of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het nieuwe gemeentehuis van Waalre dat is gebouwd na de aanslag op het oude raadhuis zes jaar geleden is vrijdagmiddag officieel geopend. De opening werd verricht door commissaris van de Koning Wim van de Donk

  Herbouwd gemeentehuis Waalre officieel geopend

  Reageer

  Het nieuwe gemeentehuis van Waalre dat is gebouwd na de aanslag op het oude raadhuis zes jaar geleden is vrijdagmiddag officieel geopend. De opening werd verricht door commissaris van de Koning Wim van de Donk.

 • Diemen probeert woningnood en ondermijnende criminaliteit aan te pakken met project Scheerlicht. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de gemeente met gerichte adrescontroles stuitte op 26 gevallen van illegale onderhuur, acht gevallen van uitkeringsfraude en twee gevallen van mensenhandel.

  Diemen pakt criminaliteit aan met Scheerlicht

  Diemen probeert woningnood en ondermijnende criminaliteit aan te pakken met het project Scheerlicht. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat de gemeente met gerichte adrescontroles stuitte op 26 gevallen van illegale onderhuur, acht gevallen van uitkeringsfraude en twee gevallen van mensenhandel.

 • Het college in het Zeeuwse Kapelle is gevallen doordat de SGP er de stekker uit heeft getrokken. Dat deden de mannenbroeders nadat coalitiepartner VVD instemde met een oppositievoorstel om de winkels op zondag vaker open te stellen. Kapelle is daarmee de eerste gemeente waar sinds de raadsverkiezingen in maart een college ten val komt.

  Eerste collegeval: zondagssoap kost coalitie Kapelle de kop

  Het college in het Zeeuwse Kapelle is gevallen doordat de SGP er de stekker uit heeft getrokken. Dat deden de mannenbroeders nadat coalitiepartner VVD instemde met een oppositievoorstel om de winkels op zondag vaker open te stellen. Kapelle is daarmee de eerste gemeente waar sinds de raadsverkiezingen in maart een college ten val komt.

 • Het gebied in Noord-Nederland waar woningen last hebben van aardbevingen, is veel groter dan het door de overheid vastgestelde aardbevingsgebied. Het omvat de meeste gemeenten in de provincie Groningen, maar ook de drie noordelijkste gemeenten in Drenthe.

  'Aardbevingsgebied groter dan overheid zegt'

  2 reacties

  Het gebied in Noord-Nederland waar woningen last hebben van aardbevingen, is veel groter dan het door de overheid vastgestelde aardbevingsgebied. Het omvat de meeste gemeenten in de provincie Groningen, maar ook de drie noordelijkste gemeenten in Drenthe. 

 • Op en rondom het plein veroorzaken hangjongeren volgens de gemeente Noordwijk al jaren overlast, maar sinds vorige week woensdag loopt het uit de hand. Zo zijn er een bouwkeet, prullenbak, een plastic container, twee bestelbussen en een bestelwagen in brand gestoken. Ondertussen zouden mensen op sociale media hebben aangegeven de daders zelf te willen aanpakken.

  Rustige nacht in Noordwijk na noodverordening

  Reageer

  Op en rond het Rederijkersplein in Noordwijk is het in de nacht van donderdag op vrijdag rustig gebleven. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Voor het gebied is sinds donderdagavond een noodverordening van kracht, omdat het er volgens de gemeente al een paar dagen zeer onrustig is.

 • Justitie onderzoekt wie informatie naar het Brabants Dagblad heeft gelekt over de burgemeesterskandidaten van Den Bosch. De benoeming van een burgemeester is strikt vertrouwelijk.

  Justitie vroeg belgegevens journalist op

  1 reactie

  De politie heeft de telefoongegevens van een journalist van het Brabants Dagblad, die berichtte over de burgemeestersbenoeming in Den Bosch, opgevraagd en verkregen. Uit de gegevens blijkt volgens de krant met wie BD-verslaggever Jos van de Ven op welk moment gebeld heeft. Dat meldt de krant vrijdag.

 • In Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland en Limburg zijn de afgelopen maanden meerdere wolven gesignaleerd. Maar Drenthe spant de kroon. Alleen al in maart en april zijn er negen wolven gezien, waarvan zeker twee verschillende wolven schapen hebben aangevallen.

  Wolf wacht bed van regels

  Provincies werken aan een herziene versie van het ‘draaiboek wolf’, nu het roofdier bijna 150 jaar nadat het dier in Nederland was uitgeroeid terug is.

 • Raadsleden in Vlaardingen moeten een BKR-registratie overleggen. Uitzonderlijk, volgens hoogleraar Douwe Jan Elzinga, die stelt dat er wel haken en ogen aan zitten.

  Raadsleden met de financiële billen bloot

  Niet alleen bij wethouders, maar ook bij de Vlaardingse raadsleden is een integriteitsscan uitgevoerd. Naast een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is daarbij tevens gevraagd om een BKR-registratie. Uitzonderlijk, volgens hoogleraar Douwe Jan Elzinga, die aantekent dat er wel haken en ogen aan zitten. Bij een gebleken integriteitsrisico is er overigens geen wettelijke grondslag het raadslid naar huis te sturen.

 • Gemeentefondsspecialist Jan Verhagen signaleert in een essay in Binnenlands Bestuur dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, doet alsof ze met het Interbestuurlijk Programma (IBP) veel heeft binnengehaald. Over de half miljard euro die de gemeenten straks jaarlijks moeten bijlappen wordt gezwegen.

  ‘IBP, een onbereikbare droom’

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNG, doet alsof ze met het Interbestuurlijk Programma (IBP) veel heeft binnengehaald. Over de half miljard euro die de gemeenten straks jaarlijks moeten bijlappen wordt gezwegen. 

 • De verdere koepelvrijstelling voor de btw wordt voorlopig opgeschort. Staatssecretaris Snel van Financiën gaat zich met andere Europese lidstaten hard maken voor reparatie via Europese regelgeving.

  Verdere inperking koepelvrijstelling btw opgeschort

  De verdere inperking van de koepelvrijstelling voor de btw is voorlopig van de baan. Deze verdere inperking zou per 1 januari van kracht worden, maar wordt opgeschort. Staatssecretaris Snel van Financiën gaat zich bovendien met andere Europese lidstaten hard maken voor reparatie via Europese regelgeving. Dat heeft Snel donderdag in een debat met de Tweede Kamer laten weten.

 • De Rotterdamse Club BLU gaat binnenkort weer open. De uitgaansgelegenheid nabij het winkelcentrum Alexandrium heeft een kort geding tegen de gemeente Rotterdam over een opgelegde sluiting gewonnen.

  Club wint kort geding van gemeente Rotterdam

  Reageer

  De Rotterdamse Club BLU gaat binnenkort weer open. De uitgaansgelegenheid nabij het winkelcentrum Alexandrium heeft een kort geding tegen de gemeente Rotterdam over een opgelegde sluiting gewonnen.

 • Paden van en naar een homo-ontmoetingsplek in Ede zijn geen openbare wegen. De gemeente mocht daarom de toegang naar het natuurgebied op de Ginkelse Heide langs de A12 afsluiten. Dat heeft de bestuursrechter in Arnhem donderdag besloten in een zaak, die de stichting Platform Keelbos had aangespannen tegen Ede.

  Ede mag paden naar homo-bosje aan snelweg sluiten

  Reageer

  Paden van en naar een homo-ontmoetingsplek in Ede zijn geen openbare wegen. De gemeente mocht daarom de toegang naar het natuurgebied op de Ginkelse Heide langs de A12 afsluiten. Dat heeft de bestuursrechter in Arnhem donderdag besloten in een zaak, die de stichting Platform Keelbos had aangespannen tegen Ede. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers