of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • Wethouder Laurens Ivens van bouw in Amsterdam zegt dat de gemeente hiermee wil voorkomen dat Amsterdam onbetaalbaar wordt. ‘Het zou nog mooier zijn als we dit verbod ook bij bestaande woningen kunnen invoeren, maar daarvoor lijkt de wet gewijzigd te moeten worden.’

  Verhuurverbod nieuwe koopwoning

  3 reacties

  De gemeente Amsterdam wil een verhuurverbod instellen voor nieuwe koopwoningen. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat nieuwe koopwoningen worden opgekocht door beleggers en daarna voor veel geld worden verhuurd. Dit verbod geldt niet alleen voor de eerste koper, maar ook voor de mensen die het huis daarna overnemen.

 • Sinds 25 mei vorig jaar is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die regeltjes maken het lastig criminelen aan te pakken, aldus de burgemeester. ‘Ik mag nu over een persoon die betrokken is bij ondermijning en die vertrokken is naar Groningen niet de burgemeester van Groningen informeren en dat is natuurlijk bizar’, zegt hij tegen de NOS. ‘Ik begrijp alle overwegingen rond privacy, maar hier is privacy niet voor uitgevonden.’

  Privacyregels beschermen criminelen

  9 reacties

  Privacywetgeving en een tekort aan middelen in de strijd tegen zware of ondermijnende criminaliteit bemoeilijken de aanpak ervan. Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb in twee interviews, met de NOS en de Telegraaf.

 • Tegen de journalist was aangifte gedaan. Maar na 'bestudering van de aangifte en de camerabeelden concludeert het Openbaar Ministerie dat er geen sprake is van enig strafbaar feit', aldus een verklaring. Het staat volgens het OM vast dat de journalist heeft gepubliceerd wat er in de raadszaal werd besproken, maar daarbij schond hij 'geen ambts- of beroepsgeheim'. Ook 'gebruikte hij geen technisch hulpmiddel om het gesprek in de raadszaal te kunnen horen of bevond zich niet op een plek waar hij niet had mogen zijn.'

  Geen vervolging na afluisteren gemeenteraad Kerkrade

  1 reactie

  Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar een journalist van Dagblad De Limburger wegens het lekken van vertrouwelijke informatie uit de gemeenteraad van Kerkrade. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.

 • De ontwikkelingen in de Vlaardingse politiek gaan razendsnel. Eerst stuurde de raad wethouder Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen, Wonen) tijdens een spoeddebat weg, terwijl die wethouder vanwege ziekte niet aanwezig was, omdat hij de raad niet heeft gemeld zijn appartement te verhuren aan arbeidsmigranten, waar hij eerder hard tegen ageerde. Daarna riep de raad in een motie op om een nieuw college te vormen.

  Raad Vlaardingen wil nieuw college

  Wie de Vlaardingse politiek volgt moet snel zijn. Voor je het weet is er een nieuwe ontwikkeling. Nu wil de raad een nieuw college, nadat het wethouder Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen, Wonen) tijdens een spoeddebat zonder die wethouder heeft weggestuurd, omdat hij de raad niet heeft gemeld onroerend goed te bezitten en te verhuren aan arbeidsmigranten, waar hij eerder tegen ageerde.

 • De boetes die gemeenten mogen opleggen bij overtredingen van regels rond onderverhuur worden fors verhoogd. De maximale bestuurlijke boete bij herhaaldelijke overtredingen stijgt van 20.750 naar 83.000 euro. Dat schrijft minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

  Bestuurlijke boete illegale verhuur naar 83.000 euro

  De boetes die gemeenten mogen opleggen bij overtredingen van regels rond onderverhuur worden verviervoudigd. De maximale bestuurlijke boete bij herhaaldelijke overtredingen stijgt van 20.750 naar 83.000 euro. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

 • De vier grote steden (G4) doen een oproep aan de Tweede Kamer ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatief komt voor het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. De steden willen verder voorkomen dat het bestuur van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het lyceum onder valt, andere scholen opricht in het land.

  G4 wil alternatief voor islamitische school

  2 reacties

  De vier grote steden (G4) doen een oproep aan de Tweede Kamer ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een alternatief komt voor het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Ze willen dat de voorwaarden worden aangepast voor de oprichting van een nieuwe school voor voortgezet islamitisch onderwijs, die ‘voldoet aan de gestelde eisen van openheid en democratie’.

 • Zo'n twintig procent van de gemeenten gaat over tot verzelfstandiging van warenmarkten. De ervaringen zijn overwegend positief.

  Gemeenten geven markt uit handen

  Steeds meer gemeenten gaan over tot verzelfstandiging van de warenmarkten die binnen hun grenzen gehouden worden. De gedachte daarbij is dat het organiseren van markten niet bij de kerntaak van de lokale overheid past en dat marktkooplieden dit beter zelf kunnen organiseren.

 • De gemeenteraad van Heerlen betreurt de houding van de Limburgse gouverneur Theo Bovens in de burgemeestersvoordracht van Kerkrade. Die lekte uit en leidde tot het aftreden van de huidige, zieke burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel. De raad vindt dat Bovens afbreuk deed aan het vertrouwen tussen hem en Heerlen.

  Raad Heerlen betreurt houding Bovens

  Reageer

  De gemeenteraad van Heerlen betreurt de houding van de Limburgse gouverneur Theo Bovens in de burgemeestersvoordracht van Kerkrade. Die lekte uit en leidde tot het aftreden van de huidige, zieke burgemeester van Heerlen, Ralf Krewinkel. De raad vindt dat Bovens afbreuk deed aan het vertrouwen tussen hem en Heerlen.

 • Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. ,,Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren'', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

  Burgemeester Geldrop-Mierlo weg na 'affaire'

  4 reacties

  Burgemeester Berry Link (53, CDA) van de Brabantse gemeente Geldrop-Mierlo treedt af. Dat is het gevolg van commotie over een vermeende affaire van de burgemeester, die maandag een hoogtepunt bereikte. 'Ik kan in die situatie niet als burgemeester functioneren', aldus een verklaring van Link, die zich maandagmorgen ziek meldde.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers