of 64740 LinkedIn

Nieuws

 • Gemeenteraadsleden steken steeds minder tijd in hun volksvertegenwoordigende taken. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

  Raadsleden steeds meer vergadertijgers

  Gemeenteraadsleden besteden steeds minder tijd aan hun volksvertegenwoordigende taken. Slechts een kwart van hun tijd spenderen ze hieraan. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

 • Er reed al een pendeldienst direct tussen Emmen en Ter Apel, om de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel te ontlasten. Op deze buslijn waren in het verleden geregeld incidenten met asielzoekers die niet wilden betalen voor de busrit. De pendelbus tussen het azc en Emmen blijft ook gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De bus vanaf Zwolle naar Ter Apel wordt volgens haar betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emmen zelf draagt ook een beetje bij.

  Directe bus naar azc Ter Apel moet overlast tegengaan

  5 reacties

  Vanaf volgende week rijdt drie keer per dag een bus vanuit Zwolle rechtstreeks naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, meldt de gemeente Emmen. Gehoopt wordt dat hiermee de overlast die sommige asielzoekers veroorzaken in de trein van Zwolle naar Emmen en op het station in Emmen wordt verminderd.

 • © Shutterstock

  Burgemeester Beekdaelen trekt dreigement in

  Reageer

  Burgemeester Eric Geurts van de Limburgs gemeente Beekdaelen heeft zijn dreigement om het asielzoekerscentrum in Schinnen te laten sluiten, ingetrokken. Na gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt hij ‘tevreden’ te zijn dat de samenstelling van de bewoners in het azc veranderd is. Hij dreigde met sluiting omdat er bijna uitsluitend alleenstaande mannen in het azc werden ondergebracht, terwijl was afgesproken dat er gezinnen zouden worden gehuisvest.

 • De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij.

  SP Rotterdam beraadt zich na schorsing

  Reageer

  De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij. De Rotterdamse afdeling van de SP zou ook niet mogen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!