of 59199 LinkedIn

Nieuws

 • Staatssecretaris Tamara van Ark wil dat gemeenten na het ontvangen van twee signalen zelf contact met schuldenaars kunnen opnemen. Voorstellen voor de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) die dat mogelijk moeten maken, zijn ter internetconsultatie gepubliceerd.

  Tweemaal is scheepsrecht in nieuwe schuldenwet

  Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD)  wil dat gemeenten na het ontvangen van twee signalen zelf contact met schuldenaars kunnen opnemen. Voorstellen voor de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) die dat mogelijk moeten maken, zijn ter internetconsultatie gepubliceerd.

 • Voor de aanpak van het veelkoppig monster ondermijning is een samenwerkende overheid essentieel en preventie moet onderdeel worden van die samenwerking, aldus de Bredase wethouder Greetje Bos (VVD), die voorheen officier van justitie van het Landelijk Parket was, op het congres ‘Dealen met ondermijningsdelicten’ in Den Haag.

  ‘Preventie is geen linkse hobby’

  De samenwerkende overheid is essentieel voor de aanpak van het veelkoppig monster ondermijning en preventie moet daar een onderdeel van worden , aldus de Bredase wethouder Greetje Bos (VVD), voorheen officier van justitie van het Landelijk Parket, op het congres ‘Dealen met ondermijningsdelicten’ in Den Haag.

 • Hoewel een burgemeestersreferendum formeel niet is toegestaan, zien de drie partijen toch mogelijkheden tot een digitale peiling. Bijvoorbeeld door zelf zo'n poll te organiseren. Een andere manier is om de regels voor burgerinspraak in Rotterdam zo aan te passen dat er ook over mensen een mening kan worden gegeven.

  Geef burger stem bij herbenoeming Aboutaleb

  Reageer

  Rotterdammers moeten hun mening kunnen geven over de herbenoeming van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Dat is de essentie van een gezamenlijk initiatiefvoorstel van oppositiepartijen Denk, Leefbaar Rotterdam en 50Plus.

 • Niet alleen op de werkvloer zal diversiteit steeds meer toenemen, maar ook in de top van de organisatie. Diversiteit heeft voordelen, zoals het toevoegen van economische waarde aan een organisatie. Maar diversiteit kan ook weerstand oproepen, beschrijft Zeger van der Wal, bijzonder hoogleraar Ien Dales Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP.

  'Diversiteit vraagt ethisch leiderschap'

  Diversiteit op de werkvloer zal steeds meer toenemen. En niet alleen daar, maar ook in de top van de organisatie. Diversiteit heeft voordelen, zoals het toevoegen van economische waarde aan een organisatie. Maar diversiteit kan ook weerstand oproepen, beschrijft Zeger van der Wal, bijzonder hoogleraar Ien Dales Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP.

 • De Noord-Brabantse commissaris van de koning Wim van de Donk heeft met teleurstelling kennis genomen van de crisis in Haaren. Hij heeft Yves de Boer (VVD) als waarnemend burgemeester benoemd.

  Onoorbare zaken in Haaren

  In Haaren hebben zich onoorbare zaken afgespeeld. Die hebben geleid tot ‘beschadigde mensen en een breuk in de onderlinge verhoudingen’. Met deze woorden heeft de Noord-Brabantse commissaris van de koning Wim van den Donk zijn teleurstelling uitgesproken over de crisis in Haaren.

 • Behalve Utrecht zijn er geen provincies waar ze problemen hadden met het krijgen van goedkeuring voor de jaarrekening, denkt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Dat schrijft Ollongren aan de Tweede Kamer. Verder bevestigt de minister nieuws dat al eerder naar buiten kwam over de vertraagde jaarrekening, die vertraging opliep door de problematische Uithoflijn.

  Ollongren: geen andere gevallen zoals provincie Utrecht

  Behalve Utrecht zijn er geen provincies waar ze problemen hadden met het krijgen van goedkeuring voor de jaarrekening, denkt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Dat schrijft Ollongren aan de Tweede Kamer. Verder bevestigt de minister nieuws dat al eerder naar buiten kwam over de vertraagde jaarrekening, die vertraging opliep door de problematische Uithoflijn.

 • De lokale overheden hebben meer dan vijftig vragen en voorwaarden voor minister Cora van Nieuwenhuizen. Zo wil Gelderland, de populairste vakantieregio van Nederland, garanties voor het toerisme. Overijssel wil zeker weten dat er geen vrachtverkeer vanaf Lelystad gaat vliegen. De briefschrijvers verwijten de minister dat het proces tot nu toe 'niet transparant' is geweest.

  Natuur moet gewaarborgd worden bij Lelystad Airport

  1 reactie

  Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol kan gaan overnemen, moet vastliggen hoe het ministerie van Infrastructuur de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gaat waarborgen. Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen.

 • Burgemeester Ina Adema van de gemeente Lelystad werd met de dood bedreigd nadat de rechter in november vorig jaar het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen had toegestaan. Woensdag werd de verzender van die bedreiging door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur.

  Bedreiging burgemeester: voorwaardelijke werkstraf

  Reageer

  Burgemeester Ina Adema van de gemeente Lelystad werd met de dood bedreigd nadat de rechter in november vorig jaar het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen had toegestaan. Woensdag werd de verzender van die bedreiging door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers