of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft haar nieuwjaarstoespraak aangegrepen om te pleiten voor meer geld voor zowel het onderwijs als de politie, om de 'immateriële fundamenten van onze lokale samenleving' te verstevigen. Maar daarvoor is niet alleen meer geld nodig, maar ook meer samenwerking met de rest van Nederland.

  Halsema: Amsterdam moet meer samenwerken

  1 reactie

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft haar nieuwjaarstoespraak aangegrepen om te pleiten voor meer geld voor zowel het onderwijs als de politie, om de 'immateriële fundamenten van onze lokale samenleving' te verstevigen. Maar daarvoor is niet alleen meer geld nodig, maar ook meer samenwerking met de rest van Nederland.

 • Politiemensen en andere hulpverleners zijn tijdens de jaarwisseling belaagd in onder meer Zaandam, Breda, Vianen en Nieuwe Pekela. In Zaandam pakte de politie drie personen op voor het gooien van zwaar vuurwerk naar de politie en brandweer in de Oudejaarsnacht. Korpschef Erik Akerboom noemt het geweld tegen hulpverleners ‘onacceptabel’ en pleit voor ‘een ander soort Oud en Nieuw’.

  Geweld tegen hulpverleners ‘onacceptabel’

  Politiemensen en andere hulpverleners zijn tijdens de jaarwisseling belaagd in onder meer Zaandam, Breda, Vianen en Nieuwe Pekela. In Zaandam pakte de politie drie personen op voor het gooien van zwaar vuurwerk naar de politie en brandweer in de Oudejaarsnacht. Korpschef Erik Akerboom noemt het geweld tegen hulpverleners ‘onacceptabel’ en pleit voor ‘een ander soort Oud en Nieuw’.

 • Het aantal keren dat de brandweer tijdens de jaarwisseling moest uitrukken, is voor het tweede jaar op rij toegenomen. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van Brandweer Nederland onder 25 regio's. De brandweer kreeg in totaal 4340 meldingen. Dat is een toename van 118 incidenten ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

  Brandweer moest vaker uitrukken

  Het aantal keren dat de brandweer tijdens de jaarwisseling moest uitrukken, is voor het tweede jaar op rij toegenomen. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van Brandweer Nederland onder 25 regio's. De brandweer kreeg in totaal 4340 meldingen. Dat is een toename van 118 incidenten ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

 • Waarnemend burgemeester Johan Remkes zei op Oudejaarsdag geen spijt te hebben van het besluit om vreugdevuren in Den Haag te verbieden. Het bleef gisteravond relatief rustig in Duindorp, maar in Den Haag nam het totaal aantal autobranden wel toe ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

  Meer autobranden in Den Haag

  Waarnemend burgemeester Johan Remkes zei op Oudejaarsdag geen spijt te hebben van het besluit om vreugdevuren in Den Haag te verbieden. Het bleef gisteravond relatief rustig in Duindorp, maar in Den Haag nam het totaal aantal autobranden wel toe ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

 • Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch

  Burgemeester stuurt persoonlijke waarschuwingen

  Negen mensen in Den Bosch hebben een persoonlijke brief van de Bossche burgemeester Jack Mikkers ontvangen. Daarin waarschuwt hij hen voor de gevolgen die het kan hebben als zij tijdens de jaarwisseling rottigheid uithalen. 

 • Een grondbelasting heeft grote voordelen ten opzichte van de onroerendezaakbelasting (ozb). Het leidt vooral tot meer rechtvaardigheid: prijsstijgingen van grond leveren eigenaren tot nu toe onbelaste winsten op. Dat betoogt de Groningse professor Maarten Allers in een essay in ESB. Hij bepleit erin de invoering van een grondbelasting als aanvulling op andere gemeentelijke belastingen.

  ‘Belasting op grond rechtvaardiger dan ozb’

  Een grondbelasting heeft grote voordelen ten opzichte van de onroerendezaakbelasting (ozb). Het leidt vooral tot meer rechtvaardigheid: prijsstijgingen van grond leveren eigenaren tot nu toe onbelaste winsten op.

 • Burgemeester en wethouders van Westellingwerf doen alcohol in januari in de ban. Ze roepen ook collega's en inwoners op alcohol een maandje te laten staan.

  College van B en W maandje alcoholvrij

  Het college van Westellingwerf doet in januari alcohol in de ban. Het scheelt dat de gemeente zelf geen nieuwjaarsreceptie organiseert, maar ook op recepties die B en W wel bezoeken, houden ze het bij een frisje. ‘Dat is de belofte’, benadrukt een woordvoeder van de gemeente.

 • Omdat het kabinet consumentenvuurwerk nog niet helemaal wil verbieden, moet de Kamer dat maar regelen. Dat vindt de Partij voor de Dieren (PvdD), die daartoe een wetsvoorstel heeft geschreven.

  PvdD wil dat Kamer verbod op vuurwerk zelf regelt

  2 reacties

  Omdat het kabinet consumentenvuurwerk nog niet helemaal wil verbieden, moet de Tweede Kamer dat zelf maar regelen, vindt de Partij voor de Dieren (PvdD). De partij heeft eigenhandig een wetsvoorstel geschreven voor 'een klap op de vuurpijl'.

 • Agrariers met grasland hebben waarschijnlijk ten onrechte een schadevergoeding gekregen voor het grazen van ganzen in de winter. Dat meldt dagblad Trouw maandag. Vorig jaar werd er zo’n 6 miljoen uitgegeven aan schadevergoedingen.

  Schattingen schade ganzen wellicht te hoog

  2 reacties

  Agrariers met grasland hebben waarschijnlijk ten onrechte een schadevergoeding gekregen voor het grazen van ganzen in de winter. Dat meldt dagblad Trouw maandag. Vorig jaar werd er zo’n 6 miljoen uitgegeven aan schadevergoedingen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers