of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De paspoorten en identiteitskaarten zijn gewoon geldig, ook als het echtheidskenmerk inderdaad niet naar behoren werkt. Het ministerie heeft ook niet gehoord van problemen bij grenscontroles. Als door de fout bijvoorbeeld een elektronische gate niet opent, kan de reiziger zich melden bij de gewone grenscontrole. Die is op de hoogte en kan de reiziger alsnog de grens over helpen.

  Productiefout in ongeveer 5000 paspoorten

  Reageer

  Ongeveer 5000 paspoorten en identiteitskaarten zijn niet in orde. Door een technische fout bij de vervaardiging is het mogelijk dat een van de elektronische echtheidskenmerken niet werkt. De bezitters van deze reisdocumenten moeten een nieuw halen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar dat hoeft pas na de vakantie.

 • Drugsafval in een natuurgebied

  100 miljoen tegen ondermijnende criminaliteit

  Het kabinet trekt 100 miljoen euro uit om de verweving van onderwereld en bovenwereld aan te pakken. Dit geld wordt voornamelijk ingezet tegen drugslabs en liquidaties in woonwijken, bedreiging van burgemeesters en het dumpen van restafval van drugsproductie in de natuur.

 • De Eerste Kamer heeft ingestemd met 12 herindelingsvoorstellen waarbij 37 gemeenten betrokken zijn. Groningen streeft op 1 januari nipt Eindhoven voorbij als vijfde stad van Nederland.

  Na herindeling wordt Groningen vijfde stad

  Nederland telt per 1 januari 355 gemeenten, nu de Eerste Kamer akkoord is gegaan met 12 herindelingsvoorstellen waarbij 37 gemeenten betrokken zijn. De senaat stond de afgelopen dagen geruime tijd stil bij de omstreden herindeling van vooral Haren, maar uiteindelijk werd dat herindelingsvoorstel met 49 stemden voor en 25 tegen aangenomen. Groningen streeft op 1 januari nipt Eindhoven voorbij als vijfde stad van Nederland. In november zijn er herindelingsverkiezingen in de 37 gemeenten.

 • Het einde van de Wet op het raadgevend referendum (Wrr) mag niet het einde betekenen van de discussie over democratische vernieuwing. Dat stelt de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) in zijn Signalement ‘Over referenda en andere vormen van burgerparticipatie op nationaal niveau’.

  ROB: Burgers moeten meer zeggenschap krijgen

  De afschaffing van de Wet op het raadgevend referendum (Wrr) mag niet het einde betekenen van de discussie over democratische vernieuwing. Ook op andere manieren kan aan burgers meer zeggenschap worden gegeven. De Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) doet alvast een voorzetje. ‘Den Haag’ kan leren van de vele lokale initiatieven, stelt de ROB.

 • Defensie blijft op het Marineterrein in Amsterdam. Dat hebben de gemeente en het Rijk afgesproken, meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

  Leger blijft op Marineterrein in Amsterdam

  2 reacties

  Defensie blijft op het Marineterrein in Amsterdam. Dat hebben de gemeente en het Rijk afgesproken, meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst enkele kanttekeningen bij de voorstellen van de Unie van Waterschappen voor het beter verdelen van waterbeheerkosten. De VNG vindt het ‘onwenselijk dat overheden elkaar heffingen gaan opleggen.’

  Kritiek VNG op voorstel belastingstelsel UvW

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst enkele kanttekeningen bij het voorstel van de Unie van Waterschappen voor het beter verdelen van waterbeheerkosten. De VNG vindt het ‘onwenselijk dat overheden elkaar heffingen gaan opleggen.’

 • Geitenhouderijen van meer dan tien geiten mogen niet verder uitbreiden. Ook het omzetten van bestaande agrarische bedrijven naar geitenhouderijen met meer dan tien geiten, is niet meer mogelijk. Mensen die dichtbij een geitenbedrijf wonen, hebben een grotere kans op longontsteking, blijkt uit eerdere onderzoeken.

  Ook provincie Utrecht voert geitenstop in

  Reageer

  Net als Gelderland en Noord-Brabant, legt de provincie Utrecht de geitenhouderij aan banden. Aanleiding is de aanhoudende onduidelijkheid over de gezondheidsrisico's van geitenbedrijven voor de directe omgeving, maakte de provincie bekend.

 • Mag je raadslid worden als je een strafblad hebt? Krijg je als raadslid pensioen? Mag je je zetel meenemen als je de partij verlaat en kun je raadslid en ambtenaar zijn in dezelfde gemeente? En wat nu als de gemeente waarin je ambtenaar bent fuseert met de gemeente waarin je raadslid bent? Het zijn een aantal van de meest gestelde vragen van raadsleden, die de Vereniging voor Raadsleden op haar website heeft geplaatst.

  De meest gestelde vragen over het raadslidmaatschap

  Mag je raadslid worden als je een strafblad hebt? Krijg je als raadslid pensioen? Mag je je zetel meenemen als je de partij verlaat en kun je raadslid en ambtenaar zijn in dezelfde gemeente? En wat nu als de gemeente waarin je ambtenaar bent fuseert met de gemeente waarin je raadslid bent? Het zijn een aantal van de meest gestelde vragen van raadsleden, die de Vereniging voor Raadsleden op haar website heeft geplaatst.

 • De vergoeding voor het Statenwerk is te laag, vindt 76,7 procent van de Statenleden. Dat blijkt uit het derde Nationaal Statenledenonderzoek van bestuurskundig onderzoeks- en adviesbureau Daadkracht.

  Gros Statenleden ontevreden over vergoeding

  Ruim driekwart van de Statenleden (76,7 procent) vindt de vergoeding voor het Statenwerk te laag. De gemiddelde tijdsbesteding is in vergelijking met vier jaar geleden met 1,3 uur per week toegenomen naar 22,8 uur. Omgerekend ontvangen Statenleden gemiddeld 11,80 euro per uur; 19 eurocent minder per uur dan in 2013, toen de vergoeding voor Statenleden werd verhoogd. Die verhoging wordt tenietgedaan door de toegenomen tijdsinvestering.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers