of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • Eindhoven is de fout ingegaan bij de toekenning van huishoudelijke hulp. Vier van de 160 Eindhovenaren die naar de bestuursrechter zijn gestapt omdat zij minder hulp kregen, zijn in het gelijk gesteld. In totaal stapten 160 Eindhovenaren naar de rechter nadat Eindhoven haar beleid in 2018 had aangepast. Voor de zaken van de overige 156 Eindhovenaren wordt indien nodig een nieuwe zitting gepland. Dat is afhankelijk van de reactie van Eindhoven.

  Eindhoven teruggefloten door rechter

  Eindhoven heeft fouten gemaakt bij de toekenning van huishoudelijke hulp. Vier van de 160 Eindhovenaren die naar de bestuursrechter waren gestapt omdat zij minder hulp kregen, zijn in het gelijk gesteld. De gemeente moet drie burgers de hulp geven zoals zij voor invoering van het nieuwe beleid kregen. Bij een burger moet de gemeente de zaak opnieuw bekijken. Afhankelijk van de reactie van de gemeente wordt voor de overige 156 zaken een nieuwe zitting gepland.

 • Ja, in theorie is er wel sprake van burgerparticipatie in Overbetuwe, maar om nou te zeggen dat het veel om het lijf heeft? De plaatselijke rekenkamercommissie vindt van niet en het college blijkt het daar eigenlijk wel mee eens.

  Overbetuwe gaat werk maken van burgerparticipatie

  Ja, in theorie is er wel sprake van burgerparticipatie in Overbetuwe, maar om nou te zeggen dat het veel om het lijf heeft? De plaatselijke rekenkamercommissie vindt van niet en het college blijkt het daar eigenlijk wel mee eens.

 • De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een volledig onderzoek naar het gedeeltelijke instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. Ook het dak van het FC Utrecht stadion in Utrecht wordt nader onderzocht.

  Extra onderzoeken daken voetbalstadions

  Reageer

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een volledig onderzoek naar het gedeeltelijke instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. Ook het dak van het FC Utrecht stadion in Utrecht wordt nader onderzocht.

 • Zuid-Holland heeft als laatste provincie een collegeakkoord. In het (beoogde) college van Gedeputeerde Staten zitten de meeste vrouwelijke gedeputeerden van alle provincies: vier van de zes.

  Gros colleges GS breder samengesteld

  Zuid-Holland heeft twee records gebroken. Het is de laatste provincie die na de Statenverkiezing van maart een collegeakkoord heeft. Daarnaast heeft het (beoogde) college van Gedeputeerde Staten de meeste vrouwelijke gedeputeerden van alle provincies: vier van de zes.

 • Het is aan de lokale driehoek om afspraken te maken over de benodigde politie-inzet bij evenementen en gemeenten bepalen zelf welke eisen zij stellen aan festivalorganisatoren. Dat schrijft minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na vragen van D66-Kamerleden Vera Bergkamp en Monica den Boer naar aanleiding van een interview, waarin hij erop hintte minder festivals te organiseren.

  Minder festivals zaak van gemeenten

  Gemeenten bepalen zelf welke eisen zij stellen aan de organisatoren van festivals en het is aan de lokale driehoek om afspraken te maken over de benodigde politie-inzet bij evenementen. Dat antwoordt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op vragen van D66-Kamerleden Vera Bergkamp en Monica den Boer naar aanleiding van een recent interview, waarin de minister erop hintte minder festivals te organiseren.

 • De scherpte van de kritiek heeft minister Grapperhaus verrast. Wel heeft de minister de Brabantse commissaris van de koning Van de Donk gelijk. Misdaad loont nog steeds en de overheid slaagt er onvoldoende in om misdaadgeld af te pakken.

  Overheid pakt onvoldoende misdaadgeld af

  De scherpte van de kritiek heeft minister Grapperhaus verrast, maar de Brabantse commissaris van de koning Van de Donk heeft wel gelijk. Misdaad loont nog steeds en de overheid slaagt er onvoldoende in om misdaadgeld af te pakken.

 • Door de huidige arbeidskrapte durft de helft van de Nederlanders op banen te solliciteren waarvoor zij niet de juiste opleiding hebben gevolgd. Onder twintigers ligt dit percentage zelfs op 65 procent. Dit blijkt uit onderzoek van zakelijke dienstverlener Brunel.

  Krapte op arbeidsmarkt: hoger salaris

  Door de huidige arbeidskrapte durft de helft van de Nederlanders op banen te solliciteren waarvoor zij niet de juiste opleiding hebben gevolgd. Onder twintigers ligt dit percentage zelfs op 65 procent. Dit blijkt uit onderzoek van zakelijke dienstverlener Brunel.

 • De rechtbank Limburg heeft 38 vergunningen aan met name veehouderijen vernietigd in verband met nieuwe stikstofregels. De veehouderijen hadden in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) een natuurvergunning gekregen op grond van de Wet natuurbescherming.

  Rechtbank Limburg vernietigt 38 natuurvergunningen

  1 reactie

  De rechtbank Limburg heeft 38 vergunningen aan met name veehouderijen vernietigd in verband met nieuwe stikstofregels. De veehouderijen hadden in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) een natuurvergunning gekregen op grond van de Wet natuurbescherming.

 • Voor de evenknieën van Limburg en Noord-Brabant aan de Belgische kant van de grens was het even slikken: wat betreft kabinetsinformateur Bart de Wever is er voor provincies over vijf jaar geen plaats meer in het politieke bestel van Vlaanderen. Dat gaat gepaard met een opschaling van gemeenten.

  Einde nabij voor Vlaamse provincies

  Voor de evenknieën van Limburg en Noord-Brabant aan de Belgische kant van de grens was het even slikken: wat betreft kabinetsinformateur Bart de Wever is er voor provincies over vijf jaar geen plaats meer in het politieke bestel van Vlaanderen. 

 • Hoeveel is de gemeente Leeuwarden kwijt aan juridische kosten voor procedures over vergunningen voor festivals binnen de gemeente? Dat willen minstens twee politieke partijen in de gemeenteraad en de Leeuwarder Courant (LC) graag weten, maar het lijstje is vertrouwelijk. De LC heeft een Wob-verzoek ingediend.

  ‘Openheid over juridische kosten festivals Leeuwarden’

  Hoeveel is de gemeente Leeuwarden kwijt aan juridische kosten voor procedures over vergunningen voor festivals binnen de gemeente? Dat willen minstens twee politieke partijen in de gemeenteraad en de Leeuwarder Courant (LC) graag weten, maar het lijstje is vertrouwelijk. De LC heeft een Wob-verzoek ingediend.

 • Het toezicht van de provincie Groningen op gemeenten wordt over een andere boeg gegooid. Uitgangspunt is samenwerking tussen provincie en gemeenten. De eerste ervaringen zijn positief.

  Groningen vernieuwt interbestuurlijk toezicht

  Het toezicht van de provincie Groningen op gemeenten was te ‘licht’ en een ‘papieren werkelijkheid’. Het wordt nu over een andere boeg gegooid. Uitgangspunt is samenwerking tussen provincie en gemeenten. De eerste ervaringen zijn positief.

 • Eigenlijk wilde de Rekenkamer Den Haag pas volgend jaar beginnen met haar eerste onderzoek naar geheimhouding, maar aangezien het onderwerp de laatste tijd vaak speelt in de Haagse gemeenteraad en de noodzaak van geheimhouding daar nogal eens ter discussie staat, begint zij dit jaar al.

  Geheimhouding Den Haag onder de loep

  Eigenlijk wilde de Rekenkamer Den Haag pas volgend jaar beginnen met haar eerste onderzoek naar geheimhouding, maar aangezien het onderwerp de laatste tijd regelmatig speelt in de Haagse gemeenteraad en de noodzaak van geheimhouding daar vaak ter discussie staat, begint zij dit jaar al. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers