of 59082 LinkedIn

Nieuws

 • Drie Zandvoortse wethouders hebben hun functie neergelegd, omdat ze een amendement van de gemeenteraad niet willen uitvoeren. Dat amendement corrigeerde een besluit van het college om het racecircuit toestemming te geven de speciale calamiteitenroute voor de Formule 1-wedstrijd ook tijdens vijftig andere evenementen te gebruiken om een parkeerterrein van het circuit te ontsluiten.

  Zandvoortse wethouders stappen liever op

  Drie Zandvoortse wethouders hebben hun functie neergelegd, omdat ze een amendement van de gemeenteraad niet willen uitvoeren. Dat amendement corrigeerde een besluit van het college om het racecircuit toestemming te geven de speciale calamiteitenroute voor de Formule 1-wedstrijd ook tijdens vijftig andere evenementen te gebruiken om een parkeerterrein van het circuit te ontsluiten.

 • 'In de clinch' is een rubriek waarin jurist/columnist Michel Knapen actuele zaken in het ambtenarenrecht belicht.

  Boa zakt drie keer, herplaatsing dreigt

  Een bijzondere opsporingsambtenaar zakte drie keer voor een tentamen en rondde daardoor zijn opleiding niet af. Hij dreigde te worden teruggeplaatst naar zijn vorige afdeling. Waarom hield de rechtbank dat tegen? 

 • Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft zich ziek emeld en wil niet meer terugkeren als burgemeester.

  Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

  Reageer

  Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op. Hij heeft zich ziek gemeld en aan de Limburgse gouverneur Theo Bovens laten weten niet terug te willen keren in zijn ambt als burgemeester van Weert.

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 15, 16 en 17 MEI

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • Hoe word een ambtenaar een rebel op de werkvloer en waarom is dat zo belangrijk? In het boek ‘Challenge Your Professional Life’ verkennen consultancybureau Rebel en uitgever Mendo dit idee en dagen de lezer uit het eigen rebelse pad te vinden in de minst creatieve, meest vastgeroeste plek die er is: het kantoor.

  Ambtenaar: Rebel with a cause

  Hoe wordt een ambtenaar een rebel op de werkvloer en waarom is dat zo belangrijk? In het boek ‘Challenge Your Professional Life’ verkennen consultancy- en investeringsbureau Rebel en uitgever Mendo dit idee en dagen de lezer uit het eigen rebelse pad te vinden in de minst creatieve, meest vastgeroeste plek die er is: het kantoor.

 • Volgens de commissarissen van de Koning in het oosten van het land moet de politiek Nederland slim benutten. ‘Door de coronacrisis zullen andere accenten worden gelegd. In Oost-Nederland is daarvoor de ruimte en de kennis beschikbaar’, aldus de Gelderse commissaris John Berends.

  Oost-Nederland wil minstens 25 Kamerleden

  8 reacties

  Oost-Nederland wil dat er na de verkiezingen in 2021 zeker 25 Kamerleden uit Gelderland en Overijssel in de Tweede Kamer zitten. De regio voelt zich nu nogal ondervertegenwoordigd in de Kamer. Donderdag is daarom een campagne gelanceerd om ‘de Kracht van Oost’ aan de landelijke politiek te laten zien.

 • De overheid raakt voor de burgers uit zicht, concludeert Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Decentralisaties brachten de overheid dichterbij de burger, maar veel wordt weggeorganiseerd. En een faillissement bij een Wmo-leverancier legt bloot dat het ontwikkelde systeem niet heel erg robuust is. Maar Van Zutphen wil niet al te hard zijn voor gemeenten: 'Die staan bijna voor een onmogelijke opgave.'

  Ombudsman: ‘Het lijkt nu alsof niemand de regie heeft’

  De overheid raakt voor de burgers uit zicht, concludeert Nationale ombudsman Reinier van Zutphen. Decentralisaties brachten de overheid dichterbij de burger, maar veel wordt weggeorganiseerd. En een faillissement bij een Wmo-leverancier legt bloot dat het ontwikkelde systeem niet heel erg robuust is. Maar Van Zutphen wil niet al te hard zijn voor gemeenten: 'Die staan bijna voor een onmogelijke opgave.'

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 14 MEI

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • Het bestuur van het stedennetwerk G40 pleit voor financiële en bestuurlijke ruimte. Alleen dan kunnen steden hun rol goed pakken. 'Maak gebruik van de kracht van de steden', stelt G40-voorzitter Paul Depla.

  Steden willen financiële en bestuurlijke ruimte

  Schrap nu eindelijk die opschalingskorting en verruim het lokaal belastinggebied. Haal het Wmo-abonnementstarief van tafel en schrap de verhuurderheffing, of zet die heffing gericht in voor de wijken. Met terugwerkende kracht moeten gemeenten voldoende budget krijgen voor de gedecentraliseerde taken in het sociaal domein. En een taakdifferentiatie tussen stad en ommeland vergroot de gezamenlijke slagkracht.    

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!