of 64621 LinkedIn

Nieuws

 • In Amsterdam is een medewerker van Veilig Thuis, het meldcentrum voor huiselijk geweld, op staande voet ontslagen. De man heeft zich grensoverschrijdend gedragen ten opzichte van 37 vrouwelijke cliënten en oud-cliënten. Waaraan deze medewerker zich precies schuldig heeft gemaakt, kan uit oogpunt van privacy niet worden gedeeld. Er loopt nog een onderzoek naar de ernst van zijn gedrag en de gemeente Amsterdam heeft aangifte tegen hem gedaan.

  Amsterdam doet aangifte tegen medewerker Veilig Thuis

  Reageer

  In Amsterdam is een medewerker van Veilig Thuis, het meldcentrum voor huiselijk geweld, op staande voet ontslagen. De man heeft zich sinds 2017 grensoverschrijdend gedragen ten opzichte van 37 vrouwelijke cliënten en oud-cliënten. Waaraan deze medewerker zich precies schuldig heeft gemaakt, kan uit oogpunt van privacy niet worden gedeeld. Er loopt nog een onderzoek naar de ernst van zijn gedrag en de gemeente Amsterdam heeft aangifte tegen hem gedaan.

 • De krant kreeg de documenten onder de titel The Code van Der Spiegel. Het Duitse blad deelde die behalve met NRC ook met het Europese netwerk van onderzoeksjournalisten European Investigative Collaborations (EIC). Volgens NRC is het gebrek aan archivering een direct gevolg van software die sinds 2015 onder leiding van toenmalig voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker in Brussel is geïntroduceerd.

  'Brussel vernietigt op grote schaal interne correspondentie'

  1 reactie

  De Europese Commissie maakt publieke controle op gevoelige en omstreden belastingafspraken tussen EU-landen onmogelijk. Dat schrijft NRC op basis van documenten die de krant doorgespeeld heeft gekregen van Der Spiegel

 • © Shutterstock

  EU-asieldienst wordt agentschap

  Reageer

  Het Europees ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) wordt omgevormd tot een onafhankelijk Asielagentschap (EUAA) met meer bevoegdheden, geld en mankracht. Zo krijgt het nieuwe agentschap de beschikbaarheid over een pool van vijfhonderd experts, onder wie 24 Nederlanders, die uitgezonden kunnen worden naar lidstaten als daar de nood aan de man is. Het Europees Parlement stemde donderdag in met het optuigen van de dienst.

 • Enid deze maand wordt waarschijnlijk duidelijk wat minister De Jonge (VWS) gaat doen met de ‘recalcitrante’ gemeenten Leusden en Krimpen aan den IJssel. Beide gemeenten weigeren hun toewijzingsbeleid voor huishoudelijke hulp aan te passen.

  Ontknoping conflict ‘Wmo-abo-tarief’ in zicht

  Waarschijnlijk wordt in de laatste week van deze maand duidelijk wat minister De Jonge (VWS) gaat doen met de ‘recalcitrante’ gemeenten Leusden en Krimpen aan den IJssel. Beide gemeenten weigeren hun toewijzingsbeleid voor huishoudelijke hulp aan te passen. Krimpen wil een uitspraak van de rechter, om het geschil tussen gemeenten en rijk te slechten en gaat zo nodig in beroep bij de Raad van State.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!