of 60941 LinkedIn

Nieuws

 • Veel gemeenten verhogen komend jaar de onroerendezaakbelasting (ozb), soms met uitschieters tot boven de 20 procent. Een totaaloverzicht is nog niet te maken, omdat niet alle gemeentebegrotingen klaar zijn.

  Ozb-verhogingen in veel gemeenten

  Veel gemeenten verhogen komend jaar de onroerendezaakbelasting (ozb), soms met uitschieters tot boven de 20 procent. Een totaaloverzicht is nog niet te maken, omdat niet alle gemeentebegrotingen klaar zijn.

 • Nu haar economie door de coronacrisis zware klappen krijgt, geeft de gemeente Helmond met haar Crisis- en Herstelnota de komende vier jaar een extra impuls aan de stad met 11 miljoen euro aan investeringen. In G40-verband wordt de nota gezien als een ‘best practice’. ‘Het is belangrijk dat je een buffer hebt’, aldus VVD-wethouder Serge van de Brug.

  Anticyclisch investeren Helmond ‘best practice’

  Nu haar economie door de coronacrisis zware klappen krijgt, geeft de gemeente Helmond met haar Crisis- en Herstelnota de komende vier jaar een extra impuls aan de stad met 11 miljoen euro aan investeringen. In G40-verband wordt de nota gezien als een ‘best practice’. ‘Het is belangrijk dat je een buffer hebt’, aldus VVD-wethouder Serge van de Brug.

 • Het provinciebestuur van Overijssel wil alle omwonenden van het kanaal Almelo-De Haandrik die te maken hebben gehad met beschadigingen aan hun huizen na het uitbaggeren van het kanaal een vergoeding geven. In totaal gaat het om 360 woningen, zo maakte de provincie deze week bekend.

  Toch schadevergoeding voor verzakking langs kanaal

  Het provinciebestuur van Overijssel wil alle omwonenden van het kanaal Almelo-De Haandrik die te maken hebben gehad met beschadigingen aan hun huizen na het uitbaggeren van het kanaal een vergoeding geven. In totaal gaat het om 360 woningen, zo maakte de provincie deze week bekend.

 • Muziekcentrum TivoliVredenburg, de Jaarbeurs en de Stadsschouwburg in Utrecht zijn drie van de in totaal zestien podia in de provincie Utrecht die de komende weken meer dan dertig bezoekers in een zaal mogen laten. Dat heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Utrecht donderdag beslist. Ook veel andere veiligheidsregio's hakken donderdag knopen door over de aantallen bezoekers in culturele instellingen. Enkele regio's nemen pas later een besluit.

  Veiligheidsregio's beslissen over bezoek aan podia

  Reageer

  Muziekcentrum TivoliVredenburg, de Jaarbeurs en de Stadsschouwburg in Utrecht zijn drie van de in totaal zestien podia in de provincie Utrecht die de komende weken meer dan dertig bezoekers in een zaal mogen laten. Dat heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Utrecht donderdag beslist. Ook veel andere veiligheidsregio's hakken donderdag knopen door over de aantallen bezoekers in culturele instellingen. Enkele regio's nemen pas later een besluit.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!