de gemeente. Vraag is hoe in de toekomst door de provincie wordt omgegaan met de achterstanden die zich nu opstapelen.

  Taakstelling statushouders achtervolgt gemeenten

  Wethouder Andrew Harijgens (zorg, GroenLinks) van de gemeente Bergen op Zoom zit met een probleem: zijn gemeente moet statushouders opvangen die door achterstanden bij de IND en het COA niet doorstromen naar de gemeente. Vraag is hoe in de toekomst door de provincie wordt omgegaan met de achterstanden die zich nu opstapelen.

 • Natuurmonumenten heeft de Noord-Hollandse PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2018. De Amsterdamse 'stadsjongen' Tekin heeft zich met zijn politieke behendigheid in een mum van tijd ontpopt tot een 'groene belofte voor de toekomst', vindt de jury.

  Noord-Hollandse gedeputeerde is 'groene belofte'

  2 reacties

  Natuurmonumenten heeft de Noord-Hollandse PvdA-gedeputeerde Adnan Tekin uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2018. De Amsterdamse 'stadsjongen' Tekin heeft zich met zijn politieke behendigheid in een mum van tijd ontpopt tot een 'groene belofte voor de toekomst', vindt de jury.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers