of 64707 LinkedIn

Nieuws

 • Zaterdagochtend stonden er lange files op de wegen rondom de vaccinatielocaties in Hollands Midden en de parkeerplekken stonden op alle locaties helemaal vol.

  GGD stopt met boosterprikken zonder afspraak

  Reageer

  De GGD Hollands Midden stopt per direct met het aanbieden van boosterprikken zonder afspraak aan 60-plussers vanwege de grote verkeersdrukte die zaterdag is ontstaan. Het besluit is genomen op advies van de veiligheidsregio.

 • Het rijk moet werk maken van een nationaal fietsplan en vele miljoenen euro's uit het Europese herstelfonds oormerken voor fietsinfrastructuur. Die oproep doet vrijdag een grote coalitie met daarin onder meer zeventien gemeenten en alle twaalf de provincies.

  Provincies en gemeenten willen nationaal fietsplan

  Reageer

  Het rijk moet werk maken van een nationaal fietsplan en vele miljoenen euro's uit het Europese herstelfonds oormerken voor fietsinfrastructuur. Die oproep doet vrijdag een grote coalitie met daarin onder meer zeventien gemeenten en alle twaalf de provincies.

 • Een Amsterdamse stadsdeelvoorzitter die een jaar na zijn vertrek adviseur van een projectontwikkelaar met belangen in dat stadsdeel werd heeft bij de fractie van de Partij voor de Dieren tot grote zorgen geleid over de schade die dit kan geven aan het vertrouwen in de politiek. De partij wil weten wat de gemeenteregels zijn voor het omgaan met kennis en contacten van de gemeente na het verlaten van het politieke ambt of het beëindigen van een dienstverband bij de gemeente.

  PvdD Amsterdam wil opheldering over vervolgfuncties

  Een Amsterdamse stadsdeelvoorzitter die een jaar na zijn vertrek adviseur van een projectontwikkelaar met belangen in dat stadsdeel werd heeft bij de fractie van de Partij voor de Dieren tot grote zorgen geleid over de schade die dit kan geven aan het vertrouwen in de politiek. De partij wil weten wat de gemeenteregels zijn voor het omgaan met kennis en contacten van de gemeente na het verlaten van het politieke ambt of het beëindigen van een dienstverband bij de gemeente.

 • Het openbaar ministerie (OM) moet toch strafrechtelijk onderzoek doen naar mogelijke zorgfraude door het Almelose zorgbureau Victorie. Het OM wilde dat aanvankelijk niet, maar de gemeente Almelo diende daarop een klacht in bij het gerechtshof Leeuwarden. Die heeft Almelo in het gelijk gesteld.

  Baanbrekende uitspraak in strijd tegen zorgfraude

  Het openbaar ministerie (OM) moet toch strafrechtelijk onderzoek doen naar mogelijke zorgfraude door het Almelose zorgbureau Victorie. Het OM wilde dat aanvankelijk niet, maar de gemeente Almelo startte daarop een klachtenprocedure bij het gerechtshof Leeuwarden; de zogeheten artikel 12-procedure. Het hof heeft het OM nu opgedragen alsnog onderzoek te doen.

 • © Shutterstock

  COA heeft duizenden opvangplekken te weinig

  7 reacties

  Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht in 2022 zeker 6000 extra opvangplekken voor asielzoekers nodig te hebben. Naar verwachting zijn er volgend jaar 42.000 opvangplekken. Eind december van dit jaar zijn er ongeveer 36.000 opvangplekken beschikbaar, die allemaal bezet zijn.

 • De directeur van begraafplaats Rusthof - die onder de gemeente valt - had een groep van zes personen toestemming gegeven om 11 september een bijeenkomst te houden op het kindergedeelte om ‘spirituele energieën te onderzoeken van overledenen’.

  Begraafplaatsdirecteur Amersfoort op non-actief

  Reageer

  De directeur van de Amersfoortse begraafplaats die eerder dit jaar toestemming gaf voor een seance-achtige bijeenkomst bij kindergraven, is door de gemeente op non-actief gesteld. De directeur legt in afwachting van een onderzoek dat de Nationale ombudsman uitvoert zijn taken neer, schrijft burgemeester Lucas Bolsius aan de gemeenteraad.

 • De acht Achterhoekse gemeenten hebben drie inburgeringsroutes aanbesteed. Voor zover bekend is het de eerste regio die de onderwijsroute, essentieel onderdeel van de nieuwe Wet inburgering, heeft aanbesteed.

  Achterhoek heeft als eerste onderwijsroute aanbesteed

  De acht Achterhoekse gemeenten hebben de drie inburgeringsroutes via een bijzonder traject aanbesteed. En dat in een tijd dat nog nergens in het land over de volle breedte van de drie leerroutes contracten zijn gesloten. Omdat geen enkele aanbieder uit de voeten kan met de (te) lage tarieven die gemeenten willen en kunnen betalen voor met name de onderwijsroute. Voor zover bekend is de Achterhoek de eerste regio die de onderwijsroute, essentieel onderdeel van de nieuwe Wet inburgering, heeft aanbesteed.

 • Beeld: Shutterstock

  Vreugdevuren Den Haag geschrapt vanwege coronaregels

  Reageer

  De vreugdevuren in Den Haag gaan dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Volgens burgemeester Jan van Zanen zijn er door de coronaregels nu 'te veel onzekerheid en te weinig aanknopingspunten om de voorbereidingen verder voort te zetten'. De vreugdevuren zouden voor het eerst weer plaatsvinden sinds de jaarwisseling 2018-2019. Ook de vuurwerkshow bij de Hofvijver is afgeblazen.

 • De gemeenteraadsverkiezingen van maart worden ook over drie dagen uitgesmeerd. Op 14, 15 en 16 maart kunnen kiezers hun stem uitbrengen.

  Vroegstemmen ook bij raadsverkiezingen in maart

  De gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar worden ook over drie dagen uitgesmeerd. Op 14, 15 en 16 maart kunnen kiezers hun stem uitbrengen in de 341 gemeenten waar verkiezingen zijn. Bij de Kamerverkiezingen en bij de recente herindelingsverkiezingen was vervroegd stemmen ook al mogelijk.

 • De anti-terreurafdeling van de politie die werd opgericht om terrorisme, extremisme en radicalisering tegen te gaan, is door problemen met de organisatie niet goed in staat om zijn werk te doen.

  Anti-terreurafdeling niet goed in staat werk te doen

  Reageer

  De anti-terreurafdeling van de politie die werd opgericht om terrorisme, extremisme en radicalisering tegen te gaan, is door problemen met de organisatie niet goed in staat om zijn werk te doen.

 • Boeren en natuurontwikkelaars werken in de provincie Fryslân nauw samen in het programma Natuer mei de Mienskip, het grootste uitdaagrecht-project van Nederland. Het leverde additionele fondsen op, een nieuwe rol voor de provincie en boeren die zelf meer aan natuurontwikkeling gaan doen.

  Uitdaagrecht brengt boeren en natuurorganisaties samen

  Boeren en natuurontwikkelaars werken in de provincie Fryslân nauw samen in het programma Natuer mei de Mienskip, het grootste uitdaagrecht-project van Nederland. Het leverde additionele fondsen op, een nieuwe rol voor de provincie en boeren die zelf meer aan natuurontwikkeling gaan doen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!