of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • Een grondbelasting heeft grote voordelen ten opzichte van de onroerendezaakbelasting (ozb). Het leidt vooral tot meer rechtvaardigheid: prijsstijgingen van grond leveren eigenaren tot nu toe onbelaste winsten op. Dat betoogt de Groningse professor Maarten Allers in een essay in ESB. Hij bepleit erin de invoering van een grondbelasting als aanvulling op andere gemeentelijke belastingen.

  ‘Belasting op grond rechtvaardiger dan ozb’

  Een grondbelasting heeft grote voordelen ten opzichte van de onroerendezaakbelasting (ozb). Het leidt vooral tot meer rechtvaardigheid: prijsstijgingen van grond leveren eigenaren tot nu toe onbelaste winsten op.

 • Burgemeester en wethouders van Westellingwerf doen alcohol in januari in de ban. Ze roepen ook collega's en inwoners op alcohol een maandje te laten staan.

  College van B en W maandje alcoholvrij

  Het college van Westellingwerf doet in januari alcohol in de ban. Het scheelt dat de gemeente zelf geen nieuwjaarsreceptie organiseert, maar ook op recepties die B en W wel bezoeken, houden ze het bij een frisje. ‘Dat is de belofte’, benadrukt een woordvoeder van de gemeente.

 • Omdat het kabinet consumentenvuurwerk nog niet helemaal wil verbieden, moet de Kamer dat maar regelen. Dat vindt de Partij voor de Dieren (PvdD), die daartoe een wetsvoorstel heeft geschreven.

  PvdD wil dat Kamer verbod op vuurwerk zelf regelt

  2 reacties

  Omdat het kabinet consumentenvuurwerk nog niet helemaal wil verbieden, moet de Tweede Kamer dat zelf maar regelen, vindt de Partij voor de Dieren (PvdD). De partij heeft eigenhandig een wetsvoorstel geschreven voor 'een klap op de vuurpijl'.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers