of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Het CDA heeft de coalitie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant verlaten tijdens het debat over het stikstofbeleid. Tijdens de stemming over een deadline voor de boeren om aan de stikstofnormen te voldoen, stapte de partij op.

  CDA Noord-Brabant uit coalitie vanwege stikstofbeleid

  2 reacties

  Het CDA heeft de coalitie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant verlaten tijdens het debat over het stikstofbeleid. Tijdens de stemming over een deadline voor de boeren om aan de stikstofnormen te voldoen, stapte de partij op.

 • Jongerenwerk is en blijft een verantwoordelijkheid van gemeenten binnen de lokale context. Het is dan ook aan gemeenten om uiteindelijk te bepalen wat een effectieve inzet van jongerenwerk is voor het bieden van perspectief aan kwetsbare jongeren. Dat antwoordt minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker op vragen van SP-Kamerleden Michiel van Nispen en Jasper van Dijk.

  Dekker: Gemeenten bepalen inzet jongerenwerk

  Jongerenwerk is en blijft een verantwoordelijkheid van gemeenten binnen de lokale context. Het is dan ook aan gemeenten om uiteindelijk te bepalen wat een effectieve inzet van jongerenwerk is voor het bieden van perspectief aan kwetsbare jongeren. Dat antwoordt minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker op vragen van SP-Kamerleden Michiel van Nispen en Jasper van Dijk.

 • Eindhoven krijgt straks weer vijftien coffeeshops. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad van burgemeester John Jorritsma. Eindhoven had in het verleden ook vijftien coffeeshops. Maar in 2012 werd besloten tot een uitsterfbeleid. Sindsdien verdwenen drie coffeeshops zodat er nog twaalf over zijn.

  Eindhoven schrapt uitsterfbeleid coffeeshops

  Reageer

  Eindhoven krijgt straks weer vijftien coffeeshops. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad van burgemeester John Jorritsma. Eindhoven had in het verleden ook vijftien coffeeshops. Maar in 2012 werd besloten tot een uitsterfbeleid. Sindsdien verdwenen drie coffeeshops zodat er nog twaalf over zijn. 

 • De gemeente Rotterdam zal komend jaar opnieuw miljoenen euro’s uittrekken voor het Warmtebedrijf. De gemeente gaat er wel van uit dat de provincie Zuid-Holland, net als de gemeente 15 miljoen bijdraagt. Dat maakte wethouder van Gils donderdag bekend.

  Rotterdam pompt meer geld in Warmtebedrijf

  De gemeente Rotterdam zal komend jaar opnieuw miljoenen euro’s uittrekken voor het Warmtebedrijf. De gemeente gaat er wel van uit dat de provincie Zuid-Holland, net als de gemeente 15 miljoen bijdraagt. Dat maakte wethouder van Gils donderdag bekend.

 • In een interview biechtte Oey op dat het wapen van hem was. Het betrof volgens hem een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt op filmsets. De zaak deed veel stof opwaaien.

  Taakstraf voor partner burgemeester Halsema

  1 reactie

  Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, heeft een taakstraf van veertig uur gekregen voor verboden wapenbezit. Dat is gebeurd tijdens een besloten zitting van het Openbaar Ministerie. Oey heeft twee weken de tijd om in verzet te gaan tegen de beslissing van de officier van justitie.

 • De krant hield een enquête onder alle 355 gemeenten. Daarvan reageerden er 294. In 113 gemeenten zijn er dit jaar een of meer vuurwerkvrije zones.

  In steeds meer gemeenten vuurwerkvrije zones

  Reageer

  Het aantal gemeenten met vuurwerkvrije zones groeit dit jaar met een kwart. Alle gemeenten die vorig jaar een of meer vuurwerkvrije zones hadden, hebben die dit keer weer. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant.

 • De gemeente Amsterdam is niet zorgvuldig genoeg in haar werkgeversrol jegens directeuren. Dat blijkt uit onderzoek van Necker van Naem naar vertrekregelingen van directeuren van de gemeente Amsterdam. Het onderzoeksbureau noemt het daarnaast ‘ernstig’ dat directeuren zelf te weinig de verantwoordelijkheid voelen om, met behoud van hun salaris, te zoeken naar een andere functie.

  Amsterdam ‘onzorgvuldig’ richting directeuren

  De gemeente Amsterdam is niet zorgvuldig genoeg in haar werkgeversrol jegens directeuren. Dat blijkt uit onderzoek van Necker van Naem naar vertrekregelingen van directeuren van de gemeente Amsterdam. Het onderzoeksbureau noemt het daarnaast ‘ernstig’ dat directeuren zelf te weinig de verantwoordelijkheid voelen om, met behoud van hun salaris, te zoeken naar een andere functie.

 • Minister Hugo de Jonge heeft ingegrepen vanwege het voornemen van de gemeente Assen om de schoonmaak als voorziening uit het Wmo-pakket te halen en het abonnementstarief voor schoonmaak niet in te voeren. De minister dreigde met een aanwijzing, een uitzonderlijke maatregel, om Assen te dwingen per 1 januari het abonnementstarief in te voeren. De gemeente laat weten daaraan gehoor te geven.

  Minister toont spierballen: toch abonnementstarief Assen

  Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft ingegrepen vanwege het voornemen van de gemeente Assen om de schoonmaak als voorziening uit het Wmo-pakket te halen en het abonnementstarief voor schoonmaak niet in te voeren. De minister dreigde met een aanwijzing, een uitzonderlijke maatregel, om Assen te dwingen per 1 januari het abonnementstarief in te voeren. De gemeente laat weten daaraan gehoor te geven.

 • Flevoland wil heel snel van het Rijk weten ‘welk stikstofkader werkbaar en juridisch wel houdbaar is’, zegt provinciebestuurder Jan-Nico Appelman. ‘De Raad van State heeft over de beoordeling van het oude plan meer dan twee jaar gedaan. We betreuren zeer dat de stikstofproblematiek nu de aanleg van de noodzakelijke haven bij Urk vertraagt.’

  Provincie maakt nieuw plan voor haven Urk

  1 reactie

  De provincie Flevoland gaat een nieuw plan maken voor de aanleg van een buitendijkse haven in het IJsselmeer bij Urk. Dat is besloten omdat de Raad van State het oorspronkelijke plan woensdag heeft doorgestreept. Dat plan kon vanwege het stikstofbeleid dat sinds mei van dit jaar geldt niet door de beugel.

 • Na de herindeling met Amsterdam in 2022 krijgt Weesp een rechtstreeks gekozen bestuurscommissie. De bestuurscommissie krijgt een eigen budget. Het gaat om een pilot die na drie jaar wordt geëvalueerd.

  Weesp krijgt na fusie gekozen bestuurscommissie

  Na de fusie met Amsterdam in 2022 krijgt Weesp een rechtstreeks gekozen bestuurscommissie. Deze commisse wordt tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe fusiegemeente gekozen. De bestuurscommissie krijgt een eigen budget. Het gaat om een pilot die na drie jaar wordt geëvalueerd.

 • De gemeenteraad van Nijmegen stemde eind november in met vuurwerkvrije zones in parken en rond kinderboerderijen, begraafplaatsen en natuurgebieden, een voorstel van de Partij voor de Dieren en GroenLinks. Maar het college laat nu weten geen vuurwerkvrije zones aan te wijzen, want er is onvoldoende politiecapaciteit om deze te handhaven. ‘Ervaring leert dat het rustig is in parken.’

  Nijmegen wijst geen vuurwerkvrije zones aan

  De gemeenteraad van Nijmegen stemde eind november in met vuurwerkvrije zones in parken en rond kinderboerderijen, begraafplaatsen en natuurgebieden, een voorstel van de Partij voor de Dieren en GroenLinks. Maar het college laat nu weten geen vuurwerkvrije zones aan te wijzen, want er is onvoldoende politiecapaciteit om deze te handhaven. ‘Ervaring leert dat het rustig is in parken.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers