of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • De rechtbank in Lelystad staat het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen voorlopig niet toe. Dat bepaalde de rechtbank maandag. De provincie wil het aantal herten in het natuurgebied terugbrengen van 1500 naar 500 om onnodig lijden van de dieren in de winter te voorkomen.

  Afschot herten Oostvaardersplassen verboden

  1 reactie

   De rechtbank in Lelystad staat het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen voorlopig niet toe. Dat bepaalde de rechtbank maandag. De provincie wil het aantal herten in het natuurgebied terugbrengen van 1500 naar 500 om onnodig lijden van de dieren in de winter te voorkomen. Natuurverenigingen Dierbaar Flevoland en Fauna4life spanden een kort geding aan om het doden van gezonde herten te voorkomen.

 • Tijdens zijn eerste raadsvergadering als burgemeester van Ameland werd Leo Pieter Stoel getrakteerd op het ontslag van de twee wethouders. Wat is er aan de hand op Ameland?

  Bestuurscrisis op Ameland

  Tijdens zijn eerste raadsvergadering als burgemeester van Ameland werd Leo Pieter Stoel getrakteerd op het ontslag van de twee wethouders. Wat is er aan de hand op Ameland?

 • Bedrijven die namens burgers bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, vormen een miljoenenstrop voor gemeenten. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. Vorig jaar zou een recordbedrag aan proceskosten zijn overgemaakt aan dit soort bedrijven.

  Professioneel WOZ-bezwaar kost gemeenten miljoenen

  15 reacties

  Bedrijven die namens burgers bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, vormen een miljoenenstrop voor gemeenten. Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. Vorig jaar zou een recordbedrag aan proceskosten zijn overgemaakt aan dit soort bedrijven.

 • Burgemeester Jos Heijmans van Weert legt zijn taken als burgemeester tijdelijk neer. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. Hij nam dit besluit wegens een verwacht onderzoek door een extern bureau naar zijn integriteit als burgemeester.

  Burgemeester Weert legt taken tijdelijk neer

  Reageer

  Burgemeester Jos Heijmans van Weert legt zijn taken als burgemeester tijdelijk neer. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. Hij nam dit besluit wegens een verwacht onderzoek door een extern bureau naar zijn integriteit als burgemeester.

 • De vier grootste gemeenten Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, ook bekend als de G4, willen meer geld voor inburgering en willen meer zelf bepalen hoe zij die vormgeven.

  G4 wil meer geld voor inburgering

  1 reactie

  De vier grootste gemeenten Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, ook bekend als de G4, willen meer geld voor inburgering en willen meer zelf bepalen hoe zij die vormgeven.

 • De provincie Noord-Holland biedt gemeenten aan om hun kennis over de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob) te verbeteren. Ook kan de provincie bijdragen aan verbetering van de capaciteit en ervaring bij complexe dossiers bij gemeenten. De aanbevelingen komen voort uit een enquête onder alle gemeenten in Noord-Holland over toepassing van de wet Bibob.

  Gemeenten Noord-Holland willen betere uitvoering Bibob

  De provincie Noord-Holland biedt gemeenten aan om hun kennis over de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (wet Bibob) te verbeteren. Tegelijkertijd kan de provincie bijdragen aan verbetering van de capaciteit en ervaring bij complexe dossiers bij gemeenten. Deze aanbevelingen komen voort uit een enquête onder alle 47 gemeenten in Noord-Holland over de toepassing van de wet Bibob. 'Niet alle medewerkers hebben een ‘integriteitsbril’ op.'

 • Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een volledig vuurwerkverbod. Rotterdam is hiermee de eerste grote stad in Nederland waar inwoners tijdens de komende jaarwisseling helemaal geen vuurwerk mogen afsteken. De gemeente Apeldoorn besloot in oktober al tot een totaalverbod.

  Volledig vuurwerkverbod in Rotterdam

  6 reacties

  Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een volledig vuurwerkverbod. Rotterdam is hiermee de eerste grote stad in Nederland waar inwoners tijdens de komende jaarwisseling helemaal geen vuurwerk mogen afsteken. De gemeente Apeldoorn besloot in oktober al tot een totaalverbod.

 • © Shutterstock

  Gemeenten tegen legaal wonen in vakantiehuisjes

  5 reacties

  De elf Veluwse gemeenten zijn faliekant tegen het legaliseren van permanent wonen in een recreatiewoning. Regeringspartijen VVD en D66 denken dat dat een oplossing is voor de druk op de woningmarkt, maar volgens de gemeenten is het helemaal geen oplossing, maar juist een manier om problemen te verergeren.

 • © Shutterstock

  'Amsterdam handelde terecht in zaak Haga Lyceum'

  Reageer

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema blijft achter de handelswijze staan van het stadsbestuur in de zaak rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum. Ze zei dit tegen de gemeenteraad na vragen van diverse partijen na een recente uitspraak van de rechtbank, die oordeelde dat onderwijsminister Arie Slob ten onrechte het bestuur van de islamitische middelbare school heeft gedwongen op te stappen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers