of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • De bedreigde burgemeester Jos Wienen heeft zondagmiddag onverwacht zelf gesproken op een bijeenkomst waar vele honderden Haarlemmers hun steun aan hem kwamen betuigen.

  Burgemeester spreekt op bijeenkomst Haarlem

  Reageer

  De bedreigde burgemeester Jos Wienen heeft zondagmiddag onverwacht zelf gesproken op een bijeenkomst waar vele honderden Haarlemmers hun steun aan hem kwamen betuigen.

 • Als Hans van M. op woensdagnacht 22 augustus zijn Nissan dwars door de glazen pui van het gemeentehuis van Lingewaard te Bemmel boort, vat de auto meteen vlam en raakt de hal zwaar beschadigd. Het duurt zeker een half jaar voor de ambtenaren weer naar hun werkplek kunnen. Wat zijn de organisatorische en psychologische gevolgen?

  Elke dag een stapje richting normaal

  Woensdagnacht 22 augustus boort Hans van M. zijn Nissan dwars door de glazen pui van het gemeentehuis van Lingewaard te Bemmel. De auto vat meteen vlam en de hal raakt zwaar beschadigd. Het duurt zeker een half jaar voor de ambtenaren weer naar hun werkplek kunnen. Wat zijn de organisatorische en psychologische gevolgen?

 • De Brusselse PvdA wil een einde aan the race to the bottom als het gaat om loon- en arbeidsvoorwaarden bij diensten die gemeenten aanbesteden. Daarbij gaat bijvoorbeeld om diensten bij de jeugdzorg, de thuiszorg en het openbaar vervoer. Gemeenten moeten veel beter gebruik maken van de Europese regels die ruimte bieden om misstanden te voorkomen.

  PvdA: 'Maak einde aan misstanden bij aanbesteding gemeenten'

  De Brusselse PvdA wil een einde aan the race to the bottom als het gaat om loon- en arbeidsvoorwaarden bij diensten die gemeenten aanbesteden. Daarbij gaat bijvoorbeeld om diensten bij de jeugdzorg, de thuiszorg en het openbaar vervoer. Gemeenten moeten veel beter gebruik maken van de Europese regels die ruimte bieden om misstanden te voorkomen.

 • De Piccolostraat in Zaandam wordt toch de Hobostraat. Een meerderheid van de Zaanse gemeenteraad vindt het bezwaar van bewoners dat de naam zou uitdagen tot homograppen geen reden om de naam aan te passen.

  Zaanstad krijgt toch Hobostraat

  De Piccolostraat in Zaandam wordt toch de Hobostraat. Een meerderheid van de Zaanse gemeenteraad vindt het bezwaar van bewoners dat de naam zou uitdagen tot homograppen geen reden om de naam aan te passen.

 • Minister Kajsa Ollongren vindt het ‘ontzettend vervelend’ dat de burgemeester van Haarlem vanwege aanhoudende bedreigingen is ondergedoken. Over de aard of afkomst van de bedreigingen wilde ze niets kwijt.

  Minister leeft mee met ondergedoken burgemeester

  Reageer

  Minister Kajsa Ollongren vindt het ‘ontzettend vervelend’ dat de burgemeester van Haarlem vanwege aanhoudende bedreigingen is ondergedoken. Over de aard of afkomst van de bedreigingen wilde ze niets kwijt.

 • De bestuursrechter maakt bijna nooit onderscheid bij de invordering van bestuursrechtelijke geldschulden uit herstelsancties: iedereen moet betalen. Dat concludeert AKD-advocaat Thomas Sanders in zijn dissertatie. Bij de terugvordering van een uitkering op grond van de Participatiewet is er in de rechtspraak zelfs geen geval gevonden waarin een burger wordt bevrijd van zijn geldschuld. ‘Ik vraag me daarbij af of we bij de Participatiewet niet iets te ver zijn doorgeschoten’, aldus Sanders.

  ‘Weinig ruimte bestuursrechter bij terugvordering P-wet’

  De bestuursrechter maakt bijna nooit onderscheid bij de invordering van bestuursrechtelijke geldschulden uit herstelsancties: iedereen moet betalen. Dat concludeert AKD-advocaat Thomas Sanders in zijn dissertatie. Bij de terugvordering van een uitkering op grond van de Participatiewet is er in de rechtspraak zelfs geen geval gevonden waarin een burger wordt bevrijd van zijn geldschuld. ‘Ik vraag me daarbij af of we bij de Participatiewet niet iets te ver zijn doorgeschoten’, aldus Sanders.

 • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gaat het kabinet voorstellen de proef met gereguleerde wietteelt onder meer in een deel van Amsterdam te houden. Ze zegde dit toe na een voorstel hiertoe van een groot deel van de gemeenteraad.

  Halsema wil wietproef in deel Amsterdam

  Reageer

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema gaat het kabinet voorstellen de proef met gereguleerde wietteelt onder meer in een deel van Amsterdam te houden. Ze zegde dit toe na een voorstel hiertoe van een groot deel van de gemeenteraad. 

 • Als enige provincie gaat in Friesland donderdag de vlag niet uit voor Coming Out Dag, de internationale dag voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De Statenfracties van PvdA, D66, Partij voor de Dieren, SP en GrienLinks (de Friese tak van GroenLinks) willen dat Friesland regenboogprovincie wordt en beginnen een petitie.

  'Friesland moet ook regenboogprovincie worden'

  4 reacties

  Als enige provincie gaat in Friesland donderdag de vlag niet uit voor Coming Out Dag, de internationale dag voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De Statenfracties van PvdA, D66, Partij voor de Dieren, SP en GrienLinks (de Friese tak van GroenLinks) willen dat Friesland regenboogprovincie wordt en beginnen een petitie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers