of 59199 LinkedIn

Nieuws

 • Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, D66) heeft meer tijd nodig om zijn wetsvoorstel voor het nieuwe inburgeringsstelsel voor te bereiden. Hij meldt aan de Tweede Kamer dat die het definitieve voorstel pas in het eerste kwartaal van 2020 tegemoet kan zien.

  Half jaar uitstel voor nieuwe inburgeringswet

  Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, D66) heeft meer tijd nodig om zijn wetsvoorstel voor het nieuwe inburgeringsstelsel voor te bereiden. Hij meldt aan de Tweede Kamer dat die het definitieve voorstel pas in het eerste kwartaal van 2020 tegemoet kan zien.

 • De landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen is vandaag officieel gestart. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op 20 maart naar de stembus te lokken.

  Campagne waterschapsverkiezingen van start

  De landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen is vandaag van start gegaan. Het doel is om zoveel mogelijk mensen op 20 maart naar de stembus te trekken. Vier jaar geleden, toen de waterschapsverkiezingen voor het eerst werden gecombineerd met die voor Provinciale Staten, bracht 43,5 procent van de kiezers zijn stem uit voor een nieuw waterschapsbestuur. Nu geeft zo’n 45 procent van de Nederlanders aan dat te zullen gaan doen. Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de Unie van Waterschappen is gehouden onder 2.100 Nederlanders.

 • De individuele toeslag voor studenten met een beperking wordt landelijk op gelijke hoogte gesteld. De Tweede Kamer stemde afgelopen week unaniem voor een motie die voorschrijft dat alle studenten uit de doelgroep recht krijgen op een toeslag van 300 euro per maand.

  Studietoeslag binnenkort overal 300 euro per maand

  De individuele toeslag voor studenten met een beperking wordt landelijk op gelijke hoogte gesteld. De Tweede Kamer stemde afgelopen week unaniem voor een motie die voorschrijft dat alle studenten uit de doelgroep recht krijgen op een toeslag van 300 euro per maand.

 • Meerdere scholen in Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg dreigen te verdwijnen omdat er te weinig leerlingen naartoe gaan. Hierdoor moeten kinderen vaak ver reizen om passend onderwijs te kunnen krijgen. Minister van Onderwijs Arie Slob riep scholen vorig jaar al op om meer te gaan samenwerken.

  VO-raad wil meer geld naar school in krimpregio

  Reageer

  De koepelorganisatie voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad) wil dat de overheid middelbare scholen in krimpregio's meer geld gaat geven. Dat zegt voorzitter van de raad Paul Rosenmöller in het AD.

 • Landelijke partners van de politie, het OM, de FIOD en de douane gaan meer samenwerken met regionale collega’s om ondermijnende drugscriminaliteit tegen te gaan, schrijft minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) aan de Tweede Kamer. Grapperhaus wil voornamelijk de opsporing versterken, beter zicht krijgen op geldstromen en meer informatie-uitwisseling mogelijk maken.

  Geldstromen criminelen beter zichtbaar door delen kennis

  Landelijke partners van de politie, het OM, de FIOD en de douane gaan meer samenwerken met regionale collega’s om ondermijnende drugscriminaliteit tegen te gaan, schrijft minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) aan de Tweede Kamer. Grapperhaus wil voornamelijk de opsporing versterken, beter zicht krijgen op geldstromen en meer informatie-uitwisseling mogelijk maken.

 • Als lokale beleidsmakers goed over gemeentegrenzen heen kijken en verschillen tussen hoog- en laagopgeleide werknemers in acht nemen kunnen zij de klap van baanverlies in een regio verzachten. Dat concludeert econoom Jordy Meekes die 18 februari aan de Universiteit Utrecht promoveert op een proefschrift over de gevolgen van baanverlies, lokale arbeidsmarkten en agglomeratievoordelen.

  ‘Til arbeidsmarkt over gemeentegrenzen heen’

  Lokale beleidsmakers kunnen de klap van baanverlies in een regio verzachten, maar moeten daarbij goed over gemeentegrenzen heen kijken en verschillen tussen hoog- en laagopgeleide werknemers in acht nemen. Dat concludeert econoom Jordy Meekes die 18 februari aan de Universiteit Utrecht promoveert op een proefschrift over de gevolgen van baanverlies, lokale arbeidsmarkten en agglomeratievoordelen.

 • In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als provinciale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren. De Provinciale Statenverkiezingen worden op woensdag 20 maart gehouden. De gekozen Statenleden bepalen op hun beurt twee maanden later de samenstelling van de Eerste Kamer.

  Debatten op tv en radio in aanloop naar verkiezingen

  7 reacties

  In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn op tv en radio meerdere politieke debatten te zien en te horen. Politici, zowel landelijke als provinciale, schuiven in verschillende samenstellingen aan bij radio- en tv-programma's om met elkaar te debatteren. De Provinciale Statenverkiezingen worden op woensdag 20 maart gehouden. De gekozen Statenleden bepalen op hun beurt twee maanden later de samenstelling van de Eerste Kamer.

 • Driekwart van de gemeenten heeft voor de nieuwe cao Gemeenten gestemd. Daarmee heeft het College voor Arbeidszaken van het VNG-bestuur geadviseerd in te stemmen met de afspraken die met de vakbonden zijn gemaakt. En dat gaat ook gebeuren. Als de vakbonden ook instemmen gaat de regeling, waarbij gemeentepersoneel onder ‘normaal’ arbeidsrecht valt, op 1 januari 2020 in.

  Driekwart gemeenten voor cao ‘normalisering’

  Een kwart van de gemeenten heeft tegen de nieuwe cao Gemeenten gestemd. Daarmee heeft het College voor Arbeidszaken van de VNG het bestuur geadviseerd in te stemmen met de afspraken die met de vakbonden zijn gemaakt. En dat gaat ook gebeuren. Als de vakbonden ook instemmen gaat de regeling, waarbij gemeentepersoneel onder ‘normaal’ arbeidsrecht valt, op 1 januari 2020 in.

 • Bedrijven, diensten en overheden versturen privacygevoelige informatie over burgers veel te makkelijk via e-mail. Door een eenvoudige typefout kunnen die makkelijk in verkeerde handen komen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Cyberonderzoeksraad.

  Veel privacylekken door slordige e-mails

  Bedrijven, diensten en overheden versturen privacygevoelige informatie over burgers veel te makkelijk via e-mail. Door een eenvoudige typefout kunnen die makkelijk in verkeerde handen komen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Cyberonderzoeksraad. 

 • 35 meter, dat was de maximale hoogte die de vuurstapels in Duindorp en Scheveningen bij oud en nieuw mochten bereiken. Toch werden de stapels van pallets hoger en hoger, en greep de gemeente nauwelijks in, uit angst voor escalatie en gevaar.

  Den Haag greep niet in bij te hoge vuurstapels

  4 reacties

  35 meter, dat was de maximale hoogte die de vuurstapels in Duindorp en Scheveningen bij oud en nieuw mochten bereiken. Toch werden de stapels van pallets hoger en hoger, en greep de gemeente nauwelijks in, uit angst voor escalatie en gevaar.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers