of 63372 LinkedIn

Nieuws

 • De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft in het eerste jaar dat de organisatie verantwoordelijk is voor de versterkingsoperatie in Groningen laten zien dat hij "op de goede weg" is. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren maandag in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van het jaarverslag van de organisatie. Ondanks de coronacrisis zijn belangrijke doelstellingen gehaald, zo staat daarin.

  Nationaal Coördinator Groningen 'op goede weg'

  2 reacties

  De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft in het eerste jaar dat de organisatie verantwoordelijk is voor de versterkingsoperatie in Groningen laten zien dat hij 'op de goede weg' is. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren maandag in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van het jaarverslag van de organisatie. Ondanks de coronacrisis zijn belangrijke doelstellingen gehaald, zo staat daarin.

 • Het tramproject Maastricht-Hasselt kwam onlangs in opspraak na verontrustende berichtgeving in de Limburgse en Vlaamse pers over dat er mogelijk hogere kosten van 59 miljoen zouden zijn, omdat er maar één inschrijver is voor de uitvoering van het tramproject. De oppositie wilde er een debat over. Dat kwam er, maar niet nadat de wethouder in beslotenheid de meeste partijen had bijgepraat.

  Meerderheid Maastricht steunt tramproject

  Het tramproject Maastricht-Hasselt kwam onlangs in opspraak na verontrustende berichtgeving in de Limburgse en Vlaamse pers over dat er mogelijk hogere kosten van 59 miljoen zouden zijn, omdat er maar één inschrijver is voor de uitvoering van het tramproject. De oppositie wilde er een debat over. Dat kwam er, maar niet nadat de wethouder in beslotenheid de meeste partijen had bijgepraat.

 • Alle Zeeuwse gemeenteraden zijn akkoord met de plannen – en het benodigde geld – om de jeugdbeschermings- en jeugdreclasseringsorganisatie Intervence te laten overnemen door JB West.

  Jeugdbescherming in Zeeland wordt duurder

  De dertien gemeenteraden van Zeeland hebben ingestemd met de plannen – en het benodigde geld – om de jeugdbeschermings- en jeugdreclasseringsorganisatie Intervence te laten overnemen door JB West. De gemeenten bieden de instelling de komende vijf jaar een omzetgarantie van zeven miljoen euro per jaar.

 • Provinciale Staten van Limburg gaan Onno Hoes (VVD) vragen als formateur voor een nieuw bestuur van de provincie. Daarnaast zal een tweede formateur aantreden, in overleg met negen van de twaalf Statenfracties. Een naam werd nog niet genoemd, maar veel fracties hebben een voorkeur voor SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg. Die moet er nog over nadenken.

  Limburgse Staten vragen Hoes als formateur

  Reageer

  Provinciale Staten van Limburg gaan Onno Hoes (VVD) vragen als formateur voor een nieuw bestuur van de provincie. Daarnaast zal een tweede formateur aantreden, in overleg met negen van de twaalf Statenfracties. Een naam werd nog niet genoemd, maar veel fracties hebben een voorkeur voor SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg. Die moet er nog over nadenken.

 • De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, verenigd in de G4, dragen gezamenlijk financieel bij aan de aanschaf van medische materialen en medicijnen voor Suriname. Dat hebben de gemeenten vrijdag laten weten. De hoogte van de bijdrage is niet bekendgemaakt.

  G4 betaalt mee aan coronahulp Suriname

  9 reacties

  De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, verenigd in de G4, dragen gezamenlijk financieel bij aan de aanschaf van medische materialen en medicijnen voor Suriname. Dat hebben de gemeenten vrijdag laten weten. De hoogte van de bijdrage is niet bekendgemaakt.

 • De gemeente Urk wijst een extern adviseur aan om nieuwe activiteiten en evenementen voor te bereiden. Dat maakte het college donderdag bekend. De adviseur gaat aanbevelingen doen voor de openbare orde en veiligheid. Urk werd het afgelopen jaar meermaals geteisterd door rellen. Er wordt gesproken over een evaluatie, maar het gaat begeleiding om rellen te voorkomen, zegt de gemeente.

  Adviseur moet rellen Urk helpen voorkomen

  De gemeente Urk wijst een extern adviseur aan om nieuwe activiteiten en evenementen voor te bereiden. Dat maakte het college donderdag bekend. De adviseur gaat aanbevelingen doen voor de openbare orde en veiligheid. Urk werd het afgelopen jaar meermaals geteisterd door rellen. Het voornaamste doel is om toekomstige rellen te voorkomen, zegt de gemeente.

 • Waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft donderdagavond in strenge bewoordingen de Limburgse Staten de oren gewassen over hun rol bij de val van het college van Gedeputeerde Staten (GS) in april. Daarbij stapte ook voormalig gouverneur Theo Bovens (CDA) op. Volgens Remkes hebben de debatten op 2 en 9 april die leidden tot het vertrek van GS 'onnodig beschadigend gewerkt voor het aanzien van het openbaar bestuur en het politieke bedrijf'.

  Remkes hekelt gedrag Limburgse Statenleden

  2 reacties

  Waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft donderdagavond in strenge bewoordingen de Limburgse Staten de oren gewassen over hun rol bij de val van het college van Gedeputeerde Staten (GS) in april. Daarbij stapte ook voormalig gouverneur Theo Bovens (CDA) op. Volgens Remkes hebben de debatten op 2 en 9 april die leidden tot het vertrek van GS 'onnodig beschadigend gewerkt voor het aanzien van het openbaar bestuur en het politieke bedrijf'.

 • De Brabantse gemeente Zundert heeft in 2017 terecht camping Fort Oranje in Rijsbergen gesloten. Dat concludeert de rechtbank in Breda in de bodemprocedure die voormalig campingeigenaren zoon Jan en vader Cees Engel tegen de gemeente hadden aangespannen.

  Zundert wint zaak over sluiting Fort Oranje

  3 reacties

  De Brabantse gemeente Zundert heeft in 2017 terecht camping Fort Oranje in Rijsbergen gesloten. Dat concludeert de rechtbank in Breda in de bodemprocedure die voormalig campingeigenaren zoon Jan en vader Cees Engel tegen de gemeente hadden aangespannen.

 • Naast extra budget moeten ook maatregelen worden genomen om tot een houdbaar jeugdzorgstelsel te komen, benadrukt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS).

  Buiten kijf: reikwijdte jeugdhulp wordt afgebakend

  Naast extra miljarden moeten ook maatregelen worden genomen om tot een houdbaar jeugdzorgstelsel te komen, benadrukt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS). Daartoe wordt gezamenlijk een hervormingsagenda gemaakt, waarmee donderdag wordt begonnen. De afbakening van de reikwijdte van de jeugdzorg zal daarin ‘met stip op een’ komen te staan, aldus Blokhuis. Ook moet een knoop worden doorgehakt over de invoering van een eigen bijdrage.

 • Beeld: Shutterstock

  Statement Arnhemse moeders tegen wapenbezit jongeren

  Reageer

  Een groep Arnhemse moeders heeft donderdag met een spandoek alle Nederlandse moeders opgeroepen uit te kijken naar wapenbezit bij hun kinderen. Onder het toeziend oog van burgemeester Ahmed Marcouch in de Arnhemse wijk Presikhaaf steunden zij zo een deze week lopende wapeninleveractie in de Gelderse hoofdstad.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!