of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Raadszaal stadhuis Leiden

  Nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd

  Reageer

  'Dat verklaar en beloof ik' en 'zo waarlijk helpe mij God Almachtig.' Die twee zinnen klinken donderdag bijna 8000 keer in heel het land, als de nieuwe gemeenteraadsleden aan hun werk beginnen. Ze leggen de eed of belofte af en worden daarmee officieel raadslid.

 • De gemeente Eindhoven lanceert op donderdag 29 maart tijdens het Beyond Data Event een zogeheten ‘Smart City StarterK!t’. Het gaat om een aantal beleidsinstrumenten en technologische instrumenten waarnee de transitie van een gemeente naar een smart society in goede banen wordt geleid.

  Eindhoven lanceert starterspakket voor smart cities

  De gemeente Eindhoven lanceert op donderdag 29 maart tijdens het Beyond Data Event een zogeheten ‘Smart City StarterK!t’. Het gaat om een aantal beleidsinstrumenten en technologische instrumenten waarmee de transitie van een gemeente naar een smart society in goede banen wordt geleid.

 • De werkzaamheden van de Nationale ombudsman op gemeentelijk niveau moeten zichtbaarder worden. Rol en aanpak van de landelijke ombudsman bij lokale klachtenbehandeling blijven nu vaak onderbelicht.

  Nationale Ombudsman moet zichtbaarder zijn in gemeenten

  1 reactie

  De werkzaamheden van de Nationale ombudsman op gemeentelijk niveau moeten zichtbaarder worden. Rol en aanpak van de landelijke ombudsman bij lokale klachtenbehandeling blijven nu vaak onderbelicht. Dat staat in het jaarverslag van de ombudsman over 2017 dat woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

 • Een meerderheid van een zittende gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdag, voordat hij werd ontbonden, besloten niet tot hertelling van de stemmen over te gaan. Dit betekent definitief dat de Brede Beweging Linksom (BBL) niet in de Eindhovense raad komt.

  Raad Eindhoven stemt tegen hertelling

  Een zittende gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdag, voordat hij werd ontbonden, met 24 stemmen tegen en 21 voor besloten niet tot hertelling van de stemmen over te gaan. Dit betekent definitief dat de Brede Beweging Linksom (BBL) niet in de Eindhovense raad (terug)komt.

 • De kunstenaar, die een deel van het postkantoor in bruikleen heeft, moet van het hof uiterlijk 13 april weg zijn. De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Als Scholte niet vrijwillig gaat, volgt ontruiming.

  Rob Scholte roept hulp Mark Rutte in

  2 reacties

  Rob Scholte wil dat premier Mark Rutte tussenbeide komt in het conflict dat de kunstenaar heeft met de burgemeester van Den Helder. Scholte heeft daar een museum in het voormalige postkantoor, maar hij moet dat pand uit, zo heeft het gerechtshof van Amsterdam onlangs bepaald. Scholte wil dat niet, zolang er nog een bodemprocedure loopt.

 • Hoewel Amstelveen niet veel kwijt wil over de kwestie, bevestigt de gemeente na berichtgeving in Het Parool dat Brandes weg moest om 'laakbaar chatcontact met een zestienjarig meisje'. Zij heeft inmiddels aangifte gedaan.

  Wethouder Brandes van Amstelveen weg om chats met meisje

  3 reacties

  De Amstelveense wethouder Jeroen Brandes (PvdA) is vorige week opgestapt vanwege seksueel getinte chats met een zestienjarig meisje. Burgemeester Bas Eenhoorn heeft de gemeenteraad hier in vertrouwen over geïnformeerd, schrijft de gemeente in een statement.

 • Hertellingen in Bergen op Zoom, Venray en Amersfoort hebben geleid tot een andere zetelverdeling in de gemeenteraden. In Bergen op Zoom leverde de hertelling op een stembureau een verschil van 27 stemmen op.

  Hertellingen leiden tot verschuivingen zetelverdeling

  Hertellingen in Bergen op Zoom, Venray en Amersfoort hebben geleid tot een andere zetelverdeling in de gemeenteraden. In Bergen op Zoom leverde de hertelling op een  stembureau een verschil van 27 stemmen op. Daardoor gaat een restzetel alsnog naar het CDA en dat gaat ten koste van verkiezingswinnaar GBWP.

 • De politie is deels aansprakelijk voor de schietpartij in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn, in april 2011. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald.

  Politie deels aansprakelijk voor schietpartij Alphen

  4 reacties

  De politie is deels aansprakelijk voor de schietpartij in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn, in april 2011. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Het hof beperkt de schadevergoedingsplicht tot letselschade en overlijdensschade, zodat alleen nabestaanden en mensen die letsel opliepen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. De rechtbank had de vorderingen eerder afgewezen.

 • Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft maandagavond besloten tot een bestuurlijke fusie met Amsterdam. Deze zal op zijn vroegst in 2022 zijn beslag krijgen.

  Weesp gaat fuseren met Amsterdam

  De gemeente Weesp gaat fuseren met Amsterdam. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft dat maandagavond besloten. Op zijn vroegst in 2022 zal de bestuurlijke fusie zijn beslag krijgen. Deze wordt vooraf gegaan door een ambtelijke fusie.

 • Als lijsttrekker van de grootste partij voerde Heleen de Boer in de afgelopen dagen eerste verkennende gesprekken met alle partijen in de Domstad. Volgens De Boer is er nog geen ‘unaniem beeld’ over welke partijen met elkaar gaan praten, maar zij ziet wel ‘aanknopingspunten om een stabiele coalitie te vormen’.

  Utrecht vraagt Andrée van Es als verkenner

  2 reacties

  In Utrecht heeft GroenLinks Andrée van Es gevraagd als verkenner op te treden in de formatie, zo is maandag bekendgemaakt. Omdat GroenLinks bij de verkiezingen als grootste uit de bus kwam, neemt deze partij het initiatief voor het vormen van de coalitie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers