of 62688 LinkedIn

Nieuws

 • Voormalig waarnemend burgemeester Harry de Vries (CDA) heeft op eigen houtje geprobeerd bij Provinciale Staten op voorhand steun te krijgen voor provinciaal ingrijpen in de slepende discussie over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. Dat blijkt uit een reconstructie van Binnenlands Bestuur.

  Burgemeester voerde lobby voor provinciaal ingrijpen

  De Scherpenzeelse oud-waarnemend burgemeester Harry de Vries heeft op eigen houtje geprobeerd bij Provinciale Staten op voorhand steun te krijgen voor provinciaal ingrijpen in de slepende discussie over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben zich een aantal keer actief, voor cruciale raadsbesluiten, gemengd in het lokale democratische proces.

 • Excuses zijn passend, aan de gemeenteraad en aan de inwoners van Hof van Twente. Zo begon burgemeester Nauta het eerste openbare debat over de hack die de gemeente zo’n 3,5 miljoen euro zal kosten. De burgemeester voelt zich verantwoordelijk. Daarmee, en met het ogenschijnlijk ‘vergoelijkende’ rapport van bevindingen, nam niet iedereen genoegen.

  Burgemeester Hof van Twente ‘dacht in control te zijn’

  Excuses zijn passend, aan de gemeenteraad en aan de inwoners van Hof van Twente. Zo begon burgemeester Nauta het eerste openbare debat over de hack die de gemeente zo’n 3,5 miljoen euro zal kosten. De burgemeester voelt zich verantwoordelijk. Daarmee, en met het ogenschijnlijk ‘vergoelijkende’ rapport van bevindingen, nam niet iedereen genoegen.

 • Gemeenteambtenaren gebruiken hun Individueel Keuze Budget (IKB) amper voor hun eigen ontwikkeling. Ze weten vaak niet eens hoeveel leerbudget er is. Ook leidinggevenden en hr-verantwoordelijken zijn er lang niet altijd van op de hoogte. Een gemiste kans.

  Liever leven dan leren van IKB

  Gemeenteambtenaren gebruiken hun Individueel Keuze Budget (IKB) amper voor hun eigen ontwikkeling. Ze weten vaak niet eens hoeveel leerbudget er is. Ook leidinggevenden en hr-verantwoordelijken zijn er lang niet altijd van op de hoogte. Een gemiste kans.

 • Zeven Maastrichtse oppositiepartijen doen een klemmend beroep op coalitiepartijen CDA, Seniorenpartij (SPM), GroenLinks, D66 en de VVD om af te zien van het voornemen van de SPM om na te het vertrek van wethouder Jim Janssen zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een vervanger.

  Oppositie Maastricht: vervang wethouder niet

  Zeven Maastrichtse oppositiepartijen doen een klemmend beroep op coalitiepartijen CDA, Seniorenpartij (SPM), GroenLinks, D66 en de VVD om af te zien van het voornemen van de SPM om na te het vertrek van wethouder Jim Janssen zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een vervanger.

 • VVD, GroenLinks, PvdA en Arnhem Centraal vormen de nieuwe coalitie in de Gelderse hoofdstad. Het Arnhemse college viel begin deze maand uit elkaar.

  Nieuwe coalitie in Arnhem

  Reageer

  VVD, GroenLinks, PvdA en Arnhem Centraal vormen de nieuwe coalitie in de Gelderse hoofdstad. Het Arnhemse college viel begin deze maand uit elkaar nadat VVD, GroenLinks en PvdA voor de tweede keer in deze collegeperiode het vertrouwen in D66 opzegden, omdat die partij alleen aan zichzelf zou denken. Met toon en inhoud zit het in de nieuwe coalitie wel goed, aldus de fractievoorzitters donderdagmorgen.

 • De Vereniging Bestuurskunde (VB) heeft net als vorig jaar wetenschappers gestrikt die vanuit de eigen disciplines hun licht laten schijnen over de aanpak van de corona-pandemie.

  Corona College: Burgercollectief bewijst zich in crisis

  De Vereniging Bestuurskunde (VB) heeft net als vorig jaar wetenschappers gestrikt die vanuit de eigen disciplines hun licht laten schijnen over de aanpak van de corona-pandemie. In de derde aflevering van deze Corona Colleges zetten Tine de Moor en Ton Duffhues van de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) uiteen wat burgercollectieven betekenen ten tijde van de pandemie en voor de omgang met maatschappelijke vraagstukken daarna, zoals de klimaatcrisis.

 • © Shutterstock

  Inboedel na ontruiming zaak van gemeente

  Vanaf 1 april worden gemeenten verantwoordelijk voor de afvoer en opslag van inboedels van woningen die zijn ontruimd. Nu is daar wettelijk nog niets voor geregeld waardoor boedels vaak op straat achter blijven. Gerechtsdeurwaarders zijn blij met de wetswijziging, de gemeentekoepel niet.

 • Een meerderheid van de gemeenteraad van Grave is voor herindeling. De gemeente wil zich aansluiten bij het Land van Cuijk. Die ontstaat per 2022. Het is nog niet duidelijk of Grave meteen al kan aanhaken.

  Raad is na jaren fel verzet om: Grave wil herindelen

  Een bijna unanieme gemeenteraad van Grave wil herindelen. Jarenlang verzette een raadsmeerderheid zich fel tegen een fusie, maar dinsdagavond is besloten de zelfstandigheid van de gemeente op te geven. De raad wil dat Grave zich gaat aansluiten bij het Land van Cuijk. Die ontstaat per 2022 door een fusie van Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. Het is nog niet duidelijk of Grave meteen al kan aanhaken of tot 2026 moet wachten.

 • Grote tekorten in het sociaal domein en een interim-directeur die een kwart miljoen kreeg voor een opdracht van een half jaar hebben de Maastrichtse wethouder Jim Janssen uiteindelijk de handdoek in de ring doen gooien. Het vertrek van gemeentesecretaris Ruud Kleijnen zagen partijen in de raad niet aankomen. Kleijnen bleek al enkele weken met ziekteverlof en stapt over naar De Ronde Venen.

  Maastrichts gemeentebestuur raakt gehavend

  Grote tekorten in het sociaal domein en een interim-directeur die een kwart miljoen kreeg voor een opdracht van een half jaar hebben de Maastrichtse wethouder Jim Janssen uiteindelijk de handdoek in de ring doen gooien. Het vertrek van gemeentesecretaris Ruud Kleijnen zagen partijen in de raad niet aankomen. Kleijnen bleek al enkele weken met ziekteverlof en stapt over naar De Ronde Venen.

 • Volgens NRC sluisde Vrehen als directeur van IKL tonnen aan subsidies door naar eigen bv’s. Hij was naast directeur van IKL ook eigenaar van een aantal bv’s, die voor IKL werkten.

  Integriteitsonderzoek in zaak ex-gedeputeerde Vrehen

  5 reacties

  Gouverneur Theo Bovens (CDA) van Limburg wil een onafhankelijk integriteitsonderzoek laten uitvoeren over de gang van zaken rond directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen IKL. Bovens nam dit besluit na publicaties in NRC. Boven heeft de Commissie Integriteit van de Limburgse Staten gevraagd om de opzet en de vraagstelling van het onderzoek voor te bereiden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!