of 65101 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  Kwetsbaarder door achterblijvend privacybeleid

  Utrechtse Heuvelrug heeft te weinig aan privacy en gegevensbescherming gewerkt en eerdere aanbevelingen zijn onvoldoende opgevolgd. De gemeente loopt hierdoor ‘een groter risico op het niet naleven van de bescherming van privacy’, valt te lezen in een kritisch jaarverslag over 2020. De begroting en risico-inschatting schieten tekort, er is onvoldoende sturing vanuit de tweede lijn en de gemeente voldoet niet aan de AVG-verantwoordingsverplichtingen.

 • Dat de gemeente Amersfoort haar eigen parkeergarages gebruikt om het stadscentrum zoveel mogelijk autoluw te maken, is mogelijk in strijd met de wet. De ingreep gebeurt namelijk in een markt waarin de gemeente concurreert met private exploitanten van parkeergarages.

  Autoluw beleid Amersfoort raakt particuliere garages

  Dat de gemeente Amersfoort haar eigen parkeergarages gebruikt om het stadscentrum zoveel mogelijk autoluw te maken, is mogelijk in strijd met de wet. De ingreep gebeurt namelijk in een markt waarin de gemeente concurreert met private exploitanten van parkeergarages.

 • In Baarle-Nassau is het zo druk met bezoekers en vuurwerkkopers dat de burgemeester van de Brabantse plaats bezoekers oproept er niet meer heen te komen en ook de Belgische enclave Baarle-Hertog te mijden.

  Oproep om drukte Baarle-Nassau te mijden voor vuurwerk

  Reageer

  In Baarle-Nassau is het zo druk met bezoekers en vuurwerkkopers dat de burgemeester van de Brabantse plaats bezoekers oproept er niet meer heen te komen en ook de Belgische enclave Baarle-Hertog te mijden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!