of 59147 LinkedIn

Nieuws

 • Het aantal jongeren dat in een gesloten jeugdinstelling wordt geplaatst in de eerste helft van dit jaar afgenomen ten opzichte van de eerste helft van 2017. Die nieuwe cijfers zijn bekend gemaakt door brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland.

  Minder jongeren in gesloten jeugdzorg geplaatst

  Het aantal jongeren dat in een gesloten jeugdinstelling wordt geplaatst is de eerste helft van dit jaar afgenomen ten opzichte van de eerste helft van 2017. Die nieuwe cijfers zijn bekend gemaakt door brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland.

 • Naar verwachting treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren op 1 januari 2020 in werking. Een aantal gemeenten trekt bij de invoering van de wet samen op met buurgemeenten. ‘Alles wat kán aansluiten, kan meerwaarde opleveren.’

  Samen normaliseren gaat beter

  Naar verwachting treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren op 1 januari 2020 in werking. Een aantal gemeenten trekt bij de invoering van de wet samen op met buurgemeenten. ‘Alles wat kán aansluiten, kan meerwaarde opleveren.’

 • Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb had goede redenen om rond de sinterklaasintocht van 2016 een demonstratie tegen Zwarte Piet te verbieden. Zo oordeelt de Rotterdamse rechtbank in een zaak die activisten hadden aangespannen vanwege het verbod.

  Rechter: Aboutaleb mocht Piet-demonstratie verbieden

  Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb had goede redenen om rond de sinterklaasintocht van 2016 een demonstratie tegen Zwarte Piet te verbieden. Zo oordeelt de Rotterdamse rechtbank in een zaak die activisten hadden aangespannen vanwege het verbod. 

 • ‘De nieuwe democratie hoort ook in ons parlement thuis’, zegt waarnemend burgemeester van Heerhugowaard Blase ter toelichting over de verkiezingsplannen van Code Oranje. Eerst mogen de provincies bij de Statenverkiezingen van 20 maart volgend jaar proeven van de burgerzeggenschap.

  Code Oranje op de kieslijst

  Code Oranje gaat meedoen aan de Statenverkiezingen. Het moet namelijk anders met onze democratie, vindt het gezicht van de beweging, Bert Blase. ‘Geen partijpolitiek, maar burgerzeggenschap’, is zijn devies.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers