of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt vast aan het standpunt dat de gemeente Veenendaal oneerlijk concurreert met commerciële uitbaters van parkeergarages. Wel lukt het de gemeente om onder een eerder opgelegde dwangsom uit de komen door de eigen parkeerfaciliteiten tot ‘algemeen belang’ te verklaren.

  Steekspel ACM en Veenendaal om parkeertarieven

  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt vast aan het standpunt dat de gemeente Veenendaal oneerlijk concurreert met commerciële uitbaters van parkeergarages. Wel lukt het de gemeente om onder een eerder opgelegde dwangsom uit de komen door de eigen parkeerfaciliteiten tot ‘algemeen belang’ te verklaren. 

 • Archiefinstellingen, waaronder veel gemeente-archieven, hebben honderdduizenden oude foto’ uit voorzorg van hun websites gehaald omdat ze auteursrechtelijke claims vrezen. Een recente uitspraak van de kantonrechter in Leiden heeft archieven huiverig gemaakt, stelt Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN).

  Gemeente-archieven halen massaal foto’s offline na vonnis

  Reageer

  Archiefinstellingen, waaronder veel gemeente-archieven, hebben honderdduizenden oude foto’ uit voorzorg van hun websites gehaald omdat ze auteursrechtelijke claims vrezen. Een recente uitspraak van de kantonrechter in Leiden heeft archieven huiverig gemaakt, stelt Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN).

 • Het college van de beste woongemeente van Nederland

  Prijzenslag (3) Beste gemeente trekt ook verkeerd volk

  De populairste zijn. Dat wilden we al op de middelbare school en dat willen we nog steeds. Dat verlangen geldt ook voor gemeenten. Het predikaat beste woongemeente is dan ook een van de hoogst haalbare doelen. Jaarlijks onderzoekt het blad Elsevier samen met bureau Louter uit in welke gemeente er het fijnste gewoond wordt. En, misschien niet zo verrassend, in de beste gemeenten om te wonen resideren ook de rijkste Nederlanders.

 • De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.

  Rotterdam pakt buitenlandse steun moskee aan

  Reageer

  De gemeente Rotterdam moet moskeeën die ongewenste financiële steun krijgen uit het buitenland aanpakken. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in grote meerderheid besloten.

 • Raadslid Van Creij zat in de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Hij zou de naam van de kandidaat die op nummer één van de aanbevelingslijst van de commissie stond, hebben gelekt aan wethouder Van Son. Die was zelf geen lid van de commissie maar hij speelde de informatie door naar anderen, onder wie een journalist.

  Oud-wethouder Van Son vervolgd voor lek Den Bosch

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Bossche oud-wethouder Jos van Son (65) en raadslid Sjef van Creij (55) vervolgen, omdat ze vertrouwelijke informatie zouden hebben gelekt rond de burgemeestersbenoeming in Den Bosch vorig jaar. Het OM beschuldigt hen van het schenden van hun ambtsgeheim. De twee, beiden uit Rosmalen, hebben eerder hun betrokkenheid ontkend.

 • Er komt een Achterhoek Board van de zeven Achterhoekse gemeenten, de provincie, het bedrijfsleven, woningcorporaties, onderwijs en de zorgsector. Die gaat de koers bepalen voor de ruimtelijk-economische agenda tot aan 2030.

  Achterhoek intensiveert brede samenwerking

  Sneller tot besluiten komen om de Achterhoek (economisch) te versterken, meer uitvoeringskracht en een sterker gezicht naar buiten. Dat zijn de doelen van het voorstel van het algemeen bestuur van Regio Achterhoek – het samenwerkingsverband van de zeven Achterhoekse gemeenten – om intensiever met partijen als bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners op te trekken.

 • Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

  Taakstraf voor ambtenaar die op toiletten filmde

  1 reactie

  Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

 • Eén van de maatregelgen, die de minsters Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming), willen nemen in de strijd tegen huiselijk geweld, is dat burgemeesters sneller een 'huisverbod' op kunnen leggen.

  Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  Reageer

  De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog. Het gaat ook langer duren voor kindermishandeling verjaart, kondigen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan.

 • Net zoals in onder andere Cranendonck en Amsterdam mogen Zwollenaren meedenken over een nieuw coalitieprogramma. Zij kunnen reageren op een visie ‘de Schets van Zwolle 2030’, die de basis vormt voor het nieuwe coalitieprogramma.

  Zwolle mag meedenken met coalitie

  Net zoals in onder meer Amsterdam en Cranendonck mogen ook inwoners van Zwolle meedenken over een nieuw coalitieprogramma. Zwollenaren kunnen reageren op een visie ‘de Schets van Zwolle 2030’, die de basis vormt voor het nieuwe coalitieprogramma.

 • Het parlement heeft dinsdag ingestemd met alle voorstellen tot herindeling van in totaal 37 gemeenten. Dit betekent dat, als de Eerste Kamer later dit jaar ook instemt, Nederland per 2019 nog 355 gemeenten telt.

  Kamer stemt in met alle herindelingen

  De Tweede Kamer heeft ingestemd met alle voorstellen tot herindeling van in totaal 37 gemeenten. Dit geldt dus ook voor de twee omstreden herindelingen van Groningen, Ten Boer en Haren en de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. Dit betekent dat, als de Eerste Kamer later dit jaar ook instemt, Nederland per 2019 nog 355 gemeenten telt.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers