of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Effectief, communicaties en integer. Dat zijn de voornaamste criteria waaraan een kandidaat moet voldoen om tot Beste Raadslid van Nederland te worden uitgeroepen. Donderdag 8 maart zijn de 12 genomineerden bekendgemaakt. De winnaar wordt op 20 maart bekend. Intussen heeft DENK de eigen kandidaat alvast tot winnaar gebombardeerd.

  Genomineerden Beste Raadslid bekend

  Effectief, communicaties en integer. Dat zijn de voornaamste criteria waaraan een kandidaat moet voldoen om tot Beste Raadslid van Nederland te worden uitgeroepen. Donderdag 8 maart zijn de 12 genomineerden bekendgemaakt. De winnaar wordt op 20 maart bekend. Intussen heeft DENK de eigen kandidaat alvast tot winnaar gebombardeerd.

 • Woerden, de gemeente bij wie de blunder als eerste werd ontdekt, betreurt de fout, maar gaat ervan uit dat die geen nadelige gevolgen heeft voor de betrokkenen. De NOS zelf wees de gemeente erop en heeft de gegevens verwijderd. Volgens de NOS heeft ook de gemeente Leiderdorp de getroffen raadsleden geïnformeerd. De gemeente Deventer heeft ervoor gekozen om dat niet te doen. Alle kandidaten in Woerden hebben een brief gekregen over de kwestie, de zittende gemeenteraad is geïnformeerd en Woerden heeft een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  Gemeenten blunderen met privégegevens kandidaten

  4 reacties

  De gemeenten Woerden, Deventer en Leiderdorp hebben per ongeluk privacygevoelige informatie van alle kandidaat-gemeenteraadsleden naar de NOS gestuurd. De omroep had om de kandidatenlijst gevraagd met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die over twee weken zijn, maar ontving daarnaast ook allerlei privégegevens zoals burgerservicenummers en woonadressen.

 • Het was de RSJ (de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming) zelf die vorig jaar oordeelde dat de nazorg voor gedetineerden veel te wensen overlaat. Gevangenissen, gemeenten en reclassering werken gebrekkig samen, concludeerde de raad.

  'Informatie over gevangenen niet zomaar naar gemeenten'

  3 reacties

  Gegevens over gedetineerden die binnenkort vrijkomen mogen niet zomaar automatisch worden gedeeld met gemeenten, al is het doel daarvan de re-integratie van de gedetineerden te ondersteunen. Dat oordeelt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers