of 64707 LinkedIn

Nieuws

 • De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

  Demonstratie Amsterdam geschrapt, Breda gaat door

  Reageer

  De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

 • Foto: Ook bij eerdere rellen trad de politie in Rotterdam op.

  Ongekende ‘orgie van geweld’ in Rotterdam

  7 reacties

  Bij de rellen in het centrum van Rotterdam op vrijdagavond zijn zeven mensen gewond geraakt en zeker twintig arrestaties verricht. Dat werd duidelijk op een ingelaste persconferentie van de Rotterdamse driehoek.

 • Niet alle documenten die de Gelderse commissaris van de koning John Berends in de rechtszaak over het ontslag van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel heeft ingediend, maken deel uit van het dossier. De Arnhemse voorzieningenrechter noch Klein mogen die stukken namelijk inzien.

  Niet alle stukken in dossier rechtszaak Klein-Berends

  Een of meerdere documenten die de Gelderse commissaris van de koning John Berends in de rechtszaak over het ontslag van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel heeft ingediend, maken geen deel uit van het dossier. De Arnhemse voorzieningenrechter noch Klein mogen die stukken namelijk inzien.

 • De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State had de strenge lijn in kinderopvangtoeslagzaken eerder moeten en kunnen wijzigen. De hoogste algemene bestuursrechter heeft met die lijn geworsteld, maar is te laat van koers gewijzigd, heeft niet doorgepakt en halve maatregelen genomen. Dat schrijft de afdeling zelf in een uiterst kritisch 'reflectierapport'.

  RvS uiterst kritisch over eigen rol toeslagenaffaire

  7 reacties

  De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State had de strenge lijn in kinderopvangtoeslagzaken eerder moeten en kunnen wijzigen. De hoogste algemene bestuursrechter heeft met die lijn geworsteld, maar is te laat van koers gewijzigd, heeft niet doorgepakt en halve maatregelen genomen. Dat schrijft de afdeling zelf in een uiterst kritisch 'reflectierapport'.

 • Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar mogen consumenten geen vuurwerk afsteken. Het demissionaire kabinet heeft hier vrijdag mee ingestemd, met als doel een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Alleen vuurwerk in de lichtste categorie zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes mogen nog wel.

  Toch landelijk vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

  2 reacties

  Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar mogen consumenten geen vuurwerk afsteken. Het demissionaire kabinet heeft hier vrijdag mee ingestemd, met als doel een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Alleen vuurwerk in de lichtste categorie zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes mogen nog wel.

 • Gemeenteraadsleden steken steeds minder tijd in hun volksvertegenwoordigende taken. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

  Raadsleden steeds meer vergadertijgers

  Gemeenteraadsleden besteden steeds minder tijd aan hun volksvertegenwoordigende taken. Slechts een kwart van hun tijd spenderen ze hieraan. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

 • Er reed al een pendeldienst direct tussen Emmen en Ter Apel, om de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel te ontlasten. Op deze buslijn waren in het verleden geregeld incidenten met asielzoekers die niet wilden betalen voor de busrit. De pendelbus tussen het azc en Emmen blijft ook gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De bus vanaf Zwolle naar Ter Apel wordt volgens haar betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emmen zelf draagt ook een beetje bij.

  Directe bus naar azc Ter Apel moet overlast tegengaan

  5 reacties

  Vanaf volgende week rijdt drie keer per dag een bus vanuit Zwolle rechtstreeks naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, meldt de gemeente Emmen. Gehoopt wordt dat hiermee de overlast die sommige asielzoekers veroorzaken in de trein van Zwolle naar Emmen en op het station in Emmen wordt verminderd.

 • © Shutterstock

  Burgemeester Beekdaelen trekt dreigement in

  Reageer

  Burgemeester Eric Geurts van de Limburgs gemeente Beekdaelen heeft zijn dreigement om het asielzoekerscentrum in Schinnen te laten sluiten, ingetrokken. Na gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt hij ‘tevreden’ te zijn dat de samenstelling van de bewoners in het azc veranderd is. Hij dreigde met sluiting omdat er bijna uitsluitend alleenstaande mannen in het azc werden ondergebracht, terwijl was afgesproken dat er gezinnen zouden worden gehuisvest.

 • De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij.

  SP Rotterdam beraadt zich na schorsing

  Reageer

  De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij. De Rotterdamse afdeling van de SP zou ook niet mogen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

 • Het gaat om Het Bouwdepot, een project waarbij dertig kwetsbare jongeren tussen 18 en 21 jaar in Eindhoven een jaar lang een uitkering 'vanuit vertrouwen' krijgen.

  Eindhoven voert mogelijk ongeoorloofd inkomensbeleid

  De gemeente Eindhoven overtreedt mogelijk de wet door lokaal inkomensbeleid te voeren. Staatssecretaris Dennis Wiersma (VVD) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt zich daar zorgen over en vraagt de Landsadvocaat om onafhankelijk juridisch advies. 

 • De partijen willen zowel een verbod op de verkoop als op het afsteken van vuurwerk.

  Burgemeesters willen algeheel vuurwerkverbod

  3 reacties

  Burgemeesters en gemeenten willen dat er de komende jaarwisseling een algeheel vuurwerkverbod gaat gelden. Het Veiligheidsberaad pleit daarvoor in een brief die donderdagavond is verzonden aan demissionair veiligheidsminister Ferd Grapperhaus. De partijen willen zowel een verbod op de verkoop als op het afsteken van vuurwerk.

 • De voorlopige voorzieningenrechter beslist uiterlijk volgende week vrijdag of het ontslag van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel moet worden vernietigd.

  Rechtszaak ontslag waarnemer Klein nog niet beslist

  De voorlopige voorzieningenrechter beslist uiterlijk volgende week vrijdag of het ontslagbesluit van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel moet worden vernietigd. Als dat gebeurt, kan Klein meteen weer aan de slag in Scherpenzeel. Zo niet, dan heeft de Gelderse commissaris van de koning John Berends twee waarnemers klaar staan die direct kunnen beginnen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!