of 65101 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  Raadsleden SP Rotterdam geroyeerd na afsplitsing

  Reageer

  De twee SP’ers die namens de partij in de Rotterdamse gemeenteraad zaten, zijn geroyeerd als lid. Het zijn fractievoorzitter Aart van Zevenbergen en Taylan Cicek, bevestigt partijvoorzitter Jannie Visscher na berichtgeving van het AD. De reden daarvoor is volgens haar dat de leden ook lid zijn geworden van de nieuwe partij Socialisten 010 in Rotterdam.

 • Jan Dirk Pruim is op woensdag 29 december door het college van burgemeester en wethouders van Almere benoemd tot interim gemeentesecretaris. De oud-griffier van Almere volgt in deze tijdelijke functie gemeentesecretaris Richard Wielinga op. ‘Het openbaar bestuur blijft toch kriebelen.’

  Almere krijgt oud-griffier terug als gemeentesecretaris

  Jan Dirk Pruim is op woensdag 29 december door het college van burgemeester en wethouders van Almere benoemd tot interim gemeentesecretaris. De oud-griffier van Almere volgt in deze tijdelijke functie gemeentesecretaris Richard Wielinga op. ‘Het openbaar bestuur blijft toch kriebelen.’

 • Beeld: Shutterstock

  Aanwijzing asielopvang volgens VNG ‘een aanfluiting’

  Het aanwijzen van asielopvangplekken is een ‘paardenmiddel’ en het is niet hoe het rijk moet omgaan met gemeenten, vindt de Tilburgse burgemeester Theo Weterings die namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) spreekt. Deskundigen die met Nieuwsuur spraken denken dat dit middel de verhoudingen onder druk kan zetten.

 • Er worden in het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg geen openbare getuigenverhoren gehouden. Dat heeft de provinciale enquêtecommissie besloten.

  Geen getuigenverhoor in onderzoek Koopmans

  Er worden in het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van voormalig gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg geen openbare getuigenverhoren gehouden. Dat heeft de provinciale enquêtecommissie besloten.

 • Niet één, maar twee belastingverordeningen van Bloemendaal blijken onrechtmatig en moeten de prullenbak in. De gemeente int volgens de rechtbank meer aan riool- en afvalstoffenheffing dan haar toekomt.

  Bloemendaal te gretig met inning belastingen

  Niet één, maar twee belastingverordeningen van Bloemendaal blijken onrechtmatig en moeten de prullenbak in. De gemeente int volgens de rechtbank meer aan riool- en afvalstoffenheffing dan haar toekomt.

 • Door een te versnipperde aanpak laten de drie noordelijke provincies kansen liggen op het maximaal profiteren van zowel nationale als Europese subsidies. De SER Noord-Nederland waarschuwt voor de gevolgen van beleidsconcurrentie.

  Noorden moet subsidies veel slimmer inzetten

  Door een te versnipperde aanpak laten de drie noordelijke provincies kansen liggen op het maximaal profiteren van zowel nationale als Europese subsidies. De SER Noord-Nederland waarschuwt voor de gevolgen van beleidsconcurrentie.

 • Sneek, gemeente Súdwest-Fryslân.

  Raadsenquête: te weinig controle op sociaal werkbedrijf

  De Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Fryslân-West, die toezicht zou moeten houden op sociaal werkbedrijf Empatec, moet worden opgeheven. Dat is een van de uitkomsten van de raadsenquête in de gemeente Súdwest-Fryslân naar aanleiding van zorgen over de financiële situatie van Empatec. 

 • Beeld: Shutterstock

  Door herindelingen 345 gemeenten in 2022

  Als gevolg van herindelingen zullen er na de jaarwisseling 345 gemeenten in Nederland zijn, maar zodra Weesp en Amsterdam op 24 maart zijn samengevoegd, worden het er 344. De nieuwe gemeente Land van Cuijk in Noord-Brabant zal na de herindeling de achtste plek innemen in de lijst van grootste gemeenten qua oppervlak. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet maandag weten in ‘opperste staat van paraatheid’ te zijn voor oud en nieuw. Een woordvoerder zei onder meer een extra beveiligd brandweervoertuig klaar te hebben staan mocht het tijdens de jaarwisseling uit de hand lopen.

  Drie grote veiligheidsregio's schalen niet op met oudjaar

  2 reacties

  In tegenstelling tot de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond schalen de grote Veiligheidsregio's Utrecht, Amsterdam Amstelland en Den Haag niet op met oud en nieuw. ‘We doen het niet anders dan vorige jaren’, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

 • De gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Amstelveen en Ouder-Amstel deelden in totaal 700.000 zelftests uit.

  Stijging gemeten besmettingen misschien door zelftests

  Reageer

  Het stijgende aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland heeft volgens de GGD mogelijk te maken met een regionale actie vorige week. De gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Amstelveen en Ouder-Amstel deelden in totaal 700.000 zelftests uit.

 • Lees meer over deze foto onderaan het artikel. Fotograaf: Dingena Mol.

  ‘Laat jongeren vaker op hun bek gaan’

  Het Bouwdepot in Eindhoven zoekt met een 'uitkering vanuit vertrouwen' de grenzen van de Participatiewet op. Maar het bevraagt ook het 'structurele wantrouwen' dat in het systeem zit ingebakken. ‘Ik hoop dat het inspiratie biedt om op een andere manier met mensen om te gaan.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!