of 63082 LinkedIn

Nieuws

 • Een lichte samenvoeging, waarbij Scherpenzeel wordt opgeheven en bij Barneveld wordt gevoegd, is onacceptabel voor een raadsmeerderheid van Scherpenzeel. De oppositie heeft gezamenlijk een reactie op het provinciale herindelingsvoorstel naar de provincie Gelderland gestuurd. De hoofdboodschap: zet de herindeling door.

  Opheffen Scherpenzeel onacceptabel voor raad

  Een zogeheten lichte samenvoeging, waarbij Scherpenzeel wordt opgeheven en bij Barneveld wordt gevoegd, is voor een raadsmeerderheid van Scherpenzeel onacceptabel. Een reguliere herindeling zien de coalitiepartijen ook niet zitten, maar als het toch zo ver komt, is er een forse wensenlijst. De oppositie zag de bui al hangen dat ze het onderspit zou delven en heeft gezamenlijk een reactie op het provinciale herindelingsvoorstel naar de provincie Gelderland gestuurd. De kern van haar boodschap: zet de herindeling door.  

 • De koepels van gemeenten, provincies en waterschappen hebben met minister Ollongren nog geen overeenstemming bereikt over de definitieve invoeringsdatum van de Omgevingswet. Vandaag overlegden de partijen daarover, maar ze gaan in mei opnieuw rond de tafel.

  Datum Omgevingswet nog steeds onzeker

  De koepels van gemeenten, provincies en waterschappen hebben met minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) nog geen overeenstemming bereikt over de definitieve invoeringsdatum van de Omgevingswet. Vandaag overlegden de partijen daarover, maar ze gaan in mei opnieuw rond de tafel.

 • De onderbouwing van nieuw kabinetsbeleid is vaak onvoldoende waardoor achteraf niet kan worden vastgesteld of het beleid het gewenste effect heeft. En of gemeenschapsgeld doelmatig is besteed. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na onderzoek.

  Onderbouwing kabinetsbeleid veelal ondermaats

  Te vaak is nog onduidelijk wat het kabinet met nieuwe maatregelen en wetgeving beoogt. De onderbouwing van nieuw beleid is veelal onvoldoende waardoor achteraf niet kan worden vastgesteld of het beleid het gewenste effect heeft. En daarmee of gemeenschapsgeld doelmatig is besteed. Bij eenmaal vastgesteld beleid wordt nauwelijks gekeken of het wel werkt en of het niet moet worden aangepast of afgeschaft.

 • Een 52-jarige voormalige ambtenaar van de gemeente Bergen wordt vervolgd voor ambtelijke corruptie. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden, kondigt het Openbaar Ministerie woensdag aan.

  OM vervolgt oud-ambtenaar Bergen voor corruptie

  1 reactie

  Een 52-jarige voormalige ambtenaar van de gemeente Bergen wordt vervolgd voor ambtelijke corruptie. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden, kondigt het Openbaar Ministerie woensdag aan.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!