of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De Gelderse commissaris van de koning Clemens Cornielje (VVD) stopt op 1 februari 2019 met zijn functie. Hij wil geen fulltime kroonbenoemde functie meer, maar ambieert wel het lidmaatschap voor de Eerste Kamer.

  Ook Gelderse commissaris Cornielje stopt

  Een dag nadat de Noord-Hollandse commissaris van de koning (cdk) Remkes zijn vertrek aankondigde, heeft de Gelderse Clemens Cornielje (VVD) laten weten op 1 februari 2019 te stoppen. Hij wil geen fulltime kroonbenoemde functie meer, maar ambieert wel het senatorschap.

 • Overheidsinstanties willen burgerinitiatieven de ruimte geven. Maar vaak blijken overheden die initiatieven juist te belemmeren. Initiatiefnemers moeten van goeden huize komen om een burgerinitiatief tegen de stroom van regelgeving, bureaucratie en financiële belemmeringen tot bloei te laten komen, zo blijkt uit het rapport ‘Burgerinitiatief. Waar een wil is …’ van de Nationale Ombudsman.

  Overheid belemmert initiatieven van burgers

  Overheidsinstanties willen burgerinitiatieven de ruimte geven. Maar vaak blijken ze die initiatieven juist te belemmeren. Initiatiefnemers moeten van goeden huize komen om een burgerinitiatief tegen de stroom van regelgeving, bureaucratie en financiële belemmeringen tot bloei te laten komen, zo blijkt uit het rapport ‘Burgerinitiatief. Waar een wil is …’ van de Nationale Ombudsman. 

 • Overheden moeten meer en effectiever gaan handhaven in het sociaal domein met behulp van data-analyse, laten minister Wouter Koolmees (D66) en staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (VVD) weten in een Kamerbrief over de handhavingskoers 2018-2021.

  Meer gebruik van data-analyse in handhaving sociaal domein

  Overheden moeten meer en effectiever gaan handhaven in het sociaal domein met behulp van data-analyse, laten minister Wouter Koolmees (D66) en staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (VVD) weten in een Kamerbrief over de handhavingskoers 2018-2021. Er wordt ook meer geïnvesteerd in gedragsonderzoek om fraude te voorkomen.

 • De Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes (VVD) stopt per 1 januari. Hij wil meer tijd nemen voor zijn privéleven.

  Cdk Remkes stopt per 1 januari

  De Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes (VVD) legt zijn functie per 1 januari neer. Hij wil meer tijd nemen voor zijn privéleven. Door zijn vertrek nu aan te kondigen ‘kan tijdig en zorgvuldig in mijn opvolging worden voorzien en is mijn opvolger ingewerkt als in 2019 – na de verkiezingen – de nieuwe Staten en een nieuw college van GS aantreden’, zo schrijft Remkes in een brief aan Provinciale en Gedeputeerde Staten.

 • Lennart Feijen werd in 2015 vrijgesproken door de rechtbank in Den Haag, maar het OM ging daartegen in beroep. Het gerechtshof kwam tot een veroordeling omdat het hof de uitlating ‘racist’ zonder meer als beledigend aanmerkte en oordeelde dat de uitlatingen onnodig grievend waren, omdat de verdachte in zijn uitingen veel verder was gegaan dan nodig was.

  Zaak tegen SP-raadslid moet over

  Reageer

  De zaak tegen gemeenteraadslid Lennart Feijen van de SP in Zoetermeer die in 2014 oud-minister en toenmalig collega-raadslid Hilbrand Nawijn een racist zou hebben genoemd, moet over. Dat heeft de Hoge Raad bepaald.

 • Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is bereid om mogelijke aanpassingen van de Wet op de Openbare Manifestaties te bespreken met gemeenten. Die hadden aan de Nationale Ombudsman laten weten dat de wet in sommige situaties, bijvoorbeeld wanneer relschoppers op manifestaties afkomen, ontoereikend is.

  Minister sluit aanpassing wet op manifestaties niet uit

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken is bereid om mogelijke aanpassingen van de Wet op de Openbare Manifestaties te bespreken met gemeenten. Die hadden aan de Nationale Ombudsman laten weten dat de wet in sommige situaties, bijvoorbeeld wanneer relschoppers op manifestaties afkomen, ontoereikend is.

 • De opmars van lokale partijen zet door, laten de gemeenteraadsverkiezingen zien. Dat kan gevolgen hebben voor de politieke weerbaarheid van nieuw gekozen raden.

  ‘Lokale partijen zijn niet méér beïnvloedbaar’

  De opmars van lokale partijen zet door, laten de gemeenteraadsverkiezingen zien. Dat kan gevolgen hebben voor de politieke weerbaarheid van nieuw gekozen raden. Lokale partijen zouden niet zo goed weerwerk aan lobbyende projectontwikkelaars bieden als hun collega’s van landelijke partijen? ‘Deze verdachtmakerij is nergens op gebaseerd.’

 • De gekraakte panden aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam moeten binnen acht weken leeg zijn. De krakers, een groep asielzoekers, moeten eruit. Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag besloten.

  Uitgeprocedeerde krakers moeten panden verlaten

  1 reactie

  De gekraakte panden aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam moeten binnen acht weken leeg zijn. De krakers, een groep asielzoekers, moeten eruit. Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag besloten.

 • Bij de wedstrijd van FC Utrecht - ADO Den Haag zondagmiddag zijn de fans van de Haagse club niet welkom. Na rellen zaterdagavond heeft de burgemeester van Utrecht besloten dat de bezoekende club geen publiek mag meenemen. Het uitvak gaat op slot. Dat meldt ADO op zijn site en op Twitter. De gemeente Utrecht bevestigt het besluit.

  Burgemeester Utrecht verbiedt komst ADO-supporters

  Reageer

  Bij de wedstrijd van FC Utrecht - ADO Den Haag zondagmiddag zijn de fans van de Haagse club niet welkom. Na rellen zaterdagavond heeft de burgemeester van Utrecht besloten dat de bezoekende club geen publiek mag meenemen. Het uitvak gaat op slot. Dat meldt ADO op zijn site en op Twitter. De gemeente Utrecht bevestigt het besluit.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers