of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Door een unaniem door de gemeenteraad aangenomen amendement dreigt het college van de gemeente Krimpenerwaard ‘als het ware “demissionair” te worden verklaard'. De wethouders beraden zich op hun positie en geven om 18.00 uur uitsluitsel. Het college verloor onlangs haar meerderheid van een zetel, toen een raadslid uit de fractie van coalitiepartij VGBK stapte.

  College wankelt in Krimpenerwaard

  Het college van de gemeente Krimpenerwaard verloor onlangs haar meerderheid van een zetel, toen een raadslid uit de fractie van coalitiepartij VGBK stapte. Nu dreigt een unaniem aangenomen amendement van de oppositie het college ‘als het ware “demissionair” te verklaren’. De wethouders beraden zich op hun positie en geven om 18.00 uur uitsluitsel.

 • Het is ‘onbegrijpelijk en onverteerbaar’ dat er nog steeds geen afspraak is over een hogere vergoeding van raadsleden uit kleine gemeenten. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in een brief aan Kamerleden. Die verhoging moet 'nu eindelijk eens' structureel worden geregeld.

  Raadsleden worden aan lijntje gehouden

  Het is ‘onbegrijpelijk en onverteerbaar’ dat er nog steeds geen afspraak is over een hogere vergoeding van raadsleden uit kleine gemeenten. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in een brief aan Kamerleden in aanloop naar de begrotingsbehandeling van Binnenlandse Zaken van dinsdagavond. ‘Raadsleden worden feitelijk aan het lijntje gehouden.’

 • De gemeenteraden van Uden en Landerd buigen zich volgende maand over het voorstel tot herindeling van beide gemeenten. De colleges van beide gemeenten stellen de raden voor per 2022 te fuseren tot Maashorstgemeente.

  Eindelijk fusie Landerd en Uden

  De raden van Landerd en Uden buigen zich volgende maand over het voorstel tot herindeling van beide gemeenten. De colleges van de twee gemeenten stellen de raden voor per 2022 te fuseren tot Maashorstgemeente. Als de raden in november instemmen met het principebesluit daartoe, komt een einde aan een lange herindelingsgeschiedenis.

 • De Unie van Waterschappen gaat het voorstel voor nieuwe waterheffingen aanpassen. Dat is het gevolg van een ‘uitgebreide, open en vruchtbare beeldvormende discussie’ tussen het uniebestuur en de 21 waterschappen, afgelopen vrijdag.

  Waterschappen passen voorstel waterheffingen aan

  De Unie van Waterschappen gaat het voorstel voor nieuwe waterheffingen aanpassen. Dat is het gevolg van een ‘uitgebreide, open en vruchtbare beeldvormende discussie’ tussen het uniebestuur en de 21 waterschappen, afgelopen vrijdag.

 • Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een onderzoek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken dit najaar liet uitvoeren. Hieruit wordt duidelijk dat burgers niet zitten te wachten op de diverse inlogmethoden. Maar nieuwe Europese richtlijnen verplichten om digitale identiteitstoepassingen uit andere landen ook toe te laten. Secretaris-generaal Maarten Schurink van Binnenlandse Zaken gaf volgens de krant op een bijeenkomst over het thema aan dat er geëxperimenteerd moet worden.

  Wildgroei aan online identiteiten

  Er dreigt een wildgroei aan online identiteiten te ontstaan, nu onduidelijk is welke digitale identiteitstoepassing de standaard wordt om in te loggen bij de overheid. 

 • De bedreigde burgemeester Jos Wienen heeft zondagmiddag onverwacht zelf gesproken op een bijeenkomst waar vele honderden Haarlemmers hun steun aan hem kwamen betuigen.

  Burgemeester spreekt op bijeenkomst Haarlem

  Reageer

  De bedreigde burgemeester Jos Wienen heeft zondagmiddag onverwacht zelf gesproken op een bijeenkomst waar vele honderden Haarlemmers hun steun aan hem kwamen betuigen.

 • Als Hans van M. op woensdagnacht 22 augustus zijn Nissan dwars door de glazen pui van het gemeentehuis van Lingewaard te Bemmel boort, vat de auto meteen vlam en raakt de hal zwaar beschadigd. Het duurt zeker een half jaar voor de ambtenaren weer naar hun werkplek kunnen. Wat zijn de organisatorische en psychologische gevolgen?

  Elke dag een stapje richting normaal

  Woensdagnacht 22 augustus boort Hans van M. zijn Nissan dwars door de glazen pui van het gemeentehuis van Lingewaard te Bemmel. De auto vat meteen vlam en de hal raakt zwaar beschadigd. Het duurt zeker een half jaar voor de ambtenaren weer naar hun werkplek kunnen. Wat zijn de organisatorische en psychologische gevolgen?

 • De Brusselse PvdA wil een einde aan the race to the bottom als het gaat om loon- en arbeidsvoorwaarden bij diensten die gemeenten aanbesteden. Daarbij gaat bijvoorbeeld om diensten bij de jeugdzorg, de thuiszorg en het openbaar vervoer. Gemeenten moeten veel beter gebruik maken van de Europese regels die ruimte bieden om misstanden te voorkomen.

  PvdA: 'Maak einde aan misstanden bij aanbesteding gemeenten'

  De Brusselse PvdA wil een einde aan the race to the bottom als het gaat om loon- en arbeidsvoorwaarden bij diensten die gemeenten aanbesteden. Daarbij gaat bijvoorbeeld om diensten bij de jeugdzorg, de thuiszorg en het openbaar vervoer. Gemeenten moeten veel beter gebruik maken van de Europese regels die ruimte bieden om misstanden te voorkomen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers