of 62688 LinkedIn

Nieuws

 • Volgens NRC sluisde Vrehen als directeur van IKL tonnen aan subsidies door naar eigen bv’s. Hij was naast directeur van IKL ook eigenaar van een aantal bv’s, die voor IKL werkten.

  Integriteitsonderzoek in zaak ex-gedeputeerde Vrehen

  5 reacties

  Gouverneur Theo Bovens (CDA) van Limburg wil een onafhankelijk integriteitsonderzoek laten uitvoeren over de gang van zaken rond directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen IKL. Bovens nam dit besluit na publicaties in NRC. Boven heeft de Commissie Integriteit van de Limburgse Staten gevraagd om de opzet en de vraagstelling van het onderzoek voor te bereiden.

 • Monden de flexibeler regels van de Omgevingswet straks uit in een lawyers paradise? In een korte serie vraagt Binnenlands Bestuur experts in het omgevingsrecht naar juridische knelpunten voor gemeenten. Als laatste: Rachid Benhadi, advocaat omgevingsrecht bij Hekkelman Advocaten.

  ‘Gemeenten zullen meer milieukennis moeten opbouwen’

  Monden de flexibeler regels van de Omgevingswet straks uit in een lawyers paradise? In een korte serie vraagt Binnenlands Bestuur experts in het omgevingsrecht naar juridische knelpunten voor gemeenten. Als laatste: Rachid Benhadi, advocaat omgevingsrecht bij Hekkelman Advocaten.

 • Herindelingen leiden gemiddeld eerder tot hogere dan tot lagere kosten. Dat concludeert econoom Thomas Niaounakis, die dinsdag aan de TU Delft promoveert op zijn onderzoek naar de relatie tussen schaaleffecten, herindeling, samenwerking en de kosten van gemeenten.

  Herindelen om kosten te besparen? Doe het niet

  Reken je bij schaalvergroting niet rijk en ga vooral niet vanuit het oogpunt van kostenbesparing fuseren. Herindelingen leiden gemiddeld eerder tot hogere dan tot lagere kosten. De ideale schaalgrootte voor een gemeente bestaat niet. Die verschilt namelijk per beleidsterrein. Het is beter om te streven naar een richtinggevende bandbreedte.

 • Meerdere gemeenten signaleren een stijging van agressie en antisociaal gedrag bij kinderen in het basisonderwijs. In combinatie met andere risicofactoren kan dat leiden tot een verhoogde kans op dader/slachtofferschap. Reden voor burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel om het initiatief te nemen voor de conferentie ‘Voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen’.

  Vroeg ingrijpen moet daderschap voorkomen

  Meerdere gemeenten signaleren een stijging van agressie en antisociaal gedrag bij kinderen in het basisonderwijs. In combinatie met andere risicofactoren kan dat leiden tot een verhoogde kans op dader/slachtofferschap. Reden voor burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel om het initiatief te nemen voor de conferentie ‘Voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen’.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!