of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • Omdat de gemeente Bergen op Zoom tonnen per jaar inschiet op evenementen wil wethouder Evert Weys (GBWP) daar graag een einde aan maken. Het plan is de uren die ambtenaren besteden aan het faciliteren van evenementen door te berekenen in de vergunningskosten en voor toplocaties 2500 euro per dag te vragen.

  Uren ambtenaren verwerkt in kosten evenementen

  De gemeente Bergen op Zoom schiet per jaar tonnen in op evenementen. Daar wil wethouder Evert Weys (GBWP) graag een einde aan maken. Hij wil de uren die ambtenaren besteden aan het faciliteren van evenementen doorberekenen in de vergunningskosten en vraagt voor toplocaties 2500 euro per dag.

 • Zwart werken, geweld, intimidatie, woonfraude, verpachten of overnemen van wijken en witwassen zijn praktijken die regelmatig in de glazenwassersbranche spelen. En die verspreiden zich over heel Nederland. Er zijn sterke signalen van mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Veel glazenwassersbedrijven hebben Zaanstad als vestigingsplaats. Die gemeente wil nu een vergunningplicht invoeren.

  Zaanstad: vergunningplicht tegen malafide glazenwasser

  Zwart werken, geweld, intimidatie, woonfraude, het verpachten of overnemen van wijken en witwassen zijn praktijken die vaak voorkomen in de glazenwassersbranche en die zich verspreiden over heel Nederland. Er zijn ook sterke signalen van mensenhandel en arbeidsuitbuiting. Veel glazenwassersbedrijven hebben zich gevestigd in de gemeente Zaanstad. Die gemeente wil nu een vergunningplicht invoeren.

 • Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, is opgelucht dat hij niet meer zo streng beveiligd wordt, vertelt hij tegen regionale omroep NH Nieuws. Donderdag werd bekend dat het beveiligingsniveau is afgeschaald. 'Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen', zegt hij.

  Beveiliging burgemeester Wienen afgeschaald

  Reageer

  De Haarlemse burgemeester Jos Wienen is opgelucht dat hij niet meer zo streng beveiligd wordt, vertelt hij tegen regionale omroep NH Nieuws. Donderdag werd bekend dat het beveiligingsniveau is afgeschaald. 'Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen', zegt hij.

 • Er komt geen camping voor daklozen in het Vondelpark in Amsterdam. Initiatiefnemer Frank van der Linde trekt zijn plan in na een zitting donderdagmiddag bij de voorzieningenrechter. Er hangt hem nu een maximale dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd, zegt hij. 'En dat is dus niet te doen.' Ook de kick-offparty zondag is geschrapt.

  Geen daklozencamping in Vondelpark

  1 reactie

  Een camping voor daklozen in het Vondelpark in Amsterdam komt er niet. Initiatiefnemer Frank van der Linde trekt zijn plan in na een zitting donderdagmiddag bij de voorzieningenrechter. Er hangt hem nu een maximale dwangsom van 50.000 euro boven het hoofd, zegt hij. 'En dat is dus niet te doen.' Ook de kick-offparty zondag is geschrapt.

 • Het ingeleverde grijze afval in de gemeente Heerenveen daalde in januari met 30 procent door de invoering van een kiloheffing voor het afval in grijze containers. Nu is de hoeveelheid afval zo klein dat de heffing omhoog moet om de inzameling dekkend te houden.

  Succesvolle afvalinzameling: heffing omhoog

  Door een kiloheffing in te voeren voor het afval in grijze containers daalde het ingeleverde grijze afval in de gemeente Heerenveen in januari met 30 procent. Nu is de hoeveelheid afval zo klein dat de heffing omhoog moet om de inzameling dekkend te houden.

 • Ruim twee jaar gaf Vitesse de provincie te kennen stadion GelreDome te willen aankopen en vroeg de provincie daaraan mee te werken. Die medewerking is nodig, omdat in 2003 ten gunste van de provincie een verbod is gevestigd om het stadion aan een betaald voetbalorganisatie te verkopen.

  Gelderland gunt Vitesse GelreDome

  De provincie Gelderland staat voetbalclub Vitesse in principe toe stadion GelreDome te kopen. De provincie had in een acte laten opnemen dat (door)verkoop van het stadion aan de Arnhemse club uitsloot. Gelderland wil in ruil daarvoor wel geld zien.

 • De gemeente Utrecht niet tijdig heeft gereageerd op bezwaar op besluit op een Wbp-verzoek van deen cliënt van gemachtigde Nicky Voorbach en moet een dwangsom van 1260 euro, proceskostenvergoeding van 1800 euro en griffierecht van 421 euro betalen. De gemeente zette in op misbruik van recht. Dat slaagde bij de rechtbank, maar is nu overruled door de Raad van State.

  Wbp-verzoek via contactformulier toegestaan

  De gemeente Utrecht moet een dwangsom van 1260 euro, proceskostenvergoeding van 1800 euro en griffierecht van 421 euro betalen aan de cliënt van gemachtigde Nicky Voorbach, omdat het niet tijdig heeft gereageerd op bezwaar op besluit op een Wbp-verzoek van die cliënt. De gemeente zette in op misbruik van recht. Dat slaagde bij de rechtbank, maar is nu overruled door de Raad van State.

 • De Rotterdamse rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot vijftien maanden celstraf wegens fraude met pgb’s. ‘De verdachte heeft op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van het pgb-systeem’, oordeelt de rechter.

  Forse celstraf voor pgb-fraude

  De Rotterdamse rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden wegens fraude met pgb’s. ‘De verdachte heeft op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van het pgb-systeem’, oordeelt de rechter. Mede daarom is de straf fors hoger uitgevallen dan de eis van de officier van justitie, die zes weken cel en een taakstraf van 240 uur had geëist.

 • De inzet van het kort geding, dat komende vrijdag dient, is dat de organisaties niet de zware sancties hoeven op te leggen maar ‘redelijke straffen’. ‘De chauffeurs ondervinden grote concurrentie van Uberchauffeurs, die illegaal de straatmarkt bedienen’, aldus Ruud Lagerwaard, voorzitter van TAT.

  Taxibedrijven Amsterdam spannen kort geding aan

  Reageer

  De Amsterdamse taxiorganisaties Taxistad en TAT spannen een kort geding aan tegen de gemeente Amsterdam. Ze zijn tegen de verplichting hun chauffeurs schorsingen op te leggen voor ‘kleine overtredingen, zoals bijvoorbeeld stoppen bij een volle standplaats’.

 • Gemeenten meten inwoners die zorg en ondersteuning vanuit de Wmo of de Jeugdwet krijgen, tijdig informeren over het aflopen van hun indicatie. Het is onwenselijk dat een cliënt zelf bij de gemeente aan de bel moet trekken, om zo te voorkomen dat hulp na afloop van die indicatie zomaar wordt stopgezet. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) aan de Tweede Kamer.

  Gemeente moet afloop indicatie tijdig melden

  Gemeenten zijn verplicht inwoners die zorg en ondersteuning vanuit de Wmo of de Jeugdwet krijgen, tijdig te informeren over het aflopen van hun indicatie. Het is niet wenselijk dat een cliënt zelf bij de gemeente aan de bel moet trekken als zijn indicatie afloopt, om zo te voorkomen dat hulp en ondersteuning na afloop van die indicatie zomaar wordt stopgezet. Dat schrijft minister De Jonge (VWS) aan de Kamer.

 • De DCMR Milieudienst Rijnmond is sinds 2015 de enige omgevingsdienst die toezichthoudende taken en strafrechtelijke handhaving heeft gescheiden. Toezichthouders doen de inspecties en boa’s zitten fulltime op handhaving. Die scheiding werpt zijn vruchten af, al zijn er nog wel ‘aandachtspunten’.

  ‘Scheiding toezicht en handhaving succesvol’

  Sinds 2015 is de DCMR Milieudienst Rijnmond de enige omgevingsdienst die toezichthoudende taken en strafrechtelijke handhaving heeft gescheiden. Toezichthouders doen de inspecties en boa’s zitten fulltime op handhaving. Die scheiding werpt zijn vruchten af, al zijn er nog wel ‘aandachtspunten’.

 • Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bezwaar ingediend tegen de winning van gas in Waalwijk. Er gaat volgens het dagelijks bestuur van de provincie een verkeerd signaal van uit.

  Provincie tegen winning gas in Brabant

  Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft bezwaar ingediend tegen de winning van gas in Waalwijk. Er gaat volgens het dagelijks bestuur van de provincie een verkeerd signaal van uit.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers