of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept nieuwe raadsleden van gemeenten op om kinderen en jongeren te betrekken bij de plannen en de uitvoering van hun beleid. Daarbij zouden kinderen een vast aanspreekpunt moeten krijgen voor al hun hulpvragen.

  Kinderombudsman wil vast aanspreekpunt jeugd

  Reageer

  Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept nieuwe raadsleden van gemeenten op om kinderen en jongeren te betrekken bij de plannen en de uitvoering van hun beleid. Daarbij zouden kinderen een vast aanspreekpunt moeten krijgen voor al hun hulpvragen.

 • De verdere opmars van lokale partijen en de versnippering van het lokale bestuur hebben gevolgen voor onder andere de duur van de coalitievorming en de kweekvijver voor ‘Den Haag’. Binnenlands Bestuur licht er een aantal (vermeende) problemen en (vermeende) oplossingen uit.

  Opereren op nieuw lokaal politiek speelveld

  De versnippering van het lokale bestuur en de verdere opmars van de lokale partijen hebben gevolgen voor onder meer de duur van de coalitievorming, de omvang van het college en de kweekvijver voor ‘Den Haag’. Binnenlands Bestuur licht er een aantal (vermeende) problemen en (vermeende) oplossingen uit.

 • De Lelystadse raad heeft ingestemd met de komst van formateur Paul Luijten (VVD). Het voormalig lid van de Eerste Kamer moet een meerderheidscoalitie gaan smeden. Die ziet er misschien anders uit dan informateur Wouter Kolff had geadviseerd.

  Pre-formatieronde nodig in Lelystad

  De Lelystadse raad heeft ingestemd met de benoeming van formateur Paul Luijten (VVD). De oud-senator moet een meerderheidscoalitie gaan smeden. Die ziet er mogelijk wel anders uit dan de informateur had geadviseerd. De handen voor een zakencollege in Lelystad gaan vooralsnog niet op elkaar.

 • Montfoort en IJsselstein zijn het niet eens over de reikwijdte van de arbitrage over de afwikkeling van de ambtelijke fusie.

  Ruzie over arbitrage ambtelijke fusie

  Montfoort en IJsselstein zijn het oneens over de reikwijdte van de arbitrage over de afwikkeling van de ambtelijke fusie. IJsselstein wil via een bindende arbitrage tot een financiële verdeelsleutel komen. Montfoort wil een arbitrage over de financiële én juridische afwikkeling van de in december geklapte UW Samenwerking.

 • Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen om illegale vakantieverhuur van woningen te bestrijden.

  Illegale verhuur woningen aan banden

  1 reactie

  Rijk, gemeenten en verhuurplatforms zoals Airbnb slaan de handen ineen om illegale vakantieverhuur van woningen te bestrijden.

 • Er moet ruimte komen voor variatie in het creëren van een gesloten cannabisketen, reageert de Bredase burgemeester Paul Depla, aanjager van de proef met legale wietteelt, op het conceptwetsvoorstel. Dat een campagne die cannabisgebruik moet ontmoedigen het experiment gaat flankeren vindt hij logisch.

  Depla: Variatie in verkoop legale wiet

  Een campagne die cannabisgebruik ontmoedigt flankeert het experiment met legale wietteelt, stelt het conceptwetsvoorstel. Logisch, reageert de Bredase burgemeester Paul Depla, aanjager van de proef. ‘Wel moet er ruimte komen voor variatie in het creëren van een gesloten cannabisketen.’

 • De vijf politieke partijen van de gemeente Cranendonck hebben de inwoners van de opgeroepen om mee te denken over het raadsprogramma. Voordat het raadsprogramma door de raad wordt vastgesteld, wordt een concept-raadsprogramma bovendien aan de Cranendonckers voorgelegd.

  Cranendonckers betrokken bij raadsprogramma

  De vijf politieke partijen van de gemeente Cranendonck hebben de inwoners opgeroepen om mee te denken over het raadsprogramma. Ze kunnen aangeven wat ze misten in de verkiezingsprogramma’s van de vijf partijen, maar wel willen terugzien in een raadsprogramma. Voordat het raadsprogramma door de raad wordt vastgesteld, kunnen de Cranendonckers hun zegje doen over het concept-raadsprogramma.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers