of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Een 63-jarige man uit Hoorn is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van vier maanden wegens het stalken van de oud-burgemeester van Hoorn. De man stuurde vorig jaar en begin dit jaar maandenlang vele mails met grove en dreigende teksten naar Onno van Veldhuizen, sinds oktober 2015 burgemeester van Enschede.

  Vier maanden cel voor stalker burgemeester Van Veldhuizen

  Reageer

  Een 63-jarige man uit Hoorn is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van vier maanden wegens het stalken van de oud-burgemeester van Hoorn. De man stuurde vorig jaar en begin dit jaar maandenlang vele mails met grove en dreigende teksten naar Onno van Veldhuizen, sinds oktober 2015 burgemeester van Enschede.

 • Een groep woonwagenbewoners mag voorlopig in Spijkenisse drie caravans en een woonwagen neerzetten op een voormalige woonwagenstandplaats. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald in een kort geding dat de Sinti hadden aangespannen tegen de gemeente Nissewaard.

  Sinti winnen kort geding tegen gemeente Nissewaard

  Reageer

  Een groep woonwagenbewoners mag voorlopig in Spijkenisse drie caravans en een woonwagen neerzetten op een voormalige woonwagenstandplaats. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam bepaald in een kort geding dat de Sinti hadden aangespannen tegen de gemeente Nissewaard. Die wilde hen weg hebben van de groenstrook, omdat het plaatsen van woonwagens daar in strijd is met het bestemmingsplan.

 • Belangenorganisaties van 'LHBTI'ers' - lesbiennes, homo's, biseksuelen, transseksuelen en intersekse personen - zijn verheugd. ‘Dit is een persoonlijke overwinning voor Leonne’, aldus NNID, TNN en COC. ‘En het is een wake-upcall voor het kabinet: maak het voor iedereen mogelijk om de geslachtsaanduiding in het paspoort en andere officiële documenten te schrappen.’

  Eerste paspoort met 'X'

  Reageer

  Voor het eerst in Nederland krijgt iemand een paspoort zonder geslachtsaanduiding. Leonne Zeegers uit Breda heeft vanaf vrijdag een neutrale 'X' in haar paspoort. Die komt in plaats van de 'V' die tot nu toe haar geslacht aanduidt. Ze voelt zich namelijk als intersekse persoon man noch vrouw.

 • Wilt uw gemeente ingaan op het verzoek vanuit het COA om ruimte beschikbaar te stellen voor het toegenomen aantal asielzoekers? Betrek uw inwoners dan nauw bij het besluitvormingsproces en neem vooral de tijd. Zo luiden de tips uit de gemeenten Geldermalsen en Midden-Drenthe, waar tijdens de asielcrisis van 2015 de spanningen hoog opliepen.

  Ga bij openen azc niet over één nacht ijs

  Wilt uw gemeente ingaan op het verzoek vanuit het COA om ruimte beschikbaar te stellen voor het toegenomen aantal asielzoekers? Betrek uw inwoners dan nauw bij het besluitvormingsproces en neem vooral de tijd. Zo luiden de tips uit de gemeenten Geldermalsen en Midden-Drenthe, waar tijdens de asielcrisis van 2015 de spanningen hoog opliepen.

 • Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken gaat gemeenten vragen om aandacht vragen voor de ‘levensgebeurtenis’ overlijden. Burgers worden vaak nog geconfronteerd met berichten van de overheid aan overleden personen. Maar voor het probleem helemaal is opgelost is er nog een lange weg te gaan.

  Knops wil meer aandacht voor berichten aan overledenen

  Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken gaat gemeenten vragen om aandacht vragen voor de ‘levensgebeurtenis’ overlijden. Burgers worden vaak nog geconfronteerd met berichten van de overheid aan overleden personen. Maar voor het probleem helemaal is opgelost is er nog een lange weg te gaan.

 • De regering wil burgers bewuster gaan maken van desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) denkt aan een ,,bewustwordingscampagne'' in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar.

  Campagne tegen nepnieuws bij verkiezingen

  2 reacties

  De regering wil burgers bewuster gaan maken van desinformatie en nepnieuws rond verkiezingen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) denkt aan een ,,bewustwordingscampagne'' in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen en Europese verkiezingen volgend jaar.

 • Het stadhuis van Haarlem

  Veiligheidsscan voor woningen burgemeesters

  Er wordt een landelijke veiligheidsscan ingevoerd voor woningen van burgemeesters. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten nu burgemeesters vaak doelwit zijn van agressie en bedreiging, meldt de Volkskrant.

 • Een rapport uit 2013 stelde dat de omvang van de wietteelt in Tilburg groter was dan de gemeentelijke begroting. De schatting van de omvang blijkt gebaseerd te zijn op één dubieuze bron, stelden experts vorige week in het onderzoeksprogramma Argos. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp heeft nu vragen gesteld aan minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus en haar partij in de Tilburgse raad sluit zich daarbij aan.

  Twijfels over onderzoek omvang wietteelt

  De schatting van de omvang van de wietteelt in Tilburg blijkt gebaseerd te zijn op één dubieuze bron, stelden experts vorige week in het onderzoeksprogramma Argos. Het rapport uit 2013 stelde dat de omvang groter is dan de gemeentelijke begroting. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp heeft nu vragen gesteld aan minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus en haar partij in de Tilburgse raad sluit zich daarbij aan.

 • Onderzoeker Yarin Eski noemt de grootschalige camera-inzet in het Rotterdamse havengebied innovatief, maar zet vraagtekens bij ongewenste effecten. ‘Camera’s moeten geen vervangmiddel worden.’ Het Rotterdamse Havenbedrijf maakte bekend dat in navolging van een in juni gesloten convenant met onder meer de gemeente Rotterdam 227 camera’s het havengebied veiliger moeten gaan maken.

  Camera’s hebben geen fingerspitzengefühl

  227 camera’s moeten het Rotterdamse havengebied veiliger gaan maken in navolging van een in juni gesloten convenant met onder meer de gemeente. Dat heeft het Rotterdamse Havenbedrijf bekendgemaakt. Onderzoeker Yarin Eski noemt de grootschalige camera-inzet innovatief, maar zet vraagtekens bij ongewenste effecten. ‘Camera’s moeten geen vervangmiddel worden.’

 • De nieuwe besteding die het kabinet voor het geld ziet dat overblijft door het sneuvelen van de afschaffing van de dividendbelasting, betekent dat expats de komende twee jaar hun dertigprocentsregeling behouden. Ze hoeven over 30 procent van hun jaarinkomen geen belasting te betalen, waardoor ze een voorsprong houden op de huizenmarkt ten opzichte van de huidige bewoners van de grote steden.

  ‘Expats niet grootste struikelblok woningmarkt’

  De afschaffing van de dividendbelasting is van de baan, maar de nieuwe besteding die het kabinet voor het geld ziet, betekent de komende twee jaar het behoud van de dertigprocentsregeling voor expats. Ze hoeven over 30 procent van hun jaarinkomen geen belasting te betalen, waardoor ze een voorsprong houden op de huizenmarkt ten opzichte van de huidige bewoners van de grote steden.

 • Agentschap Telecom wil oefeningen houden met gemeenten om ze voor te bereiden op uitval van de gemeentelijke telecom. Het gaat om scenario’s waaronder stroomstoringen en uitgevallen telefonie of internet. Deze kunnem voor gemeentelijke organisaties grote onrust met zich meebrengen.

  Oefening voor uitvallende gemeentelijke telecom

  Agentschap Telecom wil oefeningen houden met gemeenten om ze voor te bereiden op uitval van de gemeentelijke telecom. Het gaat om scenario’s zoals stroomstoringen en uitgevallen telefonie of internet. Deze situaties kunnen bij gemeentelijke organisaties grote onrust veroorzaken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers