of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De politie is deels aansprakelijk voor de schietpartij in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn, in april 2011. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.

  Politie deels aansprakelijk voor schietpartij Alphen

  4 reacties

  De politie is deels aansprakelijk voor de schietpartij in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn, in april 2011. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Het hof beperkt de schadevergoedingsplicht tot letselschade en overlijdensschade, zodat alleen nabestaanden en mensen die letsel opliepen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. De rechtbank had de vorderingen eerder afgewezen.

 • Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft maandagavond besloten tot een bestuurlijke fusie met Amsterdam. Deze zal op zijn vroegst in 2022 zijn beslag krijgen.

  Weesp gaat fuseren met Amsterdam

  De gemeente Weesp gaat fuseren met Amsterdam. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft dat maandagavond besloten. Op zijn vroegst in 2022 zal de bestuurlijke fusie zijn beslag krijgen. Deze wordt vooraf gegaan door een ambtelijke fusie.

 • Als lijsttrekker van de grootste partij voerde Heleen de Boer in de afgelopen dagen eerste verkennende gesprekken met alle partijen in de Domstad. Volgens De Boer is er nog geen ‘unaniem beeld’ over welke partijen met elkaar gaan praten, maar zij ziet wel ‘aanknopingspunten om een stabiele coalitie te vormen’.

  Utrecht vraagt Andrée van Es als verkenner

  2 reacties

  In Utrecht heeft GroenLinks Andrée van Es gevraagd als verkenner op te treden in de formatie, zo is maandag bekendgemaakt. Omdat GroenLinks bij de verkiezingen als grootste uit de bus kwam, neemt deze partij het initiatief voor het vormen van de coalitie.

 • Uit de antwoorden blijkt dat de gemiddelde Nederlander de wethouders een hoge morele standaard oplegt. Een kopje koffie? Ja, dat mag de wethouder accepteren, vindt 99 procent van de respondenten. En een frisdrankje kan ook nog wel. Bij een gebakje bij de koffie blijkt toch 7 procent al de wenkbrauwen te fronsen en een bitterbal of toastje gaat 21 procent van de Nederlanders al te ver.

  Geen borrel voor de wethouder

  ‘De ondernemersvereniging nodigt een wethouder uit voor een overleg. Wat mag de wethouder tijdens zo’n overleg wel en niet accepteren?’ Het was een van de vragen die onderzoeksbureau I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur voorlegde aan ruim 3200 Nederlanders. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers