of 59295 LinkedIn

Nieuws

 • Minister De Jonge van VWS wil af van Open House constructie bij de jeugdzorg. Hij is voorstander van langdurige contracten met lokale en regionale aanbieders, waaraan omzetgarantie wordt geboden.

  Minister wil af van Open House in jeugdzorg

  Minister De Jonge van VWS laakt – opnieuw – de Open House constructie bij de jeugdzorg. Door het ‘ontzagwekkend groot aantal gecontracteerde aanbieders’ is het voor gemeenten ondoenlijk om de transformatiedoelen te bereiken. Gemeenten vullen bij een dergelijke constructie hun rol als opdrachtgever veel te beperkt in. De minister is voorstander van langdurige contracten met lokale en regionale aanbieders, waaraan omzetgarantie wordt geboden.

 • De stijging van het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling is 'absoluut onacceptabel'. Dat stelt de Haagse burgemeester Krikke.

  Burgemeester Den Haag boos over wantoestanden jaarwisseling

  Reageer

  De Haagse burgemeester Pauline Krikke is 'ronduit ontevreden' dat er tijdens de jaarwisseling in Den Haag meer autobranden waren en meer geweld tegen hulpverleners. 'Het baart me zorgen dat de cijfers slechter zijn dan vorig jaar'' aldus Krikke. Het college heeft vrijdag een evaluatierapport aan de Haagse gemeenteraad gestuurd.

 • De SP zit niet meer in het stadsbestuur van Sittard-Geleen. Raadslid Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij zijn overgestapt van de SP naar de PvdA. Van Ballegooij blijft lid van het college van burgemeester en wethouders, maar vanaf nu namens de PvdA.

  SP weg uit bestuur Sittard-Geleen

  Reageer

  De SP is verdwenen uit het stadsbestuur van de gemeente Sittard-Geleen. Raadslid Tom Baars en wethouder Felix van Ballegooij zijn overgestapt van de SP naar de PvdA in die plaats.

 • In Noord-Brabant en Zeeland hebben vijf amateurvoetbalclubs te maken gehad met inmenging van criminelen, bleek uit onderzoek van Bureau Bruinsma en Tilburg University onder twaalf clubs. Maar uit onderzoek van de Provinciale Zeeuwse Courant blijkt dat maar één Zeeuwse club aan het onderzoek heeft meegewerkt. Daar was niets aan de hand.

  Zeeuwse voetbalclubs zien geen ondermijning

  Vijf amateurvoetbalclubs in Noord-Brabant en Zeeland hebben te maken gehad met pogingen tot inmenging van criminelen. Dat bleek van de week uit onderzoek van Bureau Bruinsma en Tilburg University onder twaalf clubs. Maar uit onderzoek van de Provinciale Zeeuwse Courant blijkt dat maar één Zeeuwse club aan het onderzoek heeft meegewerkt. Daar bleek niets aan de hand. ‘Ik kreeg niet echt het idee dat crimineel geld in het Brabantse en Zeeuwse voetbal wordt rondgepompt.’

 • Nadat een rapport van Berenschot geen spaander heel liet van de werkwijze van intergemeentelijke sociale dienst Laborijn, slaat in de Achterhoek nóg een spreekwoordelijke bom in. Daags na de presentatie van het rapport heeft de gemeente Oude IJsselstreek besloten dat zij niet langer deel wil uitmaken van de gemeenschappelijke regeling. Bij de resterende deelnemers Doetinchem en Aalten kwam dat schijnbaar als een verrassing.

  Gemeente Oude IJsselstreek stapt uit GR Laborijn

  Nadat een rapport van Berenschot geen spaander heel liet van de werkwijze van intergemeentelijke sociale dienst Laborijn, slaat in de Achterhoek nóg een spreekwoordelijke bom in. Daags na de presentatie van het rapport heeft de gemeente Oude IJsselstreek besloten dat zij niet langer deel wil uitmaken van de gemeenschappelijke regeling. Bij de resterende deelnemers Doetinchem en Aalten kwam dat schijnbaar als een verrassing.

 • De interbestuurlijke samenwerking aan urgente maatschappelijke opgaven leidt tot betere oplossingen en resultaten. Maar het gaat niet vanzelf. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in een Kamerbrief over de voortgang van het interbestuurlijk programma (IBP).

  Ollongren: interbestuurlijk samenwerken loont

  Gezamenlijk werken aan maatschappelijke opgaven leidt tot betere oplossingen en resultaten. Maar het gaat niet vanzelf. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in een Kamerbrief over de voortgang van het interbestuurlijk programma (IBP).

 • Minister Grapperhaus ontvangt signalen vanuit de veiligheidsregio’s dat de brandweer vooral overdag te kampen heeft met beperktere beschikbaarheid van vrijwilligers. De gemeente Utrechtse Heuvelrug geeft aspirant brandvrijwilligers voorrang op een huurwoning. Grapperhaus gaat die oplossing verder onder de aandacht brengen.

  ‘Geef brandweervrijwilligers voorrang op huurwoning’

  De brandweer heeft vooral overdag te kampen met beperktere beschikbaarheid van vrijwilligers. Minister Grapperhaus ontvangt die signalen vanuit de veiligheidsregio’s. De gemeente Utrechtse Heuvelrug geeft aspirant brandvrijwilligers voorrang op een huurwoning. Grapperhaus gaat die oplossing nader onder de aandacht brengen in het programma Vrijwilligheid.

 • De VVD heeft een telefonische vraagbaak ingericht voor VVD'ers die voor een keuze staan waarvan ze zich afvragen of die hun integriteit in het geding brengt.

  VVD start helpdesk voor integriteitsvragen

  Reageer

  VVD'ers die voor een keuze staan waarvan ze zich afvragen of die hun integriteit in het geding brengt, kunnen voortaan terecht bij een telefonische vraagbaak. De partij, die al jaren geplaagd wordt door integriteitsaffaires, heeft een helpdesk ingericht.

 • De Amsterdamse gemeenteraad blijft verontwaardigd over de ontslagvergoeding van oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils en de communicatie erover vanuit het college. Bij de behandeling van het jaarverslag in een commissievergadering was wethouder Meliani afwezig. De voor haar waarnemend wethouder Kock kon vragen over haar brief niet beantwoorden.

  Ontslagvergoeding Van Gils blijft sudderen

  De verontwaardiging over de ontslagvergoeding van oud-gemeentesecretaris Arjan van Gils en de communicatie daarover vanuit het college blijft maar bestaan in de Amsterdamse gemeenteraad. Tijdens de behandeling van het jaarverslag in een commissievergadering bleek wethouder Meliani afwezig. De voor haar waarnemend wethouder Kock kon vragen over haar brief niet beantwoorden.

 • De wantoestanden bij de Achterhoekse sociale dienst Laborijn hebben betrekking tot een groot deel van haar klanten, blijkt uit onderzoek door Bureau Berenschot. Bijna de helft van hen is ontevreden of zelfs zeer ontevreden. Afgaand op de aanbevelingen, heeft Laborijn nog een lange weg te gaan.

  Rapport laat weinig heel van werkwijze sociale dienst

  De wantoestanden bij de Achterhoekse sociale dienst Laborijn hebben betrekking tot een groot deel van haar klanten, blijkt uit onderzoek door Bureau Berenschot. Bijna de helft van hen is ontevreden of zelfs zeer ontevreden. Afgaand op de aanbevelingen, heeft Laborijn nog een lange weg te gaan.

 • 26 gemeenten hebben interesse getoond in het experiment met legaal geteeld wiet. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer. Het experiment wordt uitgevoerd in zes tot tien gemeenten. De Nijmeegse burgemeester Bruls garandeert dat het ingezetencriterium in zijn stad niet zal worden gehandhaafd.

  26 gegadigde gemeenten voor wietproef

  Voor het experiment met legaal geteeld wiet hebben 26 gemeenten interesse getoond. Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer. Het experiment wordt uitgevoerd in zes tot tien gemeenten. De Nijmeegse burgemeester Bruls garandeert dat het ingezetencriterium in zijn stad niet zal worden gehandhaafd.

 • De gemeente Gooise Meren is door de rechtbank Midden-Nederland op de vingers getikt omdat zij haar boekje te buiten is gegaan bij onderzoek naar vermogen in het buitenland. Een uitkeringsontvanger bleek weliswaar onroerend goed in Turkije te bezitten, maar het onderzoek waard at uit bleek, had niet mogen worden uitgevoerd omdat hij niet aan de selectiecriteria voldoet.

  Invalide met Turks vermogen vrijuit voor uitkeringsfraude

  De gemeente Gooise Meren is door de rechtbank Midden-Nederland op de vingers getikt omdat zij haar boekje te buiten is gegaan bij onderzoek naar vermogen in het buitenland. Een uitkeringsontvanger bleek weliswaar onroerend goed in Turkije te bezitten, maar het onderzoek waard dat uit bleek, had niet mogen worden uitgevoerd omdat hij niet aan de selectiecriteria voldoet.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers