of 59190 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeenten Heerlen en Kerkrade gaan op grote schaal loodsen, containers, bedrijfsgebouwen en opslagplaatsen controleren op illegale wietteelt. Dat doen de twee gemeenten niet alleen op bedrijventerreinen, maar op het hele grondgebied van de gemeenten.

  Heerlen en Kerkrade strijden samen tegen hennepteelt

  De gemeenten Heerlen en Kerkrade gaan op grote schaal loodsen, containers, bedrijfsgebouwen en opslagplaatsen controleren op illegale wietteelt. Dat doen de twee gemeenten niet alleen op bedrijventerreinen, maar op het hele grondgebied van de gemeenten.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt voormalig wethouder Jos van Son niet langer van het lekken van informatie naar het Brabants Dagblad over de burgemeestersbenoeming in Den Bosch.

  Voormalig wethouder Jos van Son niet langer meer verdacht

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt voormalig wethouder Jos van Son niet langer van het lekken van informatie naar het Brabants Dagblad over de burgemeestersbenoeming in Den Bosch. Wel denkt het OM dat hij informatie daarover heeft gelekt naar andere wethouders en of derden. Dat blijkt volgens zijn advocaat Esther Vroegh uit een nieuwe tenlastelegging die zij heeft ontvangen in de zaak.

 • ‘Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim’, concludeert de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uit het feit dat sommige werkplekken niet voldoen aan de Arbowet, waardoor collega’s al nek- en rugklachten opliepen. 'Dat is ontoelaatbaar'

  Ambtenaren Volksgezondheid: werkplekken ongezond

  Ontoelaatbaar, noemt de ondernemingsraad van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het dat sommige werkplekken niet voldoen aan de Arbowet, waardoor collega’s al nek- en rugklachten opliepen. ‘Als we zo doorwerken, kan dat leiden tot stijging van het ziekteverzuim.’

 • Het wordt toch niet eenvoudiger om een paspoort te krijgen dat in het midden laat of je man of vrouw bent. Wie liever een X op het paspoort ziet dan een M of V, moet daarvoor ook in de toekomst naar de rechter.

  Paspoort met geslacht 'X' toch niet makkelijker

  2 reacties

  Het wordt toch niet eenvoudiger om een paspoort te krijgen dat in het midden laat of je man of vrouw bent. Wie liever een X op het paspoort ziet dan een M of V, moet daarvoor ook in de toekomst naar de rechter.

 • De verdachte Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans is psychisch in staat om terecht te staan in de strafzaak tegen hem wegens corruptie en diefstal. De rechtbank in Den Bosch heeft dat maandag bepaald op basis van onderzoek van een psychiater naar de geestestoestand van de 62-jarige verdachte.

  Proces tegen oud-wethouder Helmond gaat door

  Reageer

  De verdachte Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans is psychisch in staat om terecht te staan in de strafzaak tegen hem wegens corruptie en diefstal. De rechtbank in Den Bosch heeft dat maandag bepaald op basis van onderzoek van een psychiater naar de geestestoestand van de 62-jarige verdachte.

 • De VNG reageert kritisch op de Kamerbrief waarin staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) aankondigt te zullen optreden tegen gemeenten die volgens haar te weinig doen met de taaleis en de tegenprestatie in de bijstand. Volgens de VNG is het de keuze van colleges en gemeenteraden hoe zij met bijstandsgerechtigden omgaan.

  VNG: ‘Beleidsvrijheid binnen Participatiewet centraal’

  De VNG reageert kritisch op de Kamerbrief waarin staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) aankondigt te zullen optreden tegen gemeenten die volgens haar te weinig doen met de taaleis en de tegenprestatie in de bijstand. Volgens de VNG is het de keuze van colleges en gemeenteraden hoe zij met bijstandsgerechtigden omgaan.

 • De GroenLinks-fractie in de gemeente Haarlemmermeer wil van het college weten of, en hoe het bevoegd is om op te treden tegen wifitracking die in een Hoofddorps winkelcentrum zou plaatsvinden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde eind november dat wifitracking door bedrijven slechts ‘bij hoge uitzondering’ mag.

  ‘College moet duidelijkheid geven over wifitracking’

  De GroenLinks-fractie in de gemeente Haarlemmermeer wil van het college weten of, en hoe het bevoegd is om op te treden tegen wifitracking die in een Hoofddorps winkelcentrum zou plaatsvinden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde eind november dat wifitracking door bedrijven slechts ‘bij hoge uitzondering’ mag.

 • Tien maanden stond ze te trappelen in de coulissen. Maar vanaf zondag – haar achttiende verjaardag – kan Ebie Peeters als CDA-raadslid in de gemeente Peel en Maas aan de slag. Daarmee is ze het jongste raadslid van Nederland

  Jongste raadslid mag eindelijk beginnen

  Tien maanden stond ze te trappelen in de coulissen. Maar vanaf zondag – haar achttiende verjaardag – kan Ebie Peeters als CDA-raadslid in de gemeente Peel en Maas aan de slag. Daarmee lost ze Linde van Dijk (Gemeentebelangen Kampen) af als jongste raadslid van Nederland.

 • De Limburgse politicus Jos van Rey stelt zich niet kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen dit jaar. Hij liet dat vrijdag weten. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volkspartij Limburg, die als partij ook niet meer deelneemt aan deze verkiezingen.

  Van Rey doet niet mee aan Statenverkiezingen

  Reageer

  De Limburgse politicus Jos van Rey stelt zich niet kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen dit jaar. Hij liet dat vrijdag weten. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volkspartij Limburg, die als partij ook niet meer deelneemt aan deze verkiezingen.

 • Binnenlands Bestuur twitterde ‘s middags tijdens de vergadering dat hij was verkozen tot beste jonge bestuurder van 2018, dus de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen (29) kon meteen de felicitaties in ontvangst nemen. ‘Ik was nog druk bezig om vragen van de raadsleden in een commissievergadering te beantwoorden, toen dezelfde raadsleden mij erop wezen dat ik in de prijzen was gevallen.’

  Utrechtse wethouder Beste Jonge Bestuurder

  Binnenlands Bestuur twitterde ‘s middags tijdens de vergadering dat hij was verkozen tot beste jonge bestuurder van 2018, dus wethouder Maarten van Ooijen (29) kon al tijdens de commissievergadering in het stadhuis van Utrecht de felicitaties in ontvangst nemen. ‘Ik was nog druk bezig om vragen van de raadsleden in een commissievergadering te beantwoorden, toen dezelfde raadsleden mij erop wezen dat ik in de prijzen was gevallen.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers