of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • De meeste Nederlandse gemeenten hebben geen centraal meldpunt waar burgers vuurwerkoverlast kunnen melden. Ook missen ze vaak het zicht op het totaal ingediende vuurwerkklachten binnen hun gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl onder 169 gemeenten.

  Gemeenten hebben vuurwerk slecht in beeld

  De meeste Nederlandse gemeenten hebben geen centraal meldpunt waar burgers vuurwerkoverlast kunnen melden. Ook missen ze vaak het zicht op het totaal ingediende vuurwerkklachten binnen hun gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl onder 169 gemeenten.

 • De eind oktober gepresenteerde beweging Code Oranje krijgt steun van lokale politieke partijen. Onder meer partijen uit Haarlem en Schiedam hebben zich met Code Oranje verbonden. De koepel van lokale partijen beveelt de beweging ook in de aandacht van zijn andere leden aan.

  Steeds meer lokalo's onder vlag Code Oranje

  1 reactie

  De eind oktober gepresenteerde beweging Code Oranje krijgt steun van lokale politieke partijen. Onder meer partijen uit Haarlem en Schiedam hebben zich met Code Oranje verbonden. De koepel van lokale partijen beveelt de beweging ook in de aandacht van zijn andere leden aan.

 • Voor de helft van de gemeenten is het nog onduidelijk wat de planologische gevolgen zijn van de Omgevingswet. Een meerderheid denkt dat het voor grote verandering gaat zorgen. Dat blijkt uit de gemeentebenchmark Omgevingswet 2018 van adviesbureau Stec Groep.

  Gevolgen Omgevingswet voor gemeenten nog onduidelijk

  Voor de helft van de gemeenten is het nog onduidelijk wat de planologische gevolgen zijn van de Omgevingswet. Een meerderheid denkt dat het voor grote verandering gaat zorgen. Dat blijkt uit de gemeentebenchmark Omgevingswet 2018 van adviesbureau Stec Groep.

   

 • Burgemeesters hebben met de stroperige strafrechtprocedures een argument om ruimere bevoegdheden te vragen en in te zetten om adequaat op te kunnen treden tegen ondermijningspraktijken. Voordat de strafrechtketen echt vastloopt, zou de minister van Justitie en Veiligheid proces- en vonnisafspraken moeten overwegen, aldus docent en onderzoeker Laura Peters van de Rijksuniversiteit Groningen.

  ‘Gebruik afspraakprocedures in ondermijningszaken’

  Stroperige strafrechtprocedures geven burgemeesters een argument om ruimere bevoegdheden te vragen en in te zetten om adequaat tegen ondermijningspraktijken op te kunnen treden. Voordat de strafrechtketen echt vastloopt, zou de minister van Justitie en Veiligheid proces- en vonnisafspraken moeten overwegen, aldus docent straf(proces)recht en onderzoeker Laura Peters van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • Ook na de uitleg van het Veerse college blijft de Rotterdamse hoogleraar financial accounting Jeroen Suijs vraagtekens zetten bij de regeling met het bedrijf waar ex-wethouder Jaap Melse aandeelhouder van is.Het dividend over opdrachten voor de gemeente Veere komt niet bij Melse terecht via de algemene reserve van het bedrijf, want deze gaat uitsluitend naar twee andere vennoten, stelt het Veerse college.

  Blijvende twijfel over dividendregeling ex-wethouder Veere

  Het dividend over de winst uit opdrachten voor de gemeente Veere komt niet bij aandeelhouder (en ex-wethouder van de gemeente Veere) Jaap Melse terecht via de algemene reserve van het bedrijf Melse Maljaars Beheer B.V., want deze komt uitsluitend ter beschikking van twee andere vennoten. Dat stelt het Veerse college. Toch blijft de Rotterdamse hoogleraar financial accounting Jeroen Suijs vraagtekens zetten bij de uitleg van de regeling.

 • In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten, waterschappen en het Europees parlement begint het kabinet een ‘bewustwordingscampagne' tegen nepnieuws en desinformatie. De regering wil burgers zo bewuster maken van deze verschijnselen rond verkiezingen.

  Kabinet begint campagne tegen desinformatie

  3 reacties

  Het kabinet begint een ‘bewustwordingscampagne' tegen nepnieuws en desinformatie in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar voor de Provinciale Staten, waterschappen en het Europees parlement. De regering wil burgers zo bewuster maken van deze verschijnselen rond verkiezingen. 

 • Met een amendement op de Transitiewet willen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie gemeenten de ruimte geven om wijken aardgasvrij te kunnen maken. Deze ruimte is volgens gemeenten noodzakelijk voor de 27 proeftuinen aardgasvrije wijken.

  Amendement moet gasvrije wijken redden

  Met een amendement op de Transitiewet willen coalitiepartijen D66 en ChristenUnie gemeenten de ruimte geven om wijken aardgasvrij te kunnen maken. Deze ruimte is volgens gemeenten noodzakelijk voor de 27 proeftuinen aardgasvrije wijken.

   

 • Onduidelijkheid over het traject en de kosten van het energieneutraal maken van de woningvoorraad heeft een negatieve invloed op het maatschappelijk draagvlak. Dat stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het advies ‘Warm Aanbevolen’. Dat advies werd vanmorgen aangeboden aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken).

  Overheden moeten duidelijk zijn over energietransitie

  Onduidelijkheid over het traject en de kosten van het energieneutraal maken van de woningvoorraad heeft een negatieve invloed op het maatschappelijk draagvlak. Dat stelt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het advies ‘Warm Aanbevolen’. Dat advies werd vanmorgen aangeboden aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken).

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers