of 59199 LinkedIn

Nieuws

 • Vanaf 7.00 uur deze ochtend schrijven boa’s in Amsterdam 24 uur lang geen bonnen uit. Het is voor het eerst in de historie dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) actievoeren. Ze willen een betere uitrusting. ‘Je pakt een politieagent toch ook niet zijn pistool af?’

  Boa’s voeren actie in Amsterdam

  Voor het eerst in de geschiedenis voeren buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) actie. En het is een publieksvriendelijke actie, want vanaf 7.00 uur deze ochtend schrijven de boa’s 24 uur lang geen bonnen uit in Amsterdam. ‘Je pakt een politieagent toch ook niet zijn pistool af?’

 • Het is voor sommige gemeenten moeilijk om gestructureerd beleid te maken voor het aanpakken van vakantieparken met problemen. De VNG en Platform31 hebben nu een handreiking uitgebracht die gemeenten meer houvast moet geven.

  Beleid vakantieparken ingewikkeld voor gemeenten

  Het is voor sommige gemeenten moeilijk om gestructureerd beleid te maken voor het aanpakken van vakantieparken met problemen. De VNG en Platform31 hebben nu een handreiking uitgebracht die gemeenten meer houvast moet geven.

 • Het is zinvol om inwoners met verschillende ‘betrokkenheidsprofielen’ met een andere boodschap (en eventueel een ander medium) te benaderen om mee te doen aan burgerparticipatietrajecten.Dat blijkt uit een eerste onderzoek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Hogeschool Utrecht en Citisens.

  Op maat gesneden burgerparticipatie

  Verschillende type mensen moeten op verschillende manieren worden benaderd om mee te denken over de directe leefomgeving, of mee te doen aan de verbetering daarvan. One size fits all werkt niet meer. In Overbetuwe en Utrecht is geëxperimenteerd met op maat gesneden communicatie- en participatiestrategieën op basis van zogeheten betrokkenheidsprofielen. ‘We hebben meer mogelijkheden om gerichter mensen te activeren.’

 • Politieke partijen moeten op hun kandidatenlijsten de genderidentiteit van de kandidaten doorgeven. Die oproep doen Stem op een Vrouw en Open State Foundation. De informatie is noodzakelijk om de emancipatie van vrouwen in de politiek bij te houden, zo stellen zij.

  M/v/x op kandidatenlijst verkiezingen

  Politieke partijen moeten bij het inzenden van hun kandidatenlijsten de genderidentiteit van de kandidaten doorgeven. Die oproep doen Stem op een Vrouw en Open State Foundation. Zij stellen dat de informatie noodzakelijk is om de emancipatie van vrouwen in de politiek bij te houden. Partijen kunnen kiezen voor notering van m/v/x.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers