of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de motorclub Satudarah te verbieden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld waarin geweld wordt verheerlijkt.

  Motorclub Satudarah verboden

  Reageer

  Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden, zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Het verbod gaat per direct in, ook al zou de club in hoger beroep gaan.

 • Het Groninger Gasberaad, de Vereniging Groninger Dorpen (VGD) en de voorzitter van de Maatschappelijke Stuurgroep Jan Kamminga boycotten de hoorzitting in de Tweede Kamer over de versterkingsoperatie en de Nationaal Coördinator Groningen.

  Gasberaad boycot hoorzitting Kamer

  Reageer

  Het Groninger Gasberaad, de Vereniging Groninger Dorpen (VGD) en de voorzitter van de Maatschappelijke Stuurgroep Jan Kamminga boycotten de hoorzitting in de Tweede Kamer over de versterkingsoperatie en de Nationaal Coördinator Groningen.

 • Gemeenten die na de AVG-deadline misschien even dachten bij te kunnen komen, mogen weer aan de bak voor een nieuwe belangrijke datum: binnen 10 maanden moeten alle decentrale overheden elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken. Uit monitorgegevens blijkt dat er nog veel werk ligt: slechts een klein groepje gemeenten is er momenteel klaar voor.

  Staatssecretaris wijst gemeenten op deadline e-factureren

  Gemeenten die na de AVG-deadline misschien even dachten bij te kunnen komen, mogen weer aan de bak voor een nieuwe belangrijke datum: binnen 10 maanden moeten alle decentrale overheden elektronische facturen kunnen ontvangen en verwerken. Uit monitorgegevens blijkt dat er nog veel werk ligt:  slechts een klein groepje gemeenten is er momenteel klaar voor.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een lek bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Amsterdam. De voorzitter van de commissie, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Johnas van Lammeren, heeft op 3 mei aangifte gedaan na de publicatie op 1 mei. Het artikel ging over maatregelen die commissaris van de Koning van Noord-Holland Johan Remkes had genomen om lekken tegen te gaan.

  OM kijkt naar lek burgemeestersbenoeming Amsterdam

  1 reactie

  Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een lek bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester van Amsterdam. Het gaat om informatie over de procedure die mogelijk een lid van de vertrouwenscommissie aan De Telegraaf heeft verstrekt, zo meldt de krant. Komende week beslist het OM of er een vervolgonderzoek komt, liet een woordvoerder weten.

 • Woensdag hadden de fractievoorzitters van de coalitiepartijen, behalve de PvdA, het vertrouwen in hem opgezegd. Aanleiding is een klacht wegens seksuele intimidatie die een journaliste van een lokale krant tegen hem indiende om wat Herrema noemt een ‘broekzakgesprek’. De journaliste meende seksuele geluiden te horen terwijl Herrema op de wc zat en met haar belde. ‘Een beschuldiging van seksuele intimidatie is misschien wel één van de zwaarste die een bestuurder kan meemaken. En geloof me, ik ben er kapot van’ verklaarde de tegen zijn emoties vechtende wethouder, die de beschuldiging overigens tegensprak.

  Wethouder Herrema weg om klacht seksuele intimidatie

  Reageer

  Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) van Almere is donderdagavond afgetreden om een beschuldiging van seksuele intimidatie. Herrema, eerder wethouder in Amsterdam, stelde in een verklaring dat hij het gevoel had dat hij geen vertrouwen meer krijgt.

 • Volgens de gemeente worden ondernemers, winkelend publiek en bewoners geïntimideerd en bedreigd door een groep jongeren. Pogingen van de gemeente en de politie om de overlast op andere manieren aan te pakken, mislukten. Na aanhoudende klachten volgt nu een samenscholingsverbod.

  Samenscholingsverbod in Venray

  Reageer

  Burgemeester Hans Gilissen van Venray heeft een samenscholingsverbod afgekondigd voor een aantal straten in het centrum van het Limburgse stadje. Niet voor het eerst: ook in 2012 en 2015 moest de burgemeester voor hetzelfde gebied een samenscholingsverbod instellen. Toen en nu wegens misdragingen door rondhangende jeugd.

 • Gerard Bakker, Overheidsmanager van het Jaar 2017.

  Prijzenslag (10) ‘Het hoeft niet altijd 100 procent te zijn’

  Er leiden vele wegen naar een toppositie bij de overheid. Die van de beste overheidsmanager begon ooit als bakkerszoon bij het bezorgen van brood, daarna als horecaman en douanebeambte. Toen via avondstudies naar hogere functies bij de FIOD, de Mededingingsautoriteit om uiteindelijk bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te worden. En over twee weken begint hij als hoofddirecteur van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). ‘Kom ik daar uiteindelijk toch nog terecht, ik heb er vroeger nog eens gesolliciteerd op de functie van bewaker’, vertelt Gerard Bakker (58) Overheidsmanager van het Jaar 2017, ‘maar de Douane reageerde sneller’.

 • Illegale motorclubs - zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) - lijken steeds meer te versnipperen of zich in het buitenland te vestigen. Dat staat in de Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs 2017. Het aantal leden lijkt af te vlakken en daarmee lijkt de stevige inzet van de overheid tegen motorbendes vruchten af te werpen, aldus het rapport.

  Aanpak motorbendes werpt vruchten af

  3 reacties

  Illegale motorclubs - zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) - lijken steeds meer te versnipperen of zich in het buitenland te vestigen. Dat staat in de Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs 2017. Het aantal leden lijkt af te vlakken en daarmee lijkt de stevige inzet van de overheid tegen motorbendes vruchten af te werpen, aldus het rapport. 

 • Gemeenten en omwonenden moeten worden geraadpleegd als een streekziekenhuis plannen maakt om afdelingen te sluiten of samen te laten gaan.

  Gemeenten mogen meepraten bij sluitingsplan ziekenhuis

  1 reactie

  Gemeenten en omwonenden moeten worden geraadpleegd als een streekziekenhuis plannen maakt om afdelingen te sluiten of samen te laten gaan. Ook moeten plannen daartoe in een vroeg stadium worden gemeld bij de Inspectie en de Nederlandse Zorgautoriteit. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dit wettelijk vastleggen.

 • Leefbaar Lelystad (4 zetels) blijft de luis in de pels in de gemeenteraad van Lelystad, maar over constructieve oppositie heeft het zespartijencollege in de versplinterde raad niet te klagen. Van de acht oppositiepartijen werken GroenLinks (2), CDA (2) en JongLelystad (2) goed mee.

  Alleen Leefbaar Lelystad echt kritisch

  Over constructieve oppositie heeft het zespartijencollege in de versplinterde raad van Lelystad niet te klagen. Van de acht oppositiepartijen werken GroenLinks (2 zetels), CDA (2) en JongLelystad (2) goed mee. Leefbaar Lelystad (4) blijft luis in de pels.

 • Een klacht over de weigering van het college van Landgraaf het herindelingsontwerp Heerlen-Landgraaf ter inzage te leggen, wordt onderzocht door de Nationale Ombudsman.

  Landgraaf op het matje bij Nationale Ombudsman

  Het college van Landgraaf heeft vorig jaar geweigerd het herindelingsontwerp Heerlen-Landgraaf ter inzage te leggen. Een klacht daarover van burgers gaat de Nationale Ombudsman nu onderzoeken. Ook al is er vooralsnog een streep gezet door de herindeling Heerlen-Landgraaf, is deze stap volgens de initiatiefnemer van de klacht geen mosterd ná, maar mosterd vóór een nieuwe maaltijd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers