of 64707 LinkedIn

Nieuws

 • Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is ook enthousiast.

  Kamer positief over meerdaags stemmen bij verkiezingen

  Reageer

  De Tweede Kamer is positief over de mogelijkheid voor burgers om meerdere dagen te kunnen stemmen bij verkiezingen. Dat bleek dinsdag bij een evaluatie van de verkiezingen in maart voor de Tweede Kamer.

 • Rotterdam stelt vanaf 1 januari in zestien wijken een zogeheten ‘opkoopbescherming’ in voor huizen met een WOZ-waarde tot 355.000 euro. Dat houdt in dat wie in deze buurten een dergelijk huis koopt, daar zelf in moet gaan wonen of het huis alleen onder strikte voorwaarden mag verhuren.

  Rotterdam stelt ‘zelfwoonplicht’ in voor zestien wijken

  1 reactie

  Rotterdam stelt vanaf 1 januari in zestien wijken een zogeheten ‘opkoopbescherming’ in voor huizen met een WOZ-waarde tot 355.000 euro. Dat houdt in dat wie in deze buurten een dergelijk huis koopt, daar zelf in moet gaan wonen of het huis alleen onder strikte voorwaarden mag verhuren.

 • De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Nieuwegein gaat vrijdag 26 november niet door. In verband met de sterk stijgende coronabesmettingen en de lockdownmaatregelen is de bijeenkomst verplaatst naar vrijdag 4 februari 2022.

  VNG cancelt ledenvergadering vanwege corona

  De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Nieuwegein gaat vrijdag 26 november niet door. In verband met de sterk stijgende coronabesmettingen en de lockdownmaatregelen is de bijeenkomst verplaatst naar vrijdag 4 februari 2022.

 • De gemeente Tynaarlo heeft structureel niet genoeg ambtenaren om de Omgevingswet vanaf1 juli 2022 uit te voeren. Dat liet burgemeester Marcel Thijsen doorschemeren tijdens het begrotingsdebat, nadat de ChristenUnie zorgen had geuit over de hoge werkdruk in de ambtelijke organisatie. ‘De wereld en de omgeving verandert en dat baart zorgen voor de lange termijn.’

  Tynaarlo telt structureel te weinig ambtenaren

  De gemeente Tynaarlo heeft structureel niet genoeg ambtenaren om de Omgevingswet vanaf1 juli 2022 uit te voeren. Dat liet burgemeester Marcel Thijsen doorschemeren tijdens het begrotingsdebat, nadat de ChristenUnie zorgen had geuit over de hoge werkdruk in de ambtelijke organisatie. ‘De wereld en de omgeving verandert en dat baart zorgen voor de lange termijn.’

 • De aanleg van een groot bos, meer gebruik van aardwarmte en de oprichting van een isolatiefonds. Dat zijn drie van 26 concrete voorstellen bedacht door het zogenoemde mini-beraad, ofwel honderd Amsterdammers die gevraagd zijn om na te denken over maatregelen om de klimaatdoelstellingen van de stad te halen.

  Burgerberaad Amsterdam komt met 26 klimaatvoorstellen

  Reageer

  De aanleg van een groot bos, meer gebruik van aardwarmte en de oprichting van een isolatiefonds. Dat zijn drie van 26 concrete voorstellen bedacht door het zogenoemde mini-beraad, ofwel honderd Amsterdammers die gevraagd zijn om na te denken over maatregelen om de klimaatdoelstellingen van de stad te halen.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst kanttekeningen bij het eventueel vragen een coronatoegangsbewijs aan ambtenaren als ze het gemeentehuis betreden. ‘In de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich het niet veroorloven om groepen werknemers op voorhand uit te sluiten.’

  VNG: nadelen aan vragen ambtenaar om coronapas

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst kanttekeningen bij het eventueel vragen een  coronatoegangsbewijs aan ambtenaren als ze het gemeentehuis betreden. ‘In de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich het niet veroorloven om groepen werknemers op voorhand uit te sluiten.’

 • Het feit dat de huidige burgemeester van de gemeente Mill en Sint Hubert, Antoine Walraven, op de lokale kieslijst staat van de VVD en wethouder wil worden in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, waar zijn gemeente per 1 januari 2022 in opgaat, doet sommige wenkbrauwen fronzen. Politisering van het burgemeestersambt, vindt de één. Een gewenste versteviging van de raad, vindt de ander.

  Burgemeester op kandidatenlijst VVD, kan dat?

  Het feit dat de huidige burgemeester van de gemeente Mill en Sint Hubert, Antoine Walraven, op de lokale kieslijst staat van de VVD en wethouder wil worden in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, waar zijn gemeente per 1 januari 2022 in opgaat, doet sommige wenkbrauwen fronzen. Politisering van het burgemeestersambt, vindt de één. Een gewenste versteviging van de raad, vindt de ander.

 • Hoewel nog onduidelijk is of minister De Jonge (VWS) maatregelen gaat nemen tegen gemeenten die een inkomenstoets bij huishoudelijke hulp hanteren, voeren steeds meer gemeenten deze in.

  Steeds meer gemeenten gooien kont tegen krib

  Hoewel nog niet duidelijk is of minister De Jonge (VWS) een streep gaat zetten door de inkomenstoets bij huishoudelijke hulp, voeren steeds meer gemeenten deze in. Zij gooien de kont tegen de krib omdat het rijk blijft weigeren hen volledig te compenseren voor de extra kosten die gemeenten sinds de invoering van het Wmo-abonnementstarief maken.

 • Gemeenten dreigen lijkschouwers tekort te komen, waarschuwt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 'Veel forensisch artsen gaan binnenkort met pensioen, terwijl er veel te weinig nieuwe worden opgeleid', aldus de organisatie. In veel regio’s is de situatie volgens haar nu al nijpend.

  'Gemeenten komen straks lijkschouwers tekort'

  Reageer

  Gemeenten dreigen lijkschouwers tekort te komen, waarschuwt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). 'Veel forensisch artsen gaan binnenkort met pensioen, terwijl er veel te weinig nieuwe worden opgeleid', aldus de organisatie. In veel regio’s is de situatie volgens haar nu al nijpend.

 • Initiatiefnemers Jochem en Merel Janssen

  Campagne #normaaloverdrugs van start

  In twaalf grote steden is afgelopen weekend de campagne #normaaloverdrugs van start gegaan. Met oneliners zoals ‘Er gaan meer mensen kapot aan het drugsbeleid dan aan drugs’ vraagt de campagne aandacht voor het huidige, Nederlandse drugsbeleid. Deze landelijke campagne is gestart door de ouders Merel en Jochem Janssen die het maatschappelijk beladen onderwerp bespreekbaar willen maken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!