of 60715 LinkedIn

Nieuws

 • De drie veiligheidsregio’s in Brabant willen overleg met de carnavalsverenigingen en de carnavalsfederatie in deze provincie over carnaval 2021. Dit 'omdat carnaval niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn', aldus de voorzitters Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings van de drie regio’s in een verklaring maandagavond.

  Brabantse veiligheidsregio's willen carnavalsoverleg

  Reageer

  De drie veiligheidsregio’s in Brabant willen overleg met de carnavalsverenigingen en de carnavalsfederatie in deze provincie over carnaval 2021. Dit 'omdat carnaval niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn', aldus de voorzitters Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings van de drie regio’s in een verklaring maandagavond.

 • ‘Onacceptabel.' Zo reageert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de honderden ervaringsverhalen die werden opgehaald tijdens een recent onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van het initiatief ‘AM | Talent dat het maakt’. Ruim 70 procent van de vrouwen weet niet zeker waar zij terecht kunnen, als grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. ‘Zeer zorgelijk en dat moet anders.’

  Vaak ‘blijvend effect’ grensoverschrijdend gedrag

  ‘Onacceptabel’, aldus reageert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op de honderden ervaringsverhalen die werden opgehaald tijdens een recent onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van het initiatief ‘AM | Talent dat het maakt’. Ruim 70 procent van de vrouwen weet niet zeker waar zij terecht kunnen, als grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. ‘Zeer zorgelijk en dat moet anders.’

 • Juist is de wijk waar de Rotterdamse burgemeester zelf woont, Kralingen, ging het zaterdagavond mis. ‘Hoe moet ik het toch intelligente deel van de samenleving aanspreken’, vroeg hij zich maandagochtend vertwijfeld af.

  Aboutaleb bedroefd over gedrag feestende studenten

  Reageer

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is bedroefd over het gedrag van circa zestig studenten in zijn stad. Zij hielden zaterdagavond een illegaal huisfeest dat geheel uit de hand liep. De gealarmeerde politie werd onder meer bekogeld met vuilnis en blikjes.

 • Doorrekening van de Miljoenennota leert dat gemeenten vanaf 2022 op fors minder geld uit het gemeentefonds mogen rekenen dan hun in de septembercirculaire wordt voorgespiegeld. In plaats van een plus van ruim 1 miljard euro, krijgen ze in dat jaar te maken met een min van bijna 300 miljoen euro.

  Geen enkele gemeentebegroting structureel sluitend

  Doorrekening van de Miljoenennota leert dat gemeenten vanaf 2022 op fors minder geld uit het gemeentefonds mogen rekenen dan hun in de septembercirculaire wordt voorgespiegeld. In plaats van een plus van ruim 1 miljard euro, krijgen ze in dat jaar te maken met een min van bijna 300 miljoen euro.

 • Deze week is de Week van het Werkgeluk. In het leven geroepen om het belang van en de kennis over een positieve werkcultuur uit te dragen. Initiatiefnemers Maartje Wolff en Fennande van der Meulen lanceren de week met hun boek Het Happy Office manifest, waarmee iedere organisatie aan de slag kan om te bouwen aan een positieve werkcultuur, gebaseerd op een stevig wetenschappelijk kader. ‘Je hebt zelf het meeste impact op je werkgeluk.’, aldus Van der Meulen.

  Werken aan je werkgeluk

  Deze week is de Week van het Werkgeluk. In het leven geroepen om het belang van en de kennis over een positieve werkcultuur uit te dragen. Initiatiefnemers Maartje Wolff en Fennande van der Meulen lanceren de week met hun boek Het Happy Office manifest, waarmee iedere organisatie aan de slag kan om te bouwen aan een positieve werkcultuur, gebaseerd op een stevig wetenschappelijk kader. ‘Je hebt zelf het meeste impact op je werkgeluk.’, aldus Van der Meulen.

 • Voor het eerst in de Oldenzaalse politiek wordt de vergadering van de raad in een andere gemeente gehouden. De raadsvergadering van de Oldenzaalse gemeenteraad vindt vanaf 21 september in de raadszaal van de gemeente Dinkelland plaats. Reden om uit te wijken naar een andere locatie is dat alle 23 Oldenzaalse raadsleden hier met elkaar in één ruimte kunnen vergaderen mét in achtneming van 1,5 meter afstand.

  Raad Oldenzaal vergadert in andere gemeente

  Voor het eerst in de Oldenzaalse politiek wordt de vergadering van de raad in een andere gemeente gehouden. De raadsvergadering van de Oldenzaalse gemeenteraad vindt vanaf 21 september in de raadszaal van de gemeente Dinkelland plaats. Reden om uit te wijken naar een andere locatie is dat alle 23 Oldenzaalse raadsleden hier met elkaar in één ruimte kunnen vergaderen mét in achtneming van 1,5 meter afstand.

 • Wat als je de slechtst presterende 10 procent medewerkers in een organisatie zou vervangen door de beste 10 procent? In het bedrijfsleven levert het 4 tot 5 procent meer productie op, aldus Harry Garretsen, hoogleraar Internationale economie in Groningen. ‘Dat is een fors effect. Maar het kost wel moeite om zoiets voor elkaar te krijgen. Hebben managers in de publieke sector wel voldoende manoeuvreerruimte?’

  Ondermaats presteren: aanpakken of gedogen?

  Wat als je de slechtst presterende 10 procent medewerkers in een organisatie zou vervangen door de beste 10 procent? In het bedrijfsleven levert het 4 tot 5 procent meer productie op, aldus Harry Garretsen, hoogleraar Internationale economie in Groningen. ‘Dat is een fors effect. Maar het kost wel moeite om zoiets voor elkaar te krijgen. Hebben managers in de publieke sector wel voldoende manoeuvreerruimte?’

 • Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de tweede golf begonnen.

  Regionale maatregelen om virus in te dammen

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de tweede golf begonnen.

 • Verkenner Paul Frissen moet met oplossingen komen voor de bestuurscrisis in Scherpenzeel. Dat heeft de Gelderse commissaris van de koning, John Berends, vrijdagavond bekend gemaakt.

  Verkenner moet Scherpenzeel uit bestuurscrisis loodsen

  Een verkenner moet met oplossingen komen voor de bestuurscrisis in Scherpenzeel. Die is ontstaan nadat de wethouders het vertrouwen in waarnemend burgemeester Harry de Vries hadden opgezegd. De Gelderse commissaris van de koning, John Berends, heeft Paul Frissen als verkenner op pad gestuurd.

 • De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met vijf herindelingsvoorstellen. Het gaat om drie gemeentelijke fusies in Noord-Holland en twee in Noord-Brabant. De teller komt in 2022 uit op 345 gemeenten.

  Weer tien gemeenten minder, in 2022

  De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met vijf herindelingsvoorstellen. Het gaat om drie gemeentelijke fusies in Noord-Holland en twee in Noord-Brabant. De teller komt in 2022 uit op 345 gemeenten, als ook de Tweede Kamer instemt met de wetsvoorstellen. 

 • Wethouder Maud Hulshof (arbeidsmarkt, D66): 'We vinden dat parttime werken ook voor de mensen zelf mag lonen. Het is belangrijk dat mensen tijdens de bijstand zoveel mogelijk werken. Het is goed voor mensen zelf en voor de arbeidsmarkt.'

  Deeltijdwerk moet lonen, vindt gemeente Wageningen

  In Wageningen krijgen bijstandsgerechtigden vanaf 1 oktober meer ruimte om bij te verdienen naast de uitkering. De gemeente verwacht dat dat de kosten voor de bijstand zal verlagen. Het besluit komt voort uit het bijstandsexperiment dat eerder dit jaar werd afgerond.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!