of 63561 LinkedIn

Nieuws

 • De drie mannen, Micha Kat, Joost Knevel en Wouter Raatgever, moesten op last van de rechter de reeds gepubliceerde verhalen van het internet halen, anders zou de gemeente dwangsommen kunnen eisen en de mannen desnoods in gijzeling nemen. De beslaglegging op de bankrekeningen staat volgens een woordvoerder van de gemeente los van de vraag of de gewraakte verhalen van internet zijn of worden gehaald.

  Bodegraven legt beslag op bankrekening complotdenkers

  Reageer

  De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van drie mensen die te boek staan als complotdenkers. Vrijdag bepaalde de rechtbank dat het drietal per direct moest stoppen met beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden.

 • Het plan voor de bouw van meer dan 60 woningen in het Brabantse Lennisheuvel werd vanwege een administratieve fout van de gemeente Boxtel door de Raad van State afgekeurd. Een ecologische verbindingszone stond verkeerd op de kaart. De kans bestaat dat de gemeente nu weer helemaal opnieuw moet beginnen.

  Foute kaart, bouwplan in prullenbak

  Het plan voor de bouw van meer dan 60 woningen in het Brabantse Lennisheuvel werd vanwege een administratieve fout van de gemeente Boxtel door de Raad van State afgekeurd. Een ecologische verbindingszone stond verkeerd op de kaart. De kans bestaat dat de gemeente nu weer helemaal opnieuw moet beginnen.

 • De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) stapt met onmiddellijke ingang op, nadat hij erop is gewezen zich meermaals schuldig te hebben gemaakt aan verbaal grensoverschrijdend gedrag richting ambtenaren. De ongepaste gedragingen zouden ‘licht’ zijn, maar een patroon vormen. ‘Daardoor is een onwerkbare situatie is ontstaan, op basis waarvan ik niet kan en wil aanblijven.’

  Wethouder weg om verbaal grensoverschrijdend gedrag

  De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) stapt met onmiddellijke ingang op, nadat hij erop is gewezen zich meermaals schuldig te hebben gemaakt aan verbaal grensoverschrijdend gedrag richting ambtenaren. De ongepaste gedragingen zouden ‘licht’ zijn, maar een patroon vormen. ‘Daardoor is een onwerkbare situatie is ontstaan, op basis waarvan ik niet kan en wil aanblijven.’

 • Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de privacyregels. Nu blijkt dat sommige gemeenten gebruik maken van nepprofielen op sociale media om informatie over burgers te achterhalen, gaat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in gesprek met de VNG om duidelijk te maken dat ze daar transparanter over moeten zijn. Maar ze gaat er geen toezicht op houden, zegt ze in een antwoord op Kamervragen van de SP.

  Ollongren gaat in gesprek over gemeentelijke privacy

  Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de privacyregels. Nu blijkt dat sommige gemeenten gebruik maken van nepprofielen op sociale media om informatie over burgers te achterhalen, gaat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in gesprek met de VNG om duidelijk te maken dat ze daar transparanter over moeten zijn. Maar ze gaat er geen toezicht op houden, zegt ze in een antwoord op Kamervragen van de SP.

 • Er zijn nog veel vragen over de gemeentelijke inbreng in de Conferentie over de Toekomst van Europa. Hoe het moet, is onduidelijk. Ook is er onduidelijkheid over wat er met die inbreng gaat gebeuren. Dat bleek deze week bij een debat van Studio Europa Maastricht, een kenniscentrum over de EU van Maastricht University.

  Gemeentelijke inbreng in Europa blijft zoektocht

  Er zijn nog veel vragen over de gemeentelijke inbreng in de Conferentie over de Toekomst van Europa. Hoe het moet, is onduidelijk. Ook is er onduidelijkheid over wat er met die inbreng gaat gebeuren. Dat bleek deze week bij een debat van Studio Europa Maastricht, een kenniscentrum over de EU van Maastricht University.

 • Nu er zulke stevige signalen worden afgegeven dat het herindelingsproces Barneveld-Scherpenzeel niet goed is verlopen, moet pas de plaats worden gemaakt. Dat vindt CDA-Kamerlid Inge van Dijk.

  Omstreden herindeling Gelderland: druk op de knop

  De verontrustende signalen over het niet goed lopende herindelingsproces Barneveld-Scherpenzeel moet minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ‘superserieus’ nemen. ‘Het zou jammer zijn als de Tweede Kamer er straks een rem op moet gooien.’

 • Beeld: Shutterstock

  'AEB-top verantwoordelijk voor slecht onderhoud'

  3 reacties

  De directie van de Amsterdamse afvalverwerker AEB is verantwoordelijk geweest voor het achterstallig onderhoud en het stilleggen van vier van de zes verbrandingsovens in 2019. Dat zei oud-wethouder van financiën en deelnemingen Udo Kock (D66) vrijdag in een verhoor voor de raadsenquête over AEB.

 • De provincie Limburg heeft na maanden een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Het Limburgs Parlement, zoals de Staten zichzelf noemen, benoemde vrijdag zes nieuwe gedeputeerden. Het gaat om oud-PvdA-Kamerlid Lia Roefs, oud-CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg, oud-VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo, wethouder Geert Gabriëls (GroenLinks) van Weert, wethouder Ad Roest van Venlo (Lokaal-Limburg) en Maarten van Gaans (D66), adviseur van D66-fractievoorzitter Rob Jetten in de Tweede Kamer.

  Limburgse Staten stemmen in met gedeputeerden

  1 reactie

  De provincie Limburg heeft na maanden een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Het Limburgs Parlement, zoals de Staten zichzelf noemen, benoemde vrijdag zes nieuwe gedeputeerden. Het gaat om oud-PvdA-Kamerlid Lia Roefs, oud-CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg, oud-VVD-wethouder Stephan Satijn van Venlo, wethouder Geert Gabriëls (GroenLinks) van Weert, wethouder Ad Roest van Venlo (Lokaal-Limburg) en Maarten van Gaans (D66), adviseur van D66-fractievoorzitter Rob Jetten in de Tweede Kamer.

 • Drie complotdenkers moeten per direct stoppen met hun beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Het belang van de gemeente weegt in deze kwestie zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting, oordeelt de rechter.

  Belang gemeente boven vrijheid van meningsuiting

  Reageer

  Drie complotdenkers moeten per direct stoppen met hun beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Dat is de uitkomst van een kort geding dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft aangespannen tegen Micha Kat, Joost Knevel en Wouter Raatgever. Het belang van gemeenten weegt in deze kwestie zwaarder dan de vrijheid van meningsuiting, oordeelt de rechter. 

 • Er komt een geschillencommissie jeugd voor conflicten tussen jeugdzorgregio’s en aanbieders van zogeheten cruciale jeugdzorg, zoals jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Dat hebben VNG, ministeries van VWS en Justitie en Veiligheid, de Jeugdautoriteit en de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) in een convenant afgesproken.

  Geschillencommissie voor conflicten jeugdzorg

  Er wordt een geschillencommissie jeugd in het leven geroepen voor conflicten tussen jeugdzorgregio’s en aanbieders van zogeheten cruciale jeugdzorg, zoals jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Als bemiddeling bij geschillen tijdens het inkoopproces en/of tijdens de looptijd van het contract tot niets leidt, kan het conflict bij de geschillencommissie worden neergelegd.

 • Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moet een integriteitsonderzoek uitvoeren naar de fusieaanpak van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Dat wil SP-Kamerlid Renske Leijten. Zij wil daarnaast opheldering van de minister over het tot nu toe verlopen herindelingsproces en de rol van de minister daarin.

  Ollongren moet integriteit GS Gelderland onderzoeken

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken moet een integriteitsonderzoek uitvoeren naar de fusieaanpak van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Dat wil SP-Kamerlid Renske Leijten. Zij wil daarnaast opheldering van de minister over het tot nu toe verlopen herindelingsproces en de rol van de minister daarin.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!