of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • Er komt een noodverordening waarmee burgemeesters sneller kunnen handhaven als mensen zich niet aan de maatregelen houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregel kondigde minister van Justitie Ferd Grapperhaus aan na een crisisoverleg met ministers.

  Burgemeester kan optreden als mensen adviezen negeren

  5 reacties

  Er komt een noodverordening waarmee burgemeesters sneller kunnen handhaven als mensen zich niet aan de maatregelen houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregel kondigde minister van Justitie Ferd Grapperhaus aan na een crisisoverleg met ministers.

 • Een op de drie raadsleden zag het afgelopen jaar geen misstappen bij een collega-raadslid, tweederde zag wel een collega een uitglijder maken. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en Necker van Naem onder raadsleden.

  Uitglijders van raadsleden

  Vier op de tien raadsleden zien dat collega-raadsleden disrespectvol omgaan met burgers, bestuurders en raadsleden. Het meestemmen bij onderwerpen waar raadsleden persoonlijk belang bij hebben wordt door een op de vijf mede-raadsleden gesignaleerd. Bijna eenzelfde aantal zag bij collega-raadsleden verstrengeling van belangen van het ambt met de belangen van familie, vrienden en collega’s.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!