of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Amsterdam heeft in de eerste helft van dit jaar voor ruim 2,1 miljoen euro aan boetes uitgedeeld voor zogeheten woonfraude, zoals illegale toeristische verhuur en illegale onderverhuur.

  Woonfraude Amsterdam vaker gemeld

  Reageer

  Amsterdam heeft in de eerste helft van dit jaar voor ruim 2,1 miljoen euro aan boetes uitgedeeld voor zogeheten woonfraude, zoals illegale toeristische verhuur en illegale onderverhuur. 

 • Onderzoek van de Rijksrecherche heeft uitgewezen dat tientallen mensen van de voordracht op de hoogte waren. Het onderzoek heeft geen verdachte opgeleverd die bewust of onbewust informatie heeft gelekt. Ook zijn er geen aanknopingspunten om de groep van mogelijke verdachten te verkleinen. Daarom heeft het OM de Rijksrecherche opdracht gegeven de zaak niet verder te onderzoeken.

  Lek sollicitatie Roemer niet boven

  Reageer

  Het onderzoek naar wie heeft gelekt dat oud-fractieleider van de SP Emile Roemer deelnam aan de sollicitatieprocedure voor de nieuwe Gelderse commissaris van de Koning heeft geen verdachte opgeleverd. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie rond de benoeming gestaakt.

 • Het onderzoek richtte zich niet alleen op de stint, maar ook op andere voertuigen die de fietspaden steeds drukker maken, zoals elektrisch aangedreven stepjes, elektrische skateboards en monowheels. Die zijn niet officieel toegelaten op de weg en dus illegaal. Een voertuig als de elektrische bakfiets, waarin ook tot tien kinderen kunnen worden vervoerd, mag zonder keuring de weg op, terwijl die in veel opzichten lijkt op de stint.

  OVV: maatregelen nodig voor veiligheid op weg

  2 reacties

  Er zijn maatregelen nodig om de veiligheid van lichtgemotoriseerde voertuigen op de weg te vergroten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) constateert dat er onvoldoende aandacht is voor de veiligheid bij de toelating van dergelijke voertuigen op de weg en dat er te veel verschillende procedures zijn. De raad onderzocht de procedures naar aanleiding van de aanrijding van een trein met een stint, waardoor vier kinderen om het leven kwamen.

 • Jan Westmaas (65, CDA) is dinsdag benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Noordoostpolder. Westmaas heeft van de Flevolandse commissaris van de Koning Leen Verbeek de opdracht meegekregen dat hij moet werken aan het 'normaliseren van de verhoudingen in de gemeente'.

  Westmaas waarnemend burgemeester Noordoostpolder

  Reageer

  Jan Westmaas (65, CDA) is dinsdag benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Noordoostpolder. Westmaas heeft van de Flevolandse commissaris van de Koning Leen Verbeek de opdracht meegekregen dat hij moet werken aan het 'normaliseren van de verhoudingen in de gemeente'. Dat heeft Verbeek dinsdagavond laten weten na een gesprek met de fractievoorzitters van de raad in Noordoostpolder.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers